Manestraaltje: blauwe supermaan

Een maanfenomeen.

Het kan bijna niemand ontgaan zijn: deze week hadden we te maken met een bijzonder maanfenomeen: Blauwe Supermaan en Bloedmaan. Nu zegt zo’n blauwe maan niet meer dan 2x een volle maan in één serie van weken die wij maand ‘noemen’. De bloedmaan had te maken met een maansverduistering elders ter wereld.

Foto’s.

Dat het bijzonder was dat was mij wel duidelijk. En mooi was het ook! Daarom een paar foto’s van de afgelopen dagen.

 

supermaan
De maan op 30 januari.

Blauwe supermaan, bloodmaan, volle maan….

Alsof het nog niet indrukwekkend genoeg was, zagen we de volgende dag dit fenomeen:

 

Supermaan
Opkomende maan achter de bomen

 

Supermaan
Eerst versluierd door wolken: wat zie jij hierin?

 

Supermaan
Tenslotte in al haar pracht

De kracht van de maan.

Eigenlijk wilde ik in mijn manestraaltjes ook nadenken over de kracht van de maan. De energie die zij geeft en de verhalen die altijd weer opkomen als zij schijnt. Maar ondanks de energie die de maan uit zou hebben kunnen stralen, heb ik die niet voldoende opgenomen denk ik, De Gans heeft een gans gebrek aan energie deze week. Daarom stel ik dat weer uit tot een volgende keer.

Ik wens jullie een mooi en goed weekend toe.

De Gans

Alle foto’s in deze log zijn copyright byDeGans. Voor meer informatie verwijs ik naar de disclaimer op dit blog.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

13 thoughts on “Manestraaltje: blauwe supermaan

 1. Toen ik in mijn slaapkamer kwamen zag ik plots blauw licht. Ik wist eerst echt niet waar het vandaan kwam. Maar het was zo mooi! Pas toen ik door het raam ging kijken zag ik een heldere ‘blauwe’ maan.
  Wat is de natuur toch wonderbaarlijk mooi, hé.
  Liefs xxx

 2. Ik ben een echt maanmens. De laatste volle maan heeft mij heel wat uurtjes nachtrust gekost. Ik kon maar niet doorslapen, maar telkens als ik wakker werd keek ik als een kind zo blij naar buiten. Hij was er nog. Zo heb ik hem bijna van uur tot uur mogen bewonderen. Ik had het niet willen missen. Ondanks het slaapgebrek.

 3. Ik vind de gewone volle maan al een plaatje. Dus een tweede in één maand is meer dan welkom. Wanneer ik de trap oploop naar de slaapkamer, kijk ik altijd door het raam en dan straalt ze me tegemoet (-:
  Zou het in het weer zitten, dat gebrek aan energie? Ik ben dat vermoeide lijf zo zat…
  Sterkte jij!
  Lieve groet ♥

  1. Mijn lijf wil ook niet meer. Werkelijk alles doet me zeer momenteel. Vaak is dat een stapje terug wat er niet meer bij komt, maar het is nu ook wel een heel natte winter geweest, dus ik hoop dat het daar aan ligt 😉 Jij ook sterkte. Ik stuur je heel veel energiestraaltjes toe. Goed weekend xx

 4. Wat kan je prachtig dichten lieve Marije!
  De energie van de maan…er zijn heel veel mensen die zaaien, gebruik makend van haar energie.
  Ik blijf een mens van de zon, maar de maan, groot of klein te zien, een prachtige bron van energie.
  Lekker even bijkomen, lief mens. Fijn weekend!
  XxX

  1. Dank je wel! 🙂 Ik vind zon en maan prachtig, de afwisseling van donker en licht, donker verlicht door juist het zonlicht dat op de maan valt. Genieten. Goed weekend! Liefs xxx

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.