Muziek bij De Gans: Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp.

Omdat we de laatste tijd allemaal naar mijn zin veel te ernstig zijn gooi ik het vandaag over een luchtiger boeg. Vandaag passeert Brigitte Kaandorp even op deze blog met twee heel verschillende liederen. Ooit had ik een baas die net zo dol was op muziek als ik. Tijdens onze reguliere bijpraat-afspraken zongen we soms gezamenlijk het refrein van het eerste lied. Een dierbare herinnering.

Ik heb een heel zwaar leven.

Dit lied zing ik nog altijd regelmatig als ik mezelf even ontzettend zielig vind. De bui is dan meteen over! Soms plaagde ik mijn Kuikentje ermee als hij iets van mij niet mocht en daar verontwaardigd om was. Hij reageerde dan boos met: ‘Ik Héb Geen Zwaar Leven!’ Wat mij dan weer een lachbui ontlokte, waardoor verontwaardiging tot nog grotere hoogten steeg. En mijn lachbui dientengevolge ook… Inmiddels is hij oud genoeg om het mee te zingen. Wat dus luidkeels geschiedt, met een lach.

 

 

Koeien.

Dit liedje komt bij mij regelmatig tijdens een wandeling op, als ik weer een van onze lieve wollige vrienden tegenkom in de natuur. Het is zo’n eenvoudig liedje, zo fris en ze heel Nederlands. Ik blijf het leuk vinden.

 

 

Al zingend rijden wij na zo’n ontmoeting met elkaar naar huis …’koeien…!’

En hiermee glijden wij muzikaal en verlicht de week uit.

Ik wens jullie een heel goed weekend toe…

De Gans

 

Kaandorp

Zo’n lieverd verdient toch ook een lied?

Meer muziek bij De Gans luisteren? Klik dan hier.


Niets meer missen van De Gans? Schrijf je dan in bij ‘Vlieg mee’ op dit blog en like mijn pagina’s op Instagram en Facebook. Zo geniet je optimaal van alle schrijfsels en belevenissen van De Gans.

De Gans gakt incidenteel op Pinterest en vliegt heel soms over Twitter.

8 Replies to “Muziek bij De Gans: Brigitte Kaandorp”

 1. Kakel schreef:

  Ze is en blijft goed, onze Brigitte!

 2. Brigitte is geweldig !!
  Fijne weekend Marije ! 🙂

 3. Zij schreef:

  Het filmpje van Brigitte Kaandorp zag ik bij iemand op z’n Facebookpagina.
  Toen ik het nu terug bekeek.. ze is echt best goed 🙂

  Fijn weekend Marije!

 4. Edward McDunn schreef:

  Een leuk muzikaal blog Marije, een fijn weekend gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Quote of the Week:

change

GALERIE

Zoek een artikel of onderwerp

Marije De Gans

Voel je Welkom

Vanaf dit plekje op het web bied ik mijn eigen, Gans persoonlijke kijk op de wereld. Goochelend met woord en beeld en soms met potlood.

Kritisch, soms recht voor zijn raap en zeker altijd eerlijk schrijf ik over wat ik meemaak, lees, hoor en zie. Maar het liefst deel ik de mooie, kleine dingen die het leven elke dag een beetje mooier maken.

Vul onder aan deze pagina je mailadres in en vlieg met me mee!

Marije De Gans

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Oude Gaksels

%d bloggers liken dit: