De Liebster Award (3)

Ik ben weer genomineerd voor een Liebster Award.

Dit keer kwam hij van Roelfien van Ladybos, die heel gezellig blogt over haar drukke bestaan. Dank je wel voor de nominatie Roelfien, dat vind ik echt hartstikke leuk!

Wat houdt dit in?

Het is echt al even geleden dat ik genomineerd ben geweest dus ik moet er weer even inkomen met het invullen hiervan. Ik heb tussen mijn oude blogs gesnuffeld om weer een idee te krijgen wat het ook alweer allemaal inhoudt. Inmiddels is het allemaal door het doorgeven al weer wat anders geworden zag ik. Maar de kern is nog precies hetzelfde. De Liebster Award is een award voor de kleinere of beginnende bloggers, om elkaar te steunen, waardering voor de blogger en zijn of haar werk uit te spreken en deze een positief duwtje in de rug te geven.

Als je genomineerd bent en je neemt de award over, dan post je het logo in de blog, bedank je degene die je de nominatie gegeven heeft en post je een link terug naar de betreffende site. Aan de hand van een tiental gestelde vragen, of een lijstje ‘weetjes’ over jezelf zoals in deze versie, leert de blogwereld je weer wat beter kennen.

Daar gaan we dan:

Een aantal weetjes over mij die niemand weet. Hoewel…niemand…..? Ik schrijf al even en wie mij goed kent weet sommige dingen vast al wel. Maar wat veel volgers niet weten is dat…..

 • ik hele gesprekken met mijn katten voer, en dat ze ook echt antwoorden zodat er echt een levendige conversatie ontstaat.
 • ik eigenlijk alleen maar in Franse auto’s rijd. De auto van Mama is een Aziaatje en na bijna een jaar rammelig hobbelen snak ik weer naar het zachte Franse comfort. Gelukkig hebben we als ‘hoofdauto’ een grote Citroën met de oude, vertrouwde pneumatische vering. Dat scheelt. 
 • wat ook veel niet weten is dat ik gek ben op lippenstift. Geen heftige knalkleuren, maar gewoon een accentuerend tintje. En dat ik daar best heel ranzig veel geld aan uit kan geven, want het moet een goeie zijn die niet smerig smaakt. En dan smeren maar. Zalig. Echt een guilty pleasure.
 • ik dol ben op muziek, maar vaak geen muziek kan verdragen omdat ik sinds mijn bevalling geluiden niet meer kan filteren en omdat ik last van tinnitus heb. Lastig als je het ook als hobby hebt, best wel goed kunt zingen en helemaal gelukkig wordt van een stevig slagwerk concert. Het liefst met veel base drum en marimba: heerlijk! 

Wat ook niemand weet is dat….

 • wij een fantastisch, vrijstaand huis vlak bij een groot natuurgebied in Zuid Nederland hebben waar we niet willen wonen….en dat we daarom nu eerst in een rijtjeswoning wonen en het andere verkopen. Brabant lag mij toch minder dan de noordelijke helft van Nederland. De kaarten vielen vorig jaar zo uit, dat we bijna noodgedwongen wel in het huis van de moeder van mijn Lief moesten trekken toen zij onverwacht overleed. Mijn energie laat niet veel ruimte over om telkens het land door te trekken, dus was dit het beste scenario. Als ons eigen huis verkocht is en Mama’s huis wat is opgeknapt en ook op Funda staat, dan zoeken we voor onszelf ergens in Groningen of Drenthe, een heerlijk paleisje uit.
 • ik een kabelbaan in de tuin van dat nieuwe paleisje wil. Joehoeeeeee!
 • ik gek ben op schapen! Ze ruiken zo lekker, hun wol is zo zacht en ze mekkeren zo gemoedelijk. Ja, ik vind schapen echt geweldig.
 • en dat ik een intense afschuw heb van liegen. Dan bedoel ik geen lief leugentje om bestwil, maar dat vieze waarheid verdraaien. Mensen die dat doen halen zichzelf zo omlaag… Waarom liegt iemand? Het lijkt soms alsof mensen die liegen bang zijn voor eerlijkheid, voor de realiteit, om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Ik kan daar geen respect voor opbrengen.
 • ik graag stiekem in een klein autootje door de Provençaalse bergen cross. Op twee wielen door de bocht, ja heerlijk! Ik had ooit een Peugeotje 205. Daarmee vol gas de Ventoux op crossen en er weer af, kan ik iedereen aanraden. Als je dat doet, moet je wel op de fietsers passen!
 • ik  waanzinnig goed kan ruiken. Bizar goed dan ook echt. Het is heel fijn, maar soms is het bijzonder lastig. Ik kan namelijk niet tegen de lucht van kattenbakken. Ik ben dol op mijn katten, maar als er iets in de bakken ligt, schep ik het er zo gauw mogelijk uit. Er mag ook alleen maar houtkorrel in, want anders blijf ik het ruiken aan het grit. En….weleens mensen geroken die veel vlees eten en hun tanden niet goed poetsen? Dat ruik ik dus ook. Gewoon buiten. Op straat. Als ze mij voorbijlopen. Ranzig. Of het verschil in de geur van ontlasting tussen vleeseters of vegetariërs. In openbare toiletten. Ik ruik dat dus. Brrrrrrrrr!!!

Hier laat ik het eerst maar bij. Volgens mij is dit wel weer een boekje open.

Liebster Award (3)
Jongens, genoeg gegakt hoor!

Genomineerden.

Allereerst: het is geen plicht om de nominatie te aanvaarden. Als je mijn waardering voor jou maar voelt. Ik ben uiteraard wel benieuwd wat jullie zelf voor onbekende weetjes kunnen noemen, net zoals ik en Ladybos het hebben ingevuld.

Ik nomineer van harte:

Melanie van Klein Kaboutertje. Ik ken weinig mensen die zo goed dingen positief in kunnen steken als dat zij dat kan. Hulde meid!

De Vlinder. Lieve schat, je hoeft niks te doen, niks in te vullen, niks geen druk. Maar ik spreek wel mijn waardering voor je uit hoe je met de struggles in je leven omgaat. Zie dit als een steuntje in je rug en een klopje op je schouder. Je komt hier doorheen meid. Ik weet dat je het kunt! ♥

Klief. Je hebt misschien te veel aan je hoofd, maar je bent een ‘topwijf’. Dat wil ik hierbij toch maar even gezegd hebben. Daarbij ben jij iemand die zo smakelijk kan vertellen over haar eigen hebbelijk- en onhebbelijkheden dat ik benieuwd ben of er nog iets is wat we niet van je weten (vast wel!).

Esther Cuyvers, omdat ik haar een topvrouw vind! Ze zet me telkens weer aan het denken, en zonder het op te dringen weet ze je te inspireren met haar gigantische wijsheid. Dank je wel voor alles wat je geeft. Denk je ook aan jezelf schat?

Ik zou nog wel iemand willen noemen, maar zij blogt niet. Ik vind dat ze dat wel zou moeten doen, maar dat besluit nemen kan alleen zij. Het is iemand met een groot, maar ook groen hart. Iemand die prachtige natuurfoto’s kan maken en die heel mooi kan schrijven. En zij is zo iemand die ik heel bijzonder vind en waarvan ik heel blij ben dat ik haar ken. Het is mijn ‘verwegvriendin’ F en ik mis haar toch wel erg. Gelukkig is er internet en social media en hebben we zo heel vaak contact.  Haar prachtige foto’s kun je vinden op haar Instagram pagina.

Dames, ik vind jullie geweldig.

Dank!

De Gans

Liebster Award

Lees ook over de Liebster Award die ik een jaar geleden van Ilse van Kreanimo heb gekregen.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

 

32 thoughts on “De Liebster Award (3)

 1. En ik maar denken dat ik de enige ben met zo’n neus…. idem met muziek… goh… nu val ik wel ff stil hoor

  xxx♥♥♥

 2. Leuke randomfeitjes-opsomming 😉 Oh en moest je het willen weten: ik ben ook zo ontzettend gek op schapen. Het zijn gewoon fantastische beesten <3

  1. Ja zo gezellig hè. We hadden ze in Brabant in de wei tegenover ons huis staan. Werd je ‘smorgens wakker in geblaat. Heerlijk!

 3. Proficiat!
  Radiostilte: herkenbaar, dankzij tinnitus. (Zeer) goede neus: idem. Nooit eraan gedacht dat geuren van mensen herleid kunnen worden naar wat ze hebben gegeten. Ik zal eens gaan oefenen 🙂

  1. Hahahahaha! Ja echt! Vfreselijk is het hoor! Zo vies vind ik dat! Succes met oefenen. Ik hoor graag wat je ervaringen ermee zijn 😀

 4. Hoewel ik zelf niets met Awards heb en ze ook nooit in ontvangst genomen heb op mijn eerdere blogs vind ik het wel erg leuk voor anderen die ze ontvangen .Mijn Guilty Pleasure is dan om veel over jullie te lezen ,erg toch ? Ik ben nog maar net een volger op jouw blog dus zo leer ik je een beetje kennen .
  Lieve groet Elisabeth

  1. Ik vind het gezellig dat je komt lezen. Klopt het dat je nu geen blog meer hebt? Dank voor je fijne reactie en heel graag tot een volgende keer. Lieve groet, Marije

 5. Jij houdt van de geur van schapen ???
  Ieks.. ik trek altijd mijn neus op als ik langs die beestjes loop 😛

  Bedankt voor je nominatie, ik moet nog even kijken of ik zelf ga invullen aangezien ik er al een aantal gehad heb maar enorm bedankt lieverd!!
  je bent een engel <3

  xxx

  1. Hahaha ja écht! Net als een koeienstal. Plattelandskind hè Schapen kunnen heel aanhankelijk zijn, net katten.
   Kijk maar of je hem invult, niks hoeft, alles mag.
   Mooie dag ❤❤❤

  1. Ik heb het ook niet duidelijk genoeg gezegd! Realiseerde ik me later. Maar van harte genomineerd, natuurlijk ❤❤❤

 6. Je bent een lieverd! Dank. Maar ik vul ‘m niet in als je het niet erg vindt. Ik denk idd niet dat ik nog onthullingen kan doen en na 8 jaar bloggen ben ik niet bepaald een groentje 😉
  Vind jou ook een schat btw! Groot hart heb je xx

  1. Precies. Was ook bedoeld als opsteker. Medisch gezien is mijn hart erg klein, ik grap daar altijd over
   Rustig aan hè, kus! ❤

 7. Verdiend! Gefeliciteerd Marije! Weer iets over jou te weten gekomen. Je hebt dus een echte speurneus… handig, maar ook soms vervelend… denk ik. Lieve groet X

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.