Mijnheer Smit

Een Nederlandse zanger

Vanmorgen las ik bij Hartelijke Hot Hulk een logje over een bekende Nederlandse zanger, die reclame maakt voor een brillenwinkel en die daar pas een prachtige Loden Loekie voor won. Ik moest lachen om de woorden van Hartelijke Hot Hulk. De heer Smit geniet duidelijk niet onze beider voorkeur als het over zingen gaat.

Een beeldje

Toevallig stond er in ons huis een beeldje van de betreffende heer. Al jaren in bezit van wijlen mijn schoonmoeder en intussen, middels een erfenis, zijn wij de onwillige eigenaar ervan. Hoe Mama er aan kwam is ons een raadsel, want ook zij was niet bepaald een fan van deze muziek. Maar het verscheen plotsklaps, het stond er en het ging niet weg.

Jarenlang probeerde mijn schoonmoeder het beeldje aan mij te slijten. Het stond voor het raam in de achterkamer. Evenzoveel jaren weerde ik de gulle gift af. Het werd een telkens terugkerende grap tussen ons. En nu? Het beeldje is met een glimlach op onze gezichten naar een schuurtje verbannen. Wie roken wil mag dat bij ons niet binnen, maar in het schuurtje zit je droog. En je geniet er van het illustere gezelschap van dit beeldje.

Als er gegadigden zijn om het beeldje over te nemen en het een meer eervolle plaats te geven dan hoor ik het graag. Als je je bril niet opzet is het nog wel te aanschouwen.

De Gans

Mijnheer Smit op zijn eervolle plekje in de schuur

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Bron kopfoto: Pixabay

12 thoughts on “Mijnheer Smit

  1. Haha, hoe bedenken ze het toch.. En je schoonmoeder heeft er al die tijd tegenaan zitten kijken? Ik vind het leuk bedacht, gezelschap voor de rokers! 😉
    Aan mijn Hulkie zul je het niet kunnen slijten ben ik bang hahaha..

  2. Wat een kitsch beeldje, geweldig ! Misschien is ie wel heel veel waard ? Kan me voorstellen dat een hard-core fan er flink wat voor over zou hebben …

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.