Manestraaltje

Dag maan,

Daar ben je weer. Stralend als altijd.

De zee verdwijnt, de zee verschijnt.

Je bent ons oppermachtig.

 

Goden zijn naar jou vernoemd,

De stonden van de vrouw.

De regels van het eb en vloed,

Het ritme van ons jaar.

 

Zonder jou zijn, zijn wij niet.

Helder staar jij nu naar mij.

Jij bent mijn steun in koude tijden.

Licht tijdens de nacht ben jij!

 

11 maart 2017

manestraaltje

Maanmijmering

Mijn eerste maanmijmering bij volle maan, een Manestraaltje. De maan is onze satelliet, de beschermvrouwe van onze aarde. Vele mythen en legenden gaan over haar en de menselijke taal heeft talloze woorden en ritmes naar haar vernoemd. De maan heeft invloed. Op het ritme van de aarde, op het ritme van ons mensen die, ook al vergeten wij dat soms, één zijn met die aarde. Zij brengt ons voort, zij neemt ons terug als wij ons vermoeid terugtrekken uit het leven. De aarde, met haar trouwe metgezel, de maan.

Ik geloof in de kracht van de maan. Maar welke invloed deze kracht heeft op mijn wezen en leven weet ik niet. Door middel van telkens een schrijfsel, geschreven bij volle maan, probeer ik die invloed te doorgronden. Ik voel kracht, bij deze volle maan. Maar geen inspiratie tot schrijven. Ik voel lust om dingen te doen, niet om rustig te zitten. Ik voel me sterk, blij en spiritueel, verbonden met het grote geheel van het universum om ons heen.

Ik heb lust dit verder te ontdekken, te voelen, te beleven. Mijn bewustzijn te vergroten, mijn band met alles om ons heen te verdiepen en te versterken. Daarom dit eerste Manestraaltje. Wie weet, volgen er nog eens meer.

De Gans

 


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Bron foto’s: Pixabay

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Manestraaltje

  1. Ik vind haar altijd een indrukwekkende verschijning als ze te zien is 🙂 Fascinerend hoevéél licht er weerkaatst wordt als ze vol is bij heldere hemel zoals vannacht. En ja, ze heeft haar invloed op alles en iedereen.

  2. Ik weet niet of je Loena kent, op blog, ze staat in mijn bloglijst in elk geval, misschien kun je daar meer vinden over de maan, de maan is zoveel meer dan alleen als zij vol is. Haar magie is eindeloos, ook met de afnemende maan en andere standen, eigenlijk zou jij dan eens een maandagboek bij kunnen houden, dan vind je jouw flow op den duur vanzelf. 😉

    X

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.