Liebster Award

Wie mij iets beter wil leren kennen, kan zich eens verdiepen in deze post. Ik heb de Liebster Award gekregen en beantwoord graag wat vragen over mijzelf, zodat jullie de mens achter de Gans kunnen leren kennen. En natuurlijk heb ik ook weer allerlei vragen bedacht voor de lieve bloggers die ik nu mag nomineren.

Maar…wat is de Liebster Award?

Ik citeer de uitleg zoals deze staat op de blog van Merel van LotusWritings.nl, die mij heeft genomineerd voor deze eer:

The Liebster Award is in het leven

Dit zijn de regels

 • Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de award op je blog
 • Beschrijf jouw favoriete blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Nomineer 5 tot 11 blogs
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
 • Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

Liebster AwardHet heeft even geduurd voordat ik gehoor aan deze uitdaging kon geven want ik wilde er echt de tijd voor nemen. Ik vind het erg leuk om te doen en een eer dat je me genomineerd hebt, dank je wel lieve Merel van LotusWritings!

Mijn favoriete blog….Er zijn er meerdere maar de absolute hoogtepunten voor mij zijn wel Levensjutters.com van Anuscka en niet te vergeten de man van Anuscka, Jaap die een schitterend  impressionistisch fotoblog heeft: www.jaapberghoef-fotografie.com (kijk dan ook eens bij de foto’s van de muziekinstrumenten!). Ook Kruidroermenietje en Miss B sla ik tegenwoordig zelden over. Ik volg ook graag een paar mama-blogs die fris en eerlijk zijn, bijvoorbeeld LotusWritings en Mammatien (over vrouwen met zware bekkenpijn). Hoe dan ook, als ik je volg, dan behoor je natuurlijk zeker tot mijn favorieten.

Daar komen de antwoorden op de vragen van Merel:

1. Hoe ontbijt je het liefst?
Ik wil in elk geval een kop hete koffie met veel melk. Meestal heb ik ’s morgens niet veel trek en pak ik een handje nootjes en soms een beetje fruit. Daar kom ik best ver op.

2. Wat vind je het leukst om te lezen?|
Ik lees werkelijk alles door elkaar. Veel blogs uiteraard, maar ik ben ook een echte nieuws-addict. Omdat ik me soms een beetje teveel laat meeslepen door alle mondiale ellende heb ik pas geleden de meeste nieuwsapps van mijn telefoon gegooid. Akelige berichten verpesten soms echt mijn dag en, hoe vervelend ook, niet ieder busongeluk in Brazilië, India of Alaska hoef ik mee te beleven, net zomin als dat ik foto’s wil zien van verdronken mensen in de zee. Ik leef toch wel mee en bewaar mijn energie dan liever voor een bijdrage in daden. Romans en boeken die mij inspireren tot Gansjes lees ik ook graag. Ik ben nu overdag bezig in ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ van Brene Brown en ‘De grote Stilte’ van Miek Pot. Op mijn nachtkastje ligt een roman van Santa Montefiore. Heerlijk om mee weg te doezelen.

Was!
“Als ik de stapel was bekijk die ik elke week moet doen, dan denk ik dat er mensen in mijn huis wonen die ik nog nooit heb ontmoet…”

3. Wanneer heb je voor het laatst de bodem van de wasmand gezien?
Hahaha dat weet ik nog precies! Op woensdag 22 juni! Toen was het de hele dag droog en had ik geen afspraken. Dus heb ik alle was die er nog lag erdoorheen gejaagd omdat de weersvoorspellingen voor de rest van die week zo slecht waren. We hebben wel een droger, maar die zongedroogde was ruikt zo lekker en bovendien kun je dan alles snel achter elkaar doordraaien. Maar de bodem van de wasmand zie ik dus bijna nooit. Daarom weet ik het nog zo goed. Ik kan me dan ook levendig voorstellen waar de inspiratie voor deze vraag vandaan komt 😉 

4. Als jij alleenrecht op de afstandsbediening had, waar zou de tv dan op staan?
Op programma’s als Midsomer Murders! Heerlijk, slow tv met sfeervolle beelden en een raadsel wat je twee uur lang mag oplossen bovendien. Het blijft een sport om uit te vinden wie het nu precies heeft gedaan. De programma’s met Ilja Gort vind ik trouwens ook leuk. Fantastische kerel lijkt mij dat.

5. Welk kinderprogramma kijk je (stiekem) zelf ook graag?
Ik ben niet dol op tv, maar ik kijk met mijn zoontje graag naar dvd’s van Buurman&Buurman of heel oude afleveringen van Sesamstraat. Heel veel programma’s tegenwoordig vind ik eigenlijk ‘stom’. Vooral die braaaaave kindershowtjes op Nickelodeon, brrrrrr! De Yoga die ze daar tussendoor doen vind ik overigens wel weer super. Meerten doet daar graag aan mee en ik vind Yoga ook heerlijk om te doen. 

6. Wie was vroeger jouw idool?
David Bowie. Maar er waren er meer hoor. Maar Bowie was zo tijdloos en hij kwam het eerste in mij op.

7. Welke film kan je tot in den treure blijven kijken?
Bridget Jones! Hilarisch! Vooral met de Bridget uit de allereerste film kon ik mij indertijd volledig identificeren en inmiddels ben ik alweer jaren getrouwd met mijn eigen ‘Mr. Darcy’. Ik kijk alweer uit naar de nieuwe film die binnenkort uitkomt. Goeie tweede is trouwens Dirty Dancing met Patrick Swayze… Jeugdsentiment ♥

8. Hoeveel spelletjes staan er op je smartphone?
Eentje maar, Wordfeud. Voor de rest gebruik ik dat ding al genoeg. Hoewel ik hem superhandig vind om allerlei weetjes op te zoeken en om mijn blogs hangend op de bank of in de tuin op fouten na te kijken. 

9. Sport je liever binnen of buiten? En wat vind je het leukst om te doen?
Buiten. Binnen sporten vind ik ronduit deprimerend. Wandelen (en dan niet een paar kilometer, maar een hele dag flink doorstappen als het kan), fietsen en tennis. Maar dat laatste dat lukt me helaas niet meer.

10. Wat vind jij een mooie quote?
Ik vind een heleboel quotes mooi. Sommige zetten je ook meteen met beide benen op de grond en daarom deel ik ze ook vaak. De mooiste vind ik eigenlijk de quote waar ik pas over schreef: ‘volg je hart, want dat klopt’. Ook al heb ik er een heel artikel over geschreven, eigenlijk valt er aan die simpele woorden helemaal niets toe te voegen.


Ik vind het altijd moeilijk om mensen te nomineren omdat ik nooit iemand wil dwingen of onder druk wil zetten. Het is dan ook geen plicht om er iets mee te doen als je je naam hieronder ziet staan. De blogs die ik nomineer waardeer ik echter heel erg en ik ben heel benieuwd naar hun antwoorden op mijn vragen.

Ik nomineer, dus geheel vrijblijvend:

 • Anuscka van www.levensjutters.com omdat ze iets doet wat ik (nog) niet durf, omdat ze een heel mooi wereld- en levensbeeld heeft en dat alles in haar teksten zo prachtig weet te verwoorden.
 • Patty van www.kruidroermenietje.wordpress.com omdat ze mijn hart altijd weet te kriebelen met haar mooie ziel die in al haar verhalen zit.
 • Ingrid van De Piep Show omdat mijn pseudoniem een gans is en Ingrid zo mooi over Piep en het heerlijke buitenleven schrijft.
 • Miss B Blogz Thingz Over… Ze heeft een totaal andere schrijfstijl dan ik, maar ik vind het geweldig wat ze doet. Ik ben dol op haar Tea Time, het is vaak het eerste wat ik ’s morgens lees en hoop dat ze er nog lang mee doorgaat. Pleaaase, Miss B? 🙂
 • Melanie van Klein Kaboutertje omdat ik haar posts altijd met een glimlach lees en ze mij een heel krachtige vrouw lijkt die haar ogen niet sluit als het leven even moeilijk wordt. Dat bewonder ik in mensen.

Dan mijn vragen (dit vind ik het moeilijkste deel, want ik kan er wel tientallen verzinnen en ben ontzettend nieuwsgierig van aard):

 1. Wat was jouw motivatie om te gaan bloggen? En heb je daar lang over na moeten denken?
 2. Wat is het laatste wat je doet voordat je slapen gaat?
 3. Als je iets in de wereld zou mogen veranderen, wat zou dan het eerste zijn wat je zou doen?
 4. Welk seizoen vind je het prettigst? En waarom juist dit seizoen?
 5. Woon je graag in de stad of juist daarbuiten? En waarom?
 6. Wat komt er jouw huis niet in? En waarom niet?
 7. Welke karaktertrek heb je niet, maar zou je willen dat je had?
 8. Heb je huisdieren? En zo ja, welke?
 9. In welk land ben je het liefst? En waarom voel je je daar zo fijn?
 10. Noem, heel eerlijk, 1 ding wat je nog heel graag zou willen doen in je leven?

Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden. Voel je niet verplicht, dat ik je noem is voor mij een eerlijk teken van respect en interesse in jou en jouw blog 🙂

Ben je nog steeds nieuwsgierig naar de mens achter de Gans? Je mag altijd contact opnemen door middel van onderstaande contactformulier.

Alle liefs en groet van,

Hans de Gans ♥


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.


6 thoughts on “Liebster Award

 1. Gefeliciteerd met je Liebster Award! Ik kom per toeval op je blog en ik ga je volgen…
  Gr.,
  Conny
  papillon60.blogspot.nl

 2. Lieve Marije, ik lees dit nu pas… (ik loop achter). Zeer vereerd voelen we ons, Jaap en ik! Dank je wel voor deze nominatie… Net als jij hebt gedaan, ga ik er eens rustig over nadenken hoe ik dit ga oppakken. Liefs van Anuscka (&Jaap)

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.