Morgen is anders dan vandaag…

“Vaak is de dag van morgen totaal anders
dan je gisteren dacht…”

~Hans de Gans~

We hebben het er vaak over, met zijn allen. Er is een wereld aan quotes te vinden om te onderstrepen dat morgen alles anders kan zijn, dat je vandaag moet leven, in het hier en nu.

Maar we doen het te weinig. Daarom weer een stukje erover. Het is in ons leven op dit moment echt het geval, we moeten leven bij de dag, zelfs bij het uur. We kunnen bijna niet meer plannen. Het schoolgaan van onze zoon vormt de enige stabiele basis waar we nu onze activiteiten omheen bouwen. Want met het heengaan van mijn schoonmama, werd een grootse ommezwaai in ons leven werkelijkheid.

We hadden nooit gedacht zo ver terug in het Noorden te gaan wonen. We hebben nooit gedacht dat we terug naar het ouderlijk huis van mijn Lief zouden verhuizen. We hadden nooit gedacht dat onze zoon, Hij van Zes, in de slaapkamer zou slapen waar mijn Lief groot is geworden.

We hadden heel veel nooit gedacht. We hadden onze moeder langer in ons midden willen hebben, we hadden ons eigen huis rustig in eigen tempo willen verkopen en rustig rond willen kijken in Drenthe, om een nieuwe plaats voor ons gezinnetje te zoeken.

Maar onze plannen werden doorkruist door Het Leven. Sindsdien leven we in een achtbaan. Speciale afspraken met de scholen, zodat Hij van Zes op twee plekken in het land naar school kan gaan, zelf heen en weer reizend tussen noord en zuid en tussendoor zo veel mogelijk klussen in het huis van mama. Een huis waar alles nog de sfeer van de jaren tachtig ademt. Heerlijk vind ik dat stiekem, schrootjes op het plafond, groen sanitair in de badkamer en bruine tegeltjes in de keuken. Maar toch gaan we alles veranderen, aanpassen aan het nu. En dan zien we volgend jaar wel weer wat ons leven voor ons in petto heeft…

Hans de Gans


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

4 thoughts on “Morgen is anders dan vandaag…

 1. als jullie iets bewezen wordt nu is het wel dat je wel plannen mag maken maar dat je altijd in je achterhoofd moet houden dat het leven ‘roet’ in het eten kan gooien…. en dat die ‘roet’ zowel mooi als lelijk kan zijn.

 2. hahahahaha het is waar en tegelijk ook weer niet waar, Guus Kuijer heeft er zelfs een heel boek over geschreven en ik moest zo lachen om dat leven in het hier en nu, hoe dat echt in elkaar steekt, ja dat is een feit, maar tegelijk moet je wel plannen juist, want je leeft ook ergens naar toe, en DAT, ernaar toe leven maakt dat je in het NU, juist heel gelukkig kunt zijn, omdat je uitkijkt naar iets wat heel gelukkig maakt en dat geluk is meestal maar van korte duur, zoiets, kortom, het was en ik denk is nog mijn bedoeling om dat eens op te zoeken, heb het boek nog niet eens uit zelfs 😉

  En alles waar je: NIET, NOOIT, of GEEN voorzet, zal juist gebeuren, dat bewijs jij ook maar weer want jullie dacht noooooooooooit… ik denk in altijd, conform The Secret en The Magic 😀

  Ik wens jullie hele fijne dagen toe en wat ik ook leuk vind, stiekem vind ik dat ook leuk, wat je vertelt over de tegels en wc pot, maar ja, toch zou ook ik veranderen.

  X

 3. Het leven is niet meer te plannen dan juist dat wat nodig is. En dan nog mag je er niet naar leven, het kan altijd helemaal omdraaien. Niemand weet iets op voorhand niemand kan vandaag zeggen wat hij/zij morgen gaat doen of wat die dag brengen zal. Alleen velen doen dat nog wel en hebben dan te maken met teleurstellingen.

  Aum Shanthi

Gak mee en plaats hieronder je reactie,