Mijmeringen op weg naar morgen

Mijmeringen.

Een beetje raar voel ik me nu. Net alsof ik een groot drama heb ontketend door te bekennen ‘me too’ en daarbij openhartig over mijn ervaringen en gevoelens te schrijven. Terwijl ik het vreselijk eng vond en nu al 24 uur misselijk rondloop. Daarom heb ik even de tijd heb genomen om tot rust te komen en te verzinken in mijmeringen.

Dank.

Heel veel bijval kreeg ik. Heel veel lieve woorden van steun. En sommigen van jullie vonden het lastig om te delen of leuk te vinden op social media, of hadden moeite om de juiste woorden te vinden. Wat alleszins begrijpelijk is, zeker ook voor mij. Ik reageer ook nog vaak verkeerd bij emotionele gebeurtenissen. We zijn immers ‘maar’ mens? En nogmaals: ik ga ook niet mee in alles op ‘ef bee’. Daarom voor al jullie lieve commentaren en berichtjes uit jullie hart: dank!

Vooruit.

Enfin. Het leven gaat verder. Op dit moment liggen mijn ervaringen achter me, zoals dat hopelijk voor velen van mijn lotgenootjes geldt. En ik hoop dat onze maatschappij de ogen wat verder opent en dat we met elkaar de meiden die ook te maken krijgen met dit soort ervaringen de juiste support kunnen bieden. Want dat hebben zij hard nodig.

Als je je gevoelens of wat jij hebt meegemaakt op dit gebied toch nog graag met mij of anderen wilt delen dan kan dat op de blog zelf onder één van de artikelen (hier of hier), of in vertrouwen door een mailtje via deze link aan mij te sturen. Voel je niet bezwaard, dat mag altijd. Die openheid, daar wordt het tijd voor!

 

Mijmeringen op weg naar morgen
Een pot met barsten. Maar daardoor juist uniek en mooi.

Veerkracht.

Maar nu gooi ik mijn schouders recht en ga weer terug naar de mooie dingen op de blog. Anders blijf ik hier in hangen en dat voorbeeld ga ik anderen niet geven. Want nare dingen mogen de toekomst dan wel wijzer maken, ze mogen hem niet verpesten.

Daarom even een paar plaatjes, om weer een beetje blij te worden. Om naar de toekomst te kijken en onze innerlijke kracht weer even nieuw leven in te blazen, mocht dat nodig zijn. Een beetje extra veerkracht, voor wie het kan gebruiken.

Ik haal mijn veerkracht uit de natuur. Daar zijn talloze voorbeelden te vinden hoe het leven zich weer herstelt na een dramatisch voorval. Een storm, een donderbui, heel veel regen. De natuur gebruikt al deze voorvallen om weer tot groei en bloei te komen. Ik vind het prachtig.

 

mijmeringen op weg naar morgen
Vaak zie je in de natuur de werkelijke veerkracht van het leven. (foto genomen in Wedderveer, Groningen)

 

Mijmeringen op weg naar morgen
Bemoste boomstronk

Ik wens jullie een heel mooie avond toe. Op naar de dag van morgen!

De Gans

Voor nog meer foto’s kijk je op mijn Galerie.

Alle foto’s in deze log zijn ©byDeGans


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

16 thoughts on “Mijmeringen op weg naar morgen

 1. Het is goed geweest om dit te delen ,maar zo jammer dat je er letterlijk misselijk van bent geweest want het maakt echt veel los . Zelf heb ik jarenlang mijn constante afkeer van mannen met rood haar niet begrepen .En ook eerst niet gedeeld op blog om niemand van mijn lezers te willen kwetsen want er zijn zoveel lieve mensen met rood haar . En toen kwam het moment dat ik de video clip keek van UB 40 en bang viel het kwartje Opa had rood haar !! Ik heb het weggeschreven en ja het leven gaat door want er is zoveel moois in het leven en vooral in de natuur die ons rust kan geven .Het zijn soms mooie kleine dingen die het doen zeg ik maar zo omdat we gewoon vechtertjes zijn ,punt uit ! Toch?
  Liefs Elisabeth

  1. Wat een vreselijke ontdekking moet dat zijn geweest! Het ‘wegschrijven’ helpt enorm. Wij knokken ons erdoor! Veerkracht maakt flexibel. Het maakt het níet minder leuk of minder moeilijk. Het maakt wel dat je uiteindelijk weer op kunt staan en versterkt weer verder gaat. Lieve knuffel x

 2. ik zeg wel eens : “ik ben van elastiek” …. niet letterlijk natuurlijk met mijn gewrichten maar jij snapt wel wat ik bedoel

  ♥♥♥

 3. Door de natuur te leren begrijpen kan je voor jezelf ook heel veel leren begrijpen. De natuur gaat ook processen door net als de mens maar de natuur blijft er niet stil bijstaan dat de mens wel doet.
  En Marije ook hier vertel je dat weer mooi. Schouders recht en verder gaan. Het voor jezelf plaatsen en nu genieten van de momenten de dagen die voor je liggen.

  Aum Shanthi

  1. Wat velen zich niet meer niet meer realiseren is ‘wij zíjn de natuur’. De processen van alles om ons heen, daar maken wij deel van uit.
   Het wordt hier weer een prachtige dag met een zacht zonnetje. Dank je wel voor je lieve woorden. Ook voor jou een heel mooie dag ☀

 4. Ik begrijp je volkomen. Openlijk praten over oud zeer kan de wonde weer openmaken. Hou je goed Marije en neem de tijd om weer bij te komen. Dikke knuffel ❤️

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.