Muziek op vrijdag: Natalie Cole

Na een weekje overgeslagen te hebben ben ik er weer met de muziek op vrijdag. Vandaag een van mijn heldinnen die helaas ook al niet meer op aarde zingt, Natalie Cole, de dochter van Nat King Cole. Ik pak twee nummers van haar bekendste album, ‘Unforgettable… With Love’, uit 1991.

Ik begin met een van de heerlijkste nummers om te zingen, het overbekende ‘Smile’, oorspronkelijk van Charlie Chaplin, uit 1936. Het vertelt bijna kinderlijk eenvoudig dat de wereld altijd wat mooier wordt, als je maar lacht. Ik heb dat een tijdlang iets te letterlijk genomen, zodat werkelijk heel de wereld dacht dat ik de vrolijkheid zelve was, wat er ook gebeurde in mijn leven. Maar feit blijft dat de wereld er een heel stuk zonniger uit ziet als je lacht, zowel van binnen als van buiten.

 

 

Een totaal ander nummer is ‘Orange Colored Sky’. Dit is een nummer uit 1950 van Milton DeLugg and Willie Stein. Nat King Cole zong het nummer de hitlijsten in en op Unforgettable…With Love zingt Natalie het opnieuw. Het is een vlot, vrolijk en snel nummer. Als ik het dit nummer zing voel ik me altijd beter.

 

 

Natalie is maar 65 jaar geworden. Overleden op 31 december 2015 was zij eigenlijk de eerste artiest in een behoorlijke reeks waarvan we het afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen. Het moet een waar muzikaal feest zijn daar in de hemel. Ik hoop dat jullie genieten van deze stukken.

Goed weekend!

De Gans

Photo by GDJ @Pixabay

 

Picture in header by epublicapps @Pixabay

Official website of Natalie Cole: www.natalie.com


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

 

 

 

 

5 thoughts on “Muziek op vrijdag: Natalie Cole

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.