Muziek bij De Gans: Herman van Veen

Pas geleden bezochten wij een voorstelling van Herman van Veen.

Voor mij persoonlijk een hele bijzonderheid, want het is altijd maar de vraag of het lukt, zeker als ik het heel lang van te voren moet vastleggen. Het is al zeker zeven jaar geleden dat ik een avondje naar het theater ben geweest. Misschien nog langer en dat is heel lang voor iemand die ooit in 3 toneelstukken tegelijk speelde omdat het theater haar lust en leven was (een Ganzenweetje wat alleen mensen die mij heel goed kennen weten).

Enfin, het is ons gelukt om te gaan en wat was het prachtig!

Ik ben geen ‘fan’ van iets of iemand, ik vind zoveel mensen mooi en houd van zoveel stijlen. Maar Herman van Veen staat wel erg hoog in mijn lijstje. Zijn stem vind ik echt de mooiste van Nederland. Zo intens warm, rijk, prachtig, vol.

Ik deel een stukje van de show, met dezelfde titel als welke hij hier in Winschoten in De Klinker kwam geven. Heel afwisselend met heel veel muziek en gekke grappen tussendoor. De opname is van de Uitmarkt, vergeef me. Mocht je de kans krijgen om een van zijn uitvoeringen zelf te bezoeken dan zou ik het zeker doen. Ook de toegiften zijn prachtig, telkens weer opnieuw gingen de gordijnen open en goot hij zijn liederen over ons uit. De lichten al aan, maar die stem doet je alles verder vergeten.

Niet alleen Van Veen was geweldig, maar zijn hele band is fantastisch. Geniet van dit vrolijke intermezzo. Heel veel luisterplezier.

 

Aan het concert heb ik niks toe te voegen. Sprakeloos was ik. Hoewel, de stem van Jann Cnossen ook echt fenomenaal is en zich zeker meet met die van Herman. Ze blies mij achterover in mijn stoel, stilzitten kon niet meer… Geweldig.

Ik wens jullie een prachtig weekend toe.

De Gans

Muziek Herman van Veen

Meer muziek luisteren bij De Gans.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

16 thoughts on “Muziek bij De Gans: Herman van Veen

 1. Wat goed dat je kaartjes geregeld hebt en ernaartoe kon gaan. Zeker als het afwachten is of je gezondheid het toelaat – ik ken het verschijnsel – is het dubbel prettig als de avond slaagt. En dat is je bij dezen uitstekend gelukt. Dat vind ik heel fijn voor je!
  Lieve groet.

 2. Een avond uit is altijd fijn en dan is Herman van Veen zeker geen verkeerde keuze, al zag ik hem vroeger liever dan tegenwoordig . Maar ik heb het gelinkte stukje nog niet gezien, dat moet even wachten tot er geen ander geluid aan staat hier.

 3. Ik ben ook fan. En niet als jij niet alleen van Herman. Je hebt mensen die zich volledig op 1 stijl of 1 artiest richten. Ik niet, ik geniet van heel veel soorten muziek.

 4. Als ik aan Herman van Veen denk…dan breekt het zweet me uit !!
  Ook mijn grote wens was om een keer bij een optreden van hem te zijn..
  Het werd Carrè !!
  Zie het voor je….we zaten op de derde rij…en Piet had een nieuwe telefoon, eentje die OOK een foto kon maken…en ik kreeg het afgrijselijke plan om een foto van hem te maken…
  In het donker…frummel ik wat aan de onbekende knopjes….en ineens gilt de gsm het uit…BORN TO BE WILD !!!!!…………..ik had een of ander bel toon aangezet….
  Met een beweging sla ik mn benen over elkaar heen en stop ik de gsm tussen mn dijen …dat dempte het geluid volledig…
  Goddank gebeurde het in een uithaal van Herman die het niet hoorde….zijn gitariste wel….menscchhh wat had ik het benauwd…wat zat ik peentjes te zweten…

 5. Dat doet me zo denken aan vroeger, toen wij hier in België nog geen vrije televisiezenders hadden. We keken dus altijd naar de Nederlandse televisie en zo heb ik Herman ook leren kennen en waarderen.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.