LockDown

lockdown

LockDown

Inmiddels glijden we bijna ongemerkt week 3 van bijna volledige lockdown in. Op mijn ‘connectiekanalen’ merk ik dat de één het er wat makkelijker mee heeft dan de ander.

Flexibel

Bij ons thuis valt het op dit moment nog alles mee. We hebben de afgelopen jaren zo veel meegemaakt, dat dit voor ons drietjes ‘een eitje’ is. Jaar in jaar uit worstelen met life-events van allerlei ernstige aard, heeft van ons ervaren crisismanagers gemaakt. We zijn heel flexibel in het ons aanpassen aan het onvermijdelijke en daar dan weer het beste van maken.

Ik vind het wel lastig om niet naar mijn moeder te kunnen, die zich toch wel in de kwetsbaarste categorie bevindt. Dit virus moet haar niet te pakken krijgen. En dat onze spruit zijn vriendjes niet ziet is ook erg jammer. Toch merk ik dat hij zich ook makkelijk schikt in dat wat toch niet veranderd kan worden.

Lockdown thuis

Thuis is genoeg te doen met een grote tuin, een gezellige leerling en alle dagelijkse klusjes die natuurlijk gewoon doorgaan. Een beetje geven en nemen is het aan alle kanten en dat gaat ons prima af.

Door onze tuin ligt inmiddels een hindernisbaan (hoe die er uit ziet zie je op het filmpje hieronder). Opgezet door mijn Lief, die daarvoor gebruik heeft gemaakt van allerhande rotzooi die na onze verbouwingen van afgelopen jaar is blijven liggen. Nokvorsten bijvoorbeeld hebben de perfecte vorm om overheen te springen. De hele baan was voor ons kuiken bedoeld, om zich tussen zijn lessen, muziekoefeningen en beeldschermspellen door in het zweet te werken, maar na een paar keer rennen bleek het ook voor zijn ouders best een leuke uitdaging.

Inmiddels is het een fijn parcours geworden waar we op gezette tijden alle drie overheen daveren. We registreren elkaars snelheid met stopwatch, om vervolgens diverse pogingen te ondernemen om de gezette tijden weer te verbeteren. We moedigen elkaar aan met luide kreten die weerschallen tussen de bomen, welke ons, met hun nog kale kruinen, gemoedelijk ruisend toewuiven.

Verandering is nodig

Onze conditie een beetje op peil houden is ook best belangrijk. Dit virus lijkt mij, zeker met mijn achtergrond, geen grapje wat je wel even doormaakt. Voor niemand feitelijk, als ik de verslagen zo lees.

Dat moet ik nog wel iets minder doen. Het nieuws lezen. En alle artikelen absorberen. Ik zie letterlijk het nieuws uitgesproken worden, en in de uren daarna vergroeien tot een veel dramatischer, zwart-witter variant.

Tegelijk ben ik ook wel weer heel benieuwd waar deze gebeurtenissen ons als mensheid brengen. Ik heb er zo mij Ganse ideeën over, en zie er belangrijke lessen in. En ik kan alleen maar hopen dat op de bestuurlijke niveaus ook de urgentie wordt gezien om bepaalde zaken voortaan heel anders in te richten.

Ik kan verscheidene spirituele, economische en persoonlijke invalshoeken bedenken voor dit simpele feit: verandering is nodig.

En dit is het moment.

 

De Gans

lockdown

Wil je niets meer missen? Volg mij dan ook op:
 & 

Wie is De Gans?

18 Replies to “LockDown”

 1. joke_dev schreef:

  In groep ofalleenverwerk je de dingen des levens ook anders denk ik.

 2. rebbeltje schreef:

  Wat een heerlijk plekje in jullie tuin…
  Bij ons kunnen ze voor het huis volop rennen en spelen
  Maar de kleinkinderen blijven nu (op een brief door de brievenbus na) weg.
  Dat mis ik het meest de rest daar doen we niet moeilijk over…wat moet dat moet.
  Groetjes

 3. Edward McDunn schreef:

  De hele situatie met het C virus, geeft toch wel goed aan, hoe kwetsbaar wij zijn, en de economie broos. Ik vraag mij af, of alles ooit weer zal worden zoals het geweest is.

 4. shivatje schreef:

  Bewegen is van belang en het dan nog eens doen met zijn alle en er plezier aan hebben is toch leuk.
  Weet je op deze momenten verzin je zoveel daar je anders niet aan zou denken.

  Aum Shanthi

 5. Karel schreef:

  ja het zijn me een toestanden
  jullie hebben er een mooi oplossing voor gevonden
  om en fit te blijven en toch ff naar buiten te kunnen
  houd vol

  • Marije De Gans schreef:

   Wij realiseren ons ook dat we wel heel erg boffen met dit type tuin… Ik hoop dat er heel wat creativiteit gaat ontstaan bij iedereen, want ook binnen kun je prima apekooien! 🙂 Sterkte Karel en blijf gezond!

 6. Anuscka schreef:

  Ha, wat een goed idee, lekker rennen en springen buiten! Ik zou het parcours er gewoon in houden hoor, ook ‘na de crisis’… 😉

 7. douryeh schreef:

  Toch went ’t ook langzamerhand. De rust is een verademing, nmm.

 8. Kerst schreef:

  Hey Marije ja ons wereldje word ook steeds klijner fiets over dag even een rondje als Sannie werkt maar ga nergens Meer naar binnen eveneen praatje op afstand en dat is het dan weer naar huis en in de tuin Aan het rommelen en Aan het snoeien hou je goed en tot de volgende blog groetjes Kerst

  • Marije De Gans schreef:

   Ha Kerst, fijn om te horen dat het goed met jullie gaat. Ik zag je berichtje, maar heb het druk als juf vandaag, dus nog geen tijd voor IG gehad. Die praatjes zijn wel nodig nu he. Heel bijzonder. En wat kunnen we toch genieten van de tuin! Pas goed op jezelf en tot snel! Liefs,

 9. Matroos Beek schreef:

  Amen. Dat denk ik ook!
  Lieve groet ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

#HOUDAFSTAND

BLOG

Leeggegoten

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: