Muziek op Vrijdag: Michael Jackson

The King of Pop.

Vandaag een paar nummer van een van mijn grootste helden uit de muziek, Michael Jackson. Zijn markante stem met de hijgjes en gilletjes schalde dikwijls door mijn tienerkamer in de jaren ’80.
Het leven van Jackson was omgeven met verhalen en steeds wildere speculaties over zijn leven en zijn activiteiten. Wat er ook van waar was, hij was inderdaad behoorlijk excentriek en zijn uiterlijk werd in de loop der jaren ronduit zonderling. Op 25 juni 2009 is Jackson overleden, vermoedelijk aan het hartstilstand vanwege een overdosis propofol.

The way you make me feel.

Als ik Jackson hoor, moet de radio harder. Ik kan nooit stil blijven zitten als ik lekkere muziek hoor en zijn muziek valt zeker onder de noemer ‘lekker’.

Samen met Zoonlief keek ik vanmiddag naar ‘You make Me Feel’. Alleen de video van dit nummer is al een film op zich. Het lied is geproduceerd door Quincy Jones. Klik hier voor de tekst.

Eigenlijk is het gewoon een liefdesliedje, maar als je de songtekst apart neemt, wel een hele mooie.

 

 

Earth Song.

Niet voor niks deel ik nu de Earth Song ook. Naar mijn mening zijn wij onszelf geen van allen voldoende bewust van wat wij doen met de aarde. De aarde is sterk, en zal zich zeker wel herstellen als wij mensen uitgestorven zijn, maar als wij als mensen nog wat langer prettig op aarde willen samenleven, is verandering van ons gedrag wel essentieel.

Niet alles waarover wij in de westerse wereld dagelijks beschikken is vanzelfsprekend. We kunnen met zijn allen nog zoveel geld overmaken naar mensen in Afrika om te helpen, maar we kunnen ons ook realiseren dat we zelf met een stuk minder toe kunnen dan we nu ter beschikking hebben…

Een beetje meer bewustzijn pleit ik voor. En een beetje eerlijk delen.

Heal the World op breder vlak, eigenlijk.

 

 

Klik hier voor de songtekst.

Inspirationele dank aan de blog JaBu Standards met de log ‘Man in The Mirror‘ en voor de prachtige beschouwing hierbij.

Hiermee sluit ik deze vrijdagmiddag af en wens jullie veel luisterplezier.

Goed weekend!

De Gans

Jackson, dancing
Picture by OpenClipart-Vectors

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

 

 

 

10 thoughts on “Muziek op Vrijdag: Michael Jackson

  1. Ik was ook fan in de jaren ’80. Nadien wel wat afgehaakt, maar bij nummers uit die tijd gaat het volume van de radio ook nog steeds wat harder.

  2. Ik ben geen fan van Michael Jackson, maar als ik zijn naam vervang door David Bowie zijn we het eens (-:
    Zonnige groet.

    1. Van dat tijdperk ben ik niet, maar aan hem besteed ik ooit een heel speciale log. Want ik ben een echte Elvisfan. Maar dan wel voordat ie naar Duitsland ging. Niet zozeer al die films waar hij daarna in speelde. Zalig!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.