Mijn favoriete quote

Tegenwoordig zijn er theelabeltjes met vragen er op die je soms even laten stilstaan bij je bestaan.

Sommige vragen vind ik stom, maar sommige zijn echt leuk. Ik heb al ooit eens de Theelabel Tag in het leven geroepen, om omdat ik benieuwd was naar antwoorden van andere bloggers op deze vragen.

Deze week vond ik:

 

‘Wat is je favoriete quote?’

 

Daar hoef ik niet over na te denken. De Nederlandstalige versie van deze quote is ook het leukst:

 

‘Volg je hart, want dat klopt.’

 

Ik kreeg er ooit een klein sleutelhangertje van toegestuurd door een vriendin van vroeger van mijn Lief. Ik heb haar zelf nog niet persoonlijk ontmoet (dat gaat nog eens komen), maar ik waardeer haar zeer. Ze maakt prachtige sieraden in haar atelier¹. Ware kunstwerkjes vind ik het.

Het sleutelhangertje gebruik ik niet voor de sleutels van mijn huis, of mijn auto. Het ligt naast mijn bed als symbool voor de sleutel naar mijn dromen, zodat ik me er bij het slapengaan en het weer ontwaken telkens van bewust ben dat ik mijn hart mag volgen.

Veel te lang heb ik het niet gedaan, dat volgen van mijn hart. Dat is mij duur komen te staan. Het geeft echt niet als je eens een strategische keuze maakt in het leven. Soms is een klein omweggetje nodig om een groter doel te bereiken. Maar een ander leven leven dan dat jouw leven is, zoals ik deed, dat is niet de bedoeling. In onze huidige maatschappij is ‘meedoen’ een groot goed. Wetgeving maakt dat er voor iedereen een baan mogelijk zou moeten zijn. Helaas betekent dat in de praktijk dat dat niet altijd de baan is die bij jou past. Soms een (te) laag niveau en soms toch echt te hoog gegrepen. Mensen rekken zich uit, of zitten juist op een lagere functie dan ze aankunnen. Mensen vallen uit en krijgen niet voldoende tijd om te herstellen (dit is toch wel één van mijn stokpaardjes geworden). Het volgen van je hart is, in een maatschappij waarin geld verdienen boven gezondheid gaat, een moeilijke weg geworden.

Maar je hart volgen is wel nodig.

Daarom wil ik iedereen aanraden, die nu gestretcht en gestrest rondloopt, die nu voelt dat de plek waar hij of zij zit, niet de juist is, wel je hart te volgen. Dat is op de langere termijn veel beter. Het hoeft niet meteen, je kunt een omweggetje nemen, maar bedenk voor jezelf goed wat je wilt en wat je kunt. En ga dat uiteindelijk doen.

De Gans

Picture by pixel2013 @Pixabay

Photo in header ©by De Gans

1 – Link naar de website van Atelier Blaauw.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

25 thoughts on “Mijn favoriete quote

 1. Oh ja, theelabeltjes met quotes. Die van Yogi Tea zijn er zulke. Het filosoofje dat ik ook een beetje ben vindt dit altijd leuk. Deze vind ik ook heel mooi.

 2. Och ja, mijn hart volgen, dat doe ik waar en mits mogelijk, helaas niet altijd mogelijk, hoe graag je ook wilt. Soms is daar meer voor nodig dan alleen je hart, vol met plannen en zelfs vandaag, als ik mijn hart zou kunnen volgen, zat ik nu niet hier, maar heel ergens anders… al jaren trouwens…

  x

      1. Nee dat denk ik ook niet…. Ik hoop dat de uitslag van je onderzoeken goed zijn geweest?
       Ik dacht dat ik je al volgde op je andere blog, maar dat was niet zo. Nu wel xx

 3. Goh, ik durf mijn hart niet meer volgen. Dat zou niet goed zijn voor mezelf. En vooral niet eerlijk. Maar ik vind het wel een mooie quote!

   1. mijn hart zou niks liever willen dan terug gaan naar de ex, maar mijn verstand zegt “niet doen”, en mijn verstand heeft in deze groot gelijk vrees ik …

    1. Dat denk ik ook…. Maar ik denk ook dat het niet je hart is wat dat zegt, maar de jarenlange patronen die zijn ingesleten tussen jullie, waardoor je misschien niet meer weet hoe je bij je hart kunt komen. Want als je terug naar hem zou gaan….dan denk ik dat dat je pijn doet. Dat vertelt jou hart je ook…
     Maar in dit ‘stadium’ moet je als het ware afkicken en weer terug bij jezelf komen. Dat is niet makkelijk en het is een lange weg. Volg je rede maar even om jezelf te beschermen.
     Kun je het nog volgen? Ik heb er alle vertrouwen in dat je ooit weer op je eigen hart kunt vertrouwen! x

      1. Dat IS ook moeilijk! Zeker omdat je in een relatie zoals jullie hebben gehad heel erg van jezelf afgetrokken wordt. Dan moet je én je scheiding door, én een hele weg afleggen terug naar je eigen gevoel. Dat is hartstikke moeilijk.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.