Mooi Leven, by De Gans

union-jack-1027898

stones-1058365

Welkom bij Mooi Leven, by De Gans

It is all about love and respect.
Between each other, for the earth.
For life.
“The Goose”

Wij leven in een mooie, maar behoorlijk jachtige, veeleisende wereld. De afgelopen jaren heb ik zelf aan den lijve ondervonden dat het bewaken van je eigen grenzen in die huidige wereld niet altijd even makkelijk is (lees hier meer over mij). Toch is het belangrijk om jezelf en anderen die ruimte te geven.

Zonder oordelen of een directe invulling te willen opdringen, wil De Gans ieder van jullie graag mogelijkheden bieden en vragen oproepen die een inzicht zouden kunnen geven hoe je je eigen leven beter en mooier zou kunnen leven. Met respect voor jezelf, maar ook zeker voor de mensen en de hele wereld om je heen. De Gans wil zeker geen antwoorden of oplossingen bieden, dat is voor iedereen zo heel persoonlijk, maar De Gans schuwt tegelijkertijd controversiële onderwerpen niet.

Vaak krijg ik de vraag waarom ik juist voor ‘De Gans‘ heb gekozen. Dit is omdat ik de wereld wel zou willen kunnen bekijken vanuit het oogpunt van een gans. Bijvoorbeeld omdat ganzen trouw zijn aan elkaar, in groepen leven, onderling goed kunnen communiceren en omdat ganzen zowel leven op het land als in de lucht. Omdat ganzen elders overwinteren, op die manier erg verre reizen maken en zo veel ervaringen opdoen. Dit alles in ogenschouw nemend beschikken ganzen in mijn ogen over een groot scala aan kwaliteiten om zaken in de wereld te aanschouwen vanuit een breed perspectief, elkaar te begrijpen en samen een mooi leven te leven.
Ondanks al deze mooie eigenschappen wordt er weleens over iemand gezegd ‘zij is een dom gansje’, waarmee ik met een knipoog wil aangeven dat ik, ondanks dat ik overal goed over nadenk en dus zelden zomaar iets zal beweren, de waarheid zeker niet in pacht heb. Hans de Gans blijft altijd mijn persoonlijke visie en ideaalbeeld en ik wil iedereen de ruimte geven om zijn of haar eigen zienswijze te behouden. Meerdere visies kleuren de wereld en dat is juist goed.

Ik schrijf de meeste artikelen in het Nederlands, maar zo nu en dan verschijnen er posts in een andere taal, voornamelijk in het Engels. Je kunt deze artikelen lezen via ‘Posts in English’ in het bovenstaande menu.
Eind 2016 ben ik begonnen met het schrijven van elfjes. Dit zijn kleine mijmeringen in elf woorden opgetekend, waardoor de boodschap kort en krachtig is. Je vindt de ‘Elfjes’ in het menu bovenaan deze pagina.
Omdat ik dol ben op kunst en muziek verschijnen voor het weekend regelmatig artikelen die hieraan gewijd zijn. Alle posts over muziek staan vanzelfsprekend bij elkaar bij de ‘Muziek’.

De wereld is mooi, de natuur is prachtig en zo troostrijk. Je bent nooit echt alleen. We zijn één met elkaar en één met de aarde om ons heen. Ik, als Gansje, ben daar intens dankbaar voor en wil dit graag met iedereen delen.

Dat is Mooi Leven. By De Gans… ♥

union-jack-1027898  Read the English version

Foto’s van Pixabay.


Mooi Leven, by De Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.


Wil je meer weten of iets delen met De Gans?
Vul dan hieronder je gegevens in:

One thought on “Mooi Leven, by De Gans

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.