Manestraaltje: De Maan, een overdenking

Daar hangt ze weer…trouw, verlichtend, aandachtig. 
Een beetje versluierd door de wolken. 
Vertellend, aan ons de interpretatie overlatend…

Willen we alles weten? 
Of mogen zaken ook versluierd zijn? 
Zodat we perfectie vinden in juist imperfectie,
accepterend wat is en
juist laten wat niet hoeft te zijn…

 

De Maan

De Maan
De Maan in Oost Groningen, 26 februari 2018. Een heel klein beetje versluierd door de wolken…

Overdenking bij dit manestraaltje.

De laatste tijd bekruipt mij weer het gevoel deels op een verkeerd pad te zijn beland. Zowel met mijn eigen doelen voor mijzelf, als om mij heen in een groter geheel.

Willen we alles weten? Moeten we overal een verklaring voor hebben, willen, eisen? Is het ook goed om sommige zaken gewoon te laten ‘zijn’, zoals het leven ook maar ‘is’?

Met dit manestraaltje deel ik mijn gedachten. Ik denk dat het goed is om sommige zaken domweg te laten voor wat ze zijn. We hoeven niet alles te regelen, te ondervangen, te willen veranderen als het niet helemaal voldoet. Soms is het misschien beter om zaken simpelweg wat meer te laten zijn. Een rivier zoekt toch wel zijn weg, van hoog naar laag, de aarde uitslijtend met haar rustige cadans. Iets toevoegend, iets wegnemend, iets achterlatend, gevend zelfs.

Het geeft weer nieuwe sporen en nieuwe inzichten. En zo is het mooi.

De Gans

Maan

 

Meer manestraaltjes lezen? Klik hier.

Alle foto’s in deze log zijn ©byDeGans.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

20 thoughts on “Manestraaltje: De Maan, een overdenking

 1. De maan zelf geeft geen licht. Het is de weerkaatsing van het zonlicht dat haar licht geeft. Dat werpt een ander licht op de zaak (-: Ik heb net het boek: “De vierde dimensie – toeval bestaat niet” uit. Een intrigerend boek. Sta open voor veranderingen en dingen vallen je toe. Een mens kan ook niet alles weten. Het leven is gewoonweg niet te bevatten.
  Liefs ♥

 2. Hoe meer je dingen laat, hoe minder je gaat denken en piekeren.
  Je moet niet alles willen weten, hoe moeilijk dat soms ook is.. en niet alles valt te verklaren.
  Maar dat is soms zo verdomde lastig!

    1. Ik wil vooral mijzelf tegenwoordig begrijpen. Dat is nog veel erger 😀 Maar wat je zegt herken ik wel. Maar je komt er gewoon niet uit………. 🙁

 3. De maan heeft zoiets mysterieus vind ik. Als je goed kijkt, zie je daar dus echt precies grond op. Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven, maar op jouw foto’s is dat ook te zien. Ik kan er uren naar kijken. Zo mooi en ver en eindeloos en mysterieus.

  1. Ja ik voel dat ook zo. Uren en uren. Het fijne is dat dat ook gewoon kan zonder dat je sterretjes op je netvlies krijgt 🙂 Ik hoop dat ik haar straks weer op de foto krijg 🙂

 4. Willen we alles weten, dan kan het je wel eens zwaar komen te staan. Soms moet je de gulden middenweg vinden of nemen. Niet overal is een verklaring voor te vinden nog te krijgen. Opzoek gaan en dat vinden wat voor jezelf een uitkomst bied is beter dan te blijven zoeken en jezelf pijn te doen.
  Maar spijtig genoeg zijn er heel wat die alles willen weten en overal een verklaring achter gaan zoeken of moeten hebben.

  Aum Shanthi

  1. Een heel wijze waarheid Shivatje. Ik vind het leuk om dingen te onderzoeken, maar ik vind het niet leuk om alles te weten. Gelukkig kan dat ook niet als mens zijnde 🙂

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.