Liefde sterft niet

Ochtend…

De zon piept door de gordijnen. Ogen open. Koud boven de dekens. Ik ben in haar huis, maar zij is er niet. Toch hangt haar warmte, haar liefde overal om ons heen.

Klussen…

De buren, -oh, hulde voor onze buren!- hebben het oude schrotenplafond verwijderd. Hard nodig, want bijna overal hangt een doordringende sigarettengeur. Die moet eruit. Steeds meer vertrouwde meubeltjes verdwijnen, maken plaats om te klussen, voor onze eigen spulletjes. Onttakeld. Kaal. Maar toch voelt het nog steeds knus, gezellig hier.

Klein, maar fijn. Geen grote tuin meer, maar een plekje voor en achter. Geen huis met lange aanbouw meer, met plaats voor een piano en een vleugel. En geen talloze kamertjes met bedden meer, waar mensen kunnen slapen. Gewoon een Nederlandse doorzonwoning met een verdieping en een zolder. In een woonwijk. Vlakbij een dijk waar je heerlijk langs kun wandelen om de muizenissen uit je hoofd te laten waaien, aan de rand van een gezellig stadje in het noorden van het land.

Iedereen begrijpt waarom wij hier gaan wonen. Iedereen staat om ons heen. Mijn Lieve Lief, verweesd, na het verlies van zijn moeder, loopt rond met een aura van een klein jongetje om zich heen. Eenzaamheid straalt hij de laatste weken uit, ondanks de liefde van mij en van ons lieve Kuikentje. Ik kan zijn ouders niet vervangen, ook al zou ik het willen.

En de liefde blijft…

Ik zou willen dat ze even terugkomen kon. Dat ik haar hartelijke, warme zorg nog even mag voelen, haar zachte wang weer kussen kan. Haar grappige, droge opmerkingen nog één keer horen mag. Haar liefde stevig vasthouden.

Maar, ik realiseer me, dat dat laatste kán. Ik houd nog steeds van iedereen die is overleden. Ik houd nog van mijn vader, van mijn oma, van mijn vriendinnen die niet met mij opgroeien mochten… En ik houd nog van mijn katten die op verschillende locaties in den lande in allerhande tuinen begraven liggen.

Ik houd van heel veel mensen en dieren, ook al zijn ze al jaren geleden gestorven.

Wat een troost is dat. Want liefde blijft altijd.

Liefde sterft niet en liefde is onsterfelijk.

‘Liefde Is’…

De Gans

sand-1663173_640
Bron foto’s: Pixabay

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

5 thoughts on “Liefde sterft niet

  1. Zo mooi geschreven! Ik mis mijn papa ook nog heel erg hard. Zelfs nu het bijna 8 jaar geleden is. En inderdaad mijn liefde voor hem zal nooit verdwijnen

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.