Muziek bij De Gans: ontspanning

Ineens is het alweer oktober.

Ik sprak pas een familielid dat het had over vakantieplannen in de herfstvakantie. Ik realiseerde me ineens dat deze er inderdaad ook alweer aan komt. De zomervakantie ligt echt al een eindje achter ons en het jaar is in volle gang. Tijd voor wat meer ontspanning.

Ontspanning.

Om me heen zie ik de kreukeltjes verschijnen in onze weerbaarheid. De ‘we gaan weer naar school virussen’ tieren welig in gezinnen en ik hoor gezucht over behoefte aan ontspanning. Zelfs onze zoon slaapt slecht.

Daarom deze week geen ingewikkelde muzikale capriolen, maar slechts zachte ontspanning voor jullie. Ik schrijf vaak met dit soort muziek op de achtergrond. Of met het geluid van een sprankelende waterval, of de windharp die ik kortgeleden nog met jullie heb gedeeld.

Klik het maar eens aan…

 

 

 

Ontspanning.

Dit stukje is puur ter ontspanning. Misschien kun je even gaan zitten met je ogen dicht, geconcentreerd op je ademhaling. In en uit, in en uit. Als je dat moeilijk vindt, dan raad ik je aan om te gaan tellen. In is 1, uit is 2 enzovoorts, tot je komt bij 10. Dan begin je weer van voren af aan bij 1. Telkens die cyclus opnieuw.

Al doe je dit maar een minuutje per dag, dan scheelt het al. En als je er geen tijd voor hebt, dan betekent dat precies dat je er beter wat tijd voor kunt maken. Je hoeft dus echt niet het hele stuk actief uit te luisteren. Bekentenis: dat doe ik meestal ook niet. Maar zo op de achtergrond, of als je mediteert of schrijft, is het soms zalig.

Ik wens jullie een heel ontspannen weekend toe.

De Gans

Muziek voor ontspanning
Mediteren kun je overal

 

Meer luisteren?

Een windharp aan zee.

Verð Mín, wees de mijne


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

13 thoughts on “Muziek bij De Gans: ontspanning

 1. Ik hou wel van rustgevende muziek. Uit de yogalessen echter heb ik geleerd dat géén muziek nog het allerbeste is…als je aan yoga doet. Om vervolgens puur tot jezelf te kunnen komen, zonder invloed van buitenaf.

  1. Ja dat heb ik ook ervaren. Maar soms is het ook fijn om de geluiden van buiten (zagen, grasmaaiers ed) wat naar de achtergrond te begeleiden met een eigengekozen ‘ruis’

 2. Een behoorlijk langdurige meditatie van ruim drie uur.
  In bed concentreer ik me altijd op mijn ademhaling. Inmiddels is het routine geworden. En je kunt het overal toepassen waar je bent.
  Ik wens je een ontspannen weekend!
  Lieve groet

 3. Heb even de 10 min. De tijd gejoemennom te luisteren. Ondertussen waande ik mezelf in het kruidenbad in de sauna. Heerlijk relaxed.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.