Muziek bij De Gans: positieve meditatie

Positiviteit.

Eigenlijk was ik een muziekartikeltje aan het samenstellen met muziek van Pink Floyd. Ik ben er zelf best gek op, maar tegelijk vond ik de teksten in de muziek niet gepast in combinatie met alle positiviteit waar ik deze maand toch wel wat de nadruk op wil leggen. Daarom kies ik nu voor eenvoud. En voor de beloofde positiviteit. 

De muziek.

Ik deel deze week een 15 minuten durende meditatie met jullie. De muziek van vandaag is bedoeld om even tot rust te komen in je hoofd. Nogmaals, meditatie, zoals ik het deel met jullie, heeft niets te maken met zweverig stil op een mat zitten en ‘nergens aan mogen denken’. Het heeft wel alles te maken met even rustig zitten, bij jezelf, en even te zijn in het nu. 

De meditatie.

Ga dus lekker zitten op een plek waar je even niet gestoord wordt. Comfortabel. Je beide voeten op de grond en je handen losjes in je schoot of op je benen. Adem in, houd je adem even vast en adem rustig uit, terwijl je je ogen sluit. Als je gedachten afdwalen dan is dat helemaal niet erg. Neem het waar, ga terug naar je ademhaling en adem weer rustig verder. Laat de muziek je meenemen en laat je gedachten komen en gaan.

Als je dit moeilijk vindt, tel dan met je adem mee. 1 in, 2 uit, 3 in, 4 uit, 5 in, 6 uit, 7 in, 8 uit, 9 in, 10 uit en dan weer terug beginnen bij 1. Nooit verder dan 10…

Eenvoud.

Voor mij is ‘de eenvoud van het zijn’ heel belangrijk. Het geeft rust en veiligheid. Het accepteren van je eigen gedachten, het aanvaarden van je eigen onmacht over zaken en je dingen waartegen je misschien zonder resultaat vecht geeft mij altijd rust. Het lost niks op, maar het geeft wel de energie en veerkracht om weer even verder te komen en te zien wat er toe doet in mijn leven. 

Als je nog meer meditatiemuziek wilt dan kun je ook hier verder luisteren.

Ik hoop dat dit stukje jullie ook een klein beetje op weg kan helpen en wens jullie een heel goed weekend toe.

De Gans

Muziek bij De Gans: positieve meditatie
Stapeltje stenen bij de rivier de Toulourenc in Zuid Frankrijk. (Foto byDeGans)

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

14 Replies to “Muziek bij De Gans: positieve meditatie”

 1. AnneMarie schreef:

  Heerlijke zen muziek. Op zolder is mijn stiltekamertje weer vrij en daar past deze muziek perfect bij. Stilte en muziek die mij laat dwalen door mijn gedachten. Dank je voor de tip.
  Vlieg met AnneMarie mee naar… Tijd voor de kersttulbandMy Profile

 2. rietepietz schreef:

  Dit soort muziek hoor ik graag in de sauna, of tijdens een schoonheidsbehandeling, gewoon lekker rustig liggen zonder te hoeven praten. Meer hoeft niet van mij, ben dan niet met meditatie bezig of houdingen of ademhaling, ook niet met bewust positieve gedachten want daar heb ik niet zoveel mee.
  Toch is mijn favoriete stukje pink floyd ook heel rustig en geschikt om bij te ontspannen.
  Vlieg met rietepietz mee naar… zó ondankbaar…My Profile

 3. Rebbeltje schreef:

  Heb niet zoveel met meditatie maar even pas op de plaats maken is voor eenieder goed
  Fijn weekend

 4. shivatje schreef:

  Zulke muziek zet ik op als ik aan het kleuren ben. Dat ook een vorm van meditatie is.

  Fijne rustige en relaxend weekend

  Aum Shanthi

  • Marije schreef:

   Meditatie heeft zo veel vormen. Ik kan me voorstellen dat je heel rustig wordt van kleuren. Ik heb dat met tekenen. Wens jou ook een heerlijk relaxed weekend toe

 5. Kreanimo schreef:

  Mijn collega heeft op de driedaagse van onze 14 jarigen ook een soort ‘mindfullness’ gedaan op rustige muziek. De kinderen vielen soms echt in slaap! Muziek geeft al direct een fijne setting!
  Vlieg met Kreanimo mee naar… De zoektocht naar waarom ons kind ongelukkig is in de klas.My Profile

 6. Matroos Beek schreef:

  Waarvoor dank Marije. Ik kan op tijd en stond wel wat verstilling gebruiken. Alle tips zijn welkom. Deze dus ook. Lieve zen groet
  Vlieg met Matroos Beek mee naar… Weekend in Boussu-en-FagneMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

#HOUDAFSTAND

BLOG

Leeggegoten

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: