Mee-leven

Een andere kant op

Soms leeft je leven een totaal andere kant op dan jij zelf bedacht hebt. Zaken gaan onverwacht zo anders dan dat jij het volledig onwetend in je eigen planning had voorzien…

Terugkijkend snap ik het vaak pas. Zie ik dat mijn leven mij de hele tijd alle komende veranderingen op een presenteerblaadje aangeboden heeft. Het is geen zaak om daartegen te vechten, het is zaak om er iets mee te doen.

Niet passief afwachten

Ik ga niet passief wachten op mijn leven en kijken hoe het verder leeft. Ik ga meeleven met mijn leven en maak er eenvoudigweg wat van. Want het leven leeft zijn eigen weg, en ook al wil ik een andere kant op, mijn leven leeft zich wel. Je bezit zo weinig hier op aarde. Wat je bezit, dat leen je maar…dat blijft achter als je sterft en het wordt weer opgepakt of weggegooid door een ander. Voor dieren mag je zorgen, mensen komen en gaan en voor je kind heb jij de taak om het te beschermen, het voor te bereiden op het  leven en dan te laten gaan om dat leven te leven, met jou, zo lang je hier op aarde rondloopt, als veilige basis op de achtergrond.

Jouw leven is je eigendom

Jouw leven, dat is je enige eigendom. Het is speciaal voor jou, van jou, aan jou gegeven. En jij mag het leven. Niemand leeft jouw leven. Soms komt er eentje bij, dan kruist het leven van een ander, voor korte of voor heel lange tijd, het jouwe. Soms loopt het heel lang parallel. Maar uiteindelijk gaat het weer van elkaar. Door het leven zelf, of door het doodgaan van diegene. Of van jouzelf. Soms voorvoel je wat er gaat gebeuren. Soms komt iets als een donderslag bij heldere hemel.

Maar…is dat wel zo?

Een voorgevoel… Ik ben er mee bekend, soms letterlijk getoond in dromen kan ik soms vooruitkijken in de wereld, in mijn eigen leven, en in dat van anderen. Maar is dat omdat ik vooruit kan kijken, of is dat omdat ik de signalen van het leven beter oppak? Want als je terugkijkt zijn al die bijzondere ‘toevalligheden’ helemaal niet toevallig. Het zijn gebeurtenissen die je voorbereiden op een grote stap. Meestal eentje waar je zelf niet voor kiest, maar die wel bij jouw leven hoort.

Er zijn quotes te over die verwijzen naar de verwachtingen en niet uitgevoerde plannen in het leven.
Daarom is het misschien handig om bij het plannen rekening te houden met de signalen die je krijgt van je leven. ‘Life is what happens while you are busy making other plans’ zei John Lennon ooit. En pas zag ik ‘When things don’t work out the way I planned I welcome a better plan‘. Als je goed naar je eigen leven luistert, als je goed je eigen leven hoort, en als je goed je eigen leven ziet….dan loopt het ineens veel soepeler.

Leef eens met je leven mee…

De Gans

full-moon-1775765_640
Bron foto’s: Pixabay

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

 

7 thoughts on “Mee-leven

 1. Mooi blog! Mijn favoriete quote op dit moment is er een van een tante van me: Niet te weten waar het schip strandt is beter dan de boot te missen… alhoewel ik soms best wel angst heb (even, een vlaag) over ons emigratie avontuur, zit ik toch veel liever in dat wankele roeibootje op de woeste golven en laat ik me meevoeren dan dat ik op de wal toekijk… en uiteindelijk vertrouw ik inmiddels ook best wel op wat mijn antennes oppikken en wat mijn dromen mij zeggen… ❤️ liefs !

 2. Je raakt me met dit logje. Het leven kan inderdaad ineens een andere wending nemen. Zou je het beter van tevoren weten? Ik niet.. zou wel soms beter naar mijn gevoel luisteren en tijdiger ingrijpen!
  Dank je voor deze mooie woorden!

 3. er zijn vele rake quotes…. heb vele favorieten…. waarvan deze bijv.

  Life is like a camera,
  focus on what’s important
  capture the good times
  develop from the negatives
  and if things don’t work out…. just take another shot

  Iedereen krijg ‘klappen’ … maar nooit meer dan die persoon aankan, kracht naar kruis, is mijn overtuiging.

  Nihil fit sine causa…. de reden is niet per definitie duidelijk op het door ons gewenst moment en dat maakt klappen extra pijnlijk maar cliché of niet, het hoort er wel bij…. het hele leven is immers 1 groot leerproces.
  Wij hebben de keus ….. en ook de verplichting, zou ik willen toevoegen, aan ons zelf er het beste van uit te halen.

 4. Mooi geschreven. Ook ik heb ondervonden dat je niet van levenspad kan afwijken. Hoe je soms ook je best doet omdat je het niet ziet/niet weet/niet voelt. En je raad om eens terug te kijken in je verleden is daarvoor een GOUDEN RAAD. Prachtige nadenker, dit blogje. 💡

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.