Live before you Die

Live before you die

Live…

Hoe makkelijk kan het zijn. We leven immers nu? Maar voor zo veel van ons is dat zo eenvoudig nog niet. Leven, ‘Live’, zoals ik in de titel beschrijf, kan op veel manieren. En ik heb de indruk dat wij dat een beetje vergeten zijn.

Gewoon leven

We leven allemaal elke dag. Ons hart klopt, we ademen, eten en we slapen. We staan op, we voelen onze verplichtingen en gaan met al die drukke actiepunten aan de slag. Ik denk dat dit voor de meesten van ons geldt. Maar wat dóen we op die momenten nu werkelijk met ons leven? Wat leidt ons? Zijn we bezig met de dingen die echt belangrijk voor ons zijn?

Ik was dat jaren niet. Ik was fictieve eisen aan het najagen, die mij, naar wat ik voelde, niet zozeer door mijzelf, maar vooral door de buitenwereld waren opgelegd. En, eerlijk is eerlijk, dat was ook wel een beetje waar. De buitenwereld, de wereld om ons heen, kan behoorlijk eisend zijn. En het is er de afgelopen jaren ook niet minder op geworden. Het nee zeggen tegen die buitenwereld, op een manier die ook nog geaccepteerd wordt, dat is velen van ons niet met de paplepel ingegoten.

Zeker in onze westerse wereld, die draait op geld en goed, is het lastig om jezelf staande te houden. En dat voel je vooral als je er achter komt dat je andere waarden belangrijker vindt. Het is nogal moeilijk om op die momenten echt voor jezelf en je eigen behoeften te mogen, maar ook te kúnnen kiezen.

Werkelijk leven

Dat werkelijke leven, dat gaat in mijn beleving helemaal niet om het vergaren van geld, spullen of macht. Ja, je kunt met geld en macht best mooie dingen bereiken. Maar liefde en gezondheid zijn daarmee niet te koop. Begrip en verbinding met andere mensen net zomin. Geld geeft een schijnverbondenheid, een schijnzekerheid. Want het belangrijkste ermee kopen dat kun je niet.

Liefde, verbondenheid, verdieping, gezondheid…

Dat is wat voor mij werkelijk telt. Dat vind ik allemaal zaken die ons zomaar, als vanzelf kunnen toevallen in het leven. Maar het valt ons alleen dán toe, wanneer wij ons daar daadwerkelijk voor openstellen en alle voorwaardelijkheden en onechtheden in ons eigen bestaan laten vallen. Alleen dán kunnen we liefhebben en verbinden, onze geest verrijken, verdiepen en gezond leven.

Zodat we liefhebben zonder dat er voorwaardelijkheden zijn. Gaan geven zonder te willen nemen. En daarin ruimte scheppen voor onszelf en voor elkaar. Oprecht zijn naar binnen, en oprecht naar buiten.

We mogen onszelf weer zien, ons ontwikkelen en daarin de ander ook ruimte gunnen, net zoals we de ander mogen zien en de ander zijn of haar ontwikkeling en het nabij zijn mogen gunnen. In balans, maar vooral in liefde.

Dát leven… Dat vind ik Live before you Die.

Pas dan zou ik mogen zeggen ‘Ik heb Geleefd’.

De Gans

Live before you die

Niets meer missen? Volg De Gans ook op:
 

Wie is De Gans?

14 Replies to “Live before you Die”

 1. Esther Cuyvers schreef:

  alles is te koop
  behalve beleving.

  ik dank je zeer voor deze blog!
  xxxxx
  Esther

 2. joke_dev schreef:

  Ben het met Edward eens en wie dat niet accepteert, de pot op.

 3. Matroos Beek schreef:

  Mooi gezegd Marije. Tevredenheid, geluk, gezondheid… zijn niet met geld te koop. We hebben het geld wel nodig, maar genoeg is voldoende. Lieve groet.

 4. Suske schreef:

  In nood leert men zijn vrienden kennen en door “nee” te zeggen ook.
  Leuk logje, zet aan tot nadenken;

 5. Edward McDunn schreef:

  Wanneer je er toe bent gekomen om eens nee te zeggen, gaat er een andere wereld voor je open. Een wereld, waarin je je échte vrienden leert kennen. Ik heb geleerd mijzelf te blijven, en wat een ander van mij vindt, zal mij een zorg zijn.

 6. Kerst schreef:

  Hey Marije dat Heb je weer prima gezecht ja gezondheid is niet te Koop kijken om zo langzamer hand uit de hectiek van het werk te komen en rustig af te bouwen dat vind ik al een Hele prestatie maar dat begint zo langzamerhand ook te lukken begin eigenlijk nu pas te besseffen dat het leven niet alleen uit werken bestaat dat moet je ook leren een lieve groet Kerst

 7. Rob Alberts schreef:

  Mooi blog!

  Zonnige groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

BLOG

polarisatiefilter

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: