Levensinspiratie, by De Gans

Levensinspiratie

Social Media

Al enkele jaren ben ik vrij actief op Social Media. Het bewegen op de diverse platforms dwingt mij regelmatig om goed na te denken over mijn focus en de presentatie van mij en mijn blog. Want, waarom blog ik eigenlijk? En hoe breng ik mijn opvattingen voor het voetlicht bij een breder publiek?

De Blog

Bloggen heeft mij gedwongen om mij te ontwikkelen in heel uiteenlopende richtingen. Sommige waren mij uiteraard bekend vanuit de functies die ik vroeger op mijn werk gehad heb, maar ik heb de afgelopen jaren ook heel nieuwe hobby’s en vaardigheden ontdekt. Zoals fotografie bijvoorbeeld. Bij een tekst hoort een passend beeld en juist die combinatie kan je boodschap heel sterk maken.

Hoewel dit blog zeker geen star, inflexibel medium is, is het toch wel handig om eens concreet wat uitgangspunten te formuleren. Want, waarover gaat het hier eigenlijk?

Levensinspiratie en natuur

Ik wil vooral mijn levensinspiratie delen. Ik geef al jaren vorm aan mijn gedachten op dit stukje web, in de hoop jullie hiermee te inspireren. De natuur is hierbij mijn vaste basis. Ik heb gemerkt heb dat juist zij de afgelopen jaren de plek is gebleken waarin ik de meest waardevolle connectie heb met ‘Het Leven’ in zijn totaliteit.

Mijn persoonlijke levensinspiratie komt niet alleen voort uit gebeurtenissen in mijn eigen leven, maar ook vanuit een intense spiritualiteit die ik voel en heb ervaren. De natuur is hierbij voor mij een wezenlijke, onuitputtelijke bron van kracht, bezinning en intense schoonheid.

Levensinspiratie

Liefde, respect en ruimte

Hoewel ik filosofeer, en leef vanuit een vaste overtuiging dat er meer is tussen hemel en aarde, ben ik al enige jaren geen strikte aanhanger meer van een bepaalde geloofsrichting. Dit, omdat ik heb ervaren dat juist het aansluiten bij een instituut je deels van je eigenheid en je persoonlijke beleving kan beroven. Ik ben van mening dat ieder mens in spirituele zin zijn hart moet kunnen volgen. Vrijheid van denken en beleven is daarbij een groot en kostbaar goed.

Ik heb regelmatig meegemaakt dat mensen, vaak onbewust, hun opvattingen volledig aan een ander op willen leggen, zonder de beleving van de ander daarin te respecteren ‘comme par l’expérience’ ¹. Gevoelens kun je niet dicteren, interpretaties zijn even talrijk als dat er mensen zijn. Wat meer ruimte voor de belevingswereld van een ander, zonder daarbij je eigen gedachten over of invulling van een gebeurtenis op anderen te projecteren zijn daarbij essentieel.

Mooi Leven

Ik leef bij de dag. Omdat mijn lichaam en geest niet meer zo snel kunnen als de wereld waarin de meesten zich bewegen moet ik wel. En ook uit die chronische beperkingen haal ik vaak nieuwe inspiratie. De plek waar wij nu wonen, buiten het roerige leven van alledag en de manier waarop wij ons leven inrichten zijn daarbij erg belangrijk. Wij zoeken elke dag naar een minder grote ecologische voetafdruk van ons bestaan, naar een betere harmonie tussen mens en de natuur.

Al deze gedachten zijn kleine radertjes die ik omzet in mijn verhalen en mijn posts. Dat alles geserveerd met een een Gans eigen sausje. Foto’s, persoonlijke reflecties en een knipoog uit mijn leven.

In de hoop dat dit jou bereikt en jou inspireert in het vormgeven van jouw persoonlijke Mooi Leven.

De Gans

1: ‘comme par l’expérience’, FR ‘zoals het is beleefd’

Levensinspiratie

Niets meer missen? Volg De Gans ook op:

Wie is De Gans?

19 Replies to “Levensinspiratie, by De Gans”

 1. M e l o d y schreef:

  Alhoewel de blog natuurlijk de enige oorzaak is van het feit dat wij elkaar mochten leren kennen … heb ik deze blog niet nodig om door jou gemotiveerd en geïnspireerd te worden …dat doet mijn hart wel voor me want daar zit jij al lang in 😉

 2. viviane schreef:

  Marije, ook al reageer ik niet op elk bericht, weet dat je mij inspireert in woord en beeld. Van harte dank. Viviane

 3. Kerst schreef:

  Hey Marije komt de reactie niet door groetjes

 4. Joke schreef:

  Hallo Marije, je opzet is wat mij betreft volkomen gelukt, je inspireert me keer op keer. Zelf tob ik ook met een paar chronische aandoeningen, waaronder tinnitus, en ik heb veel moeite met de acceptatie en het opnieuw inrichten van mijn leven. Ook ik leef van dag tot dag, altijd in de vicieuze cirkel van herrie in mijn hoofd en altijd wel ergens pijn, wat elkaar vaak ook weer versterkt. Maar jou foto’s en je blog bekijk en lees ik met veel plezier. Vaak geeft het me de moed en motivatie om er nog weer een mooie dag van te maken. Bedankt en blijf schrijven en fotograferen! Hartelijke groeten, Joke

  • Marije De Gans schreef:

   Dag Joke, dank je wel voor je lieve en mooie reactie. Het lijkt me heel zwaar als je zo veel herrie in je hoofd hebt. Ik hoop dat je nog lang moed kunt halen uit mijn stukjes. Lieve groet,

 5. joke_dev schreef:

  Een hele klus op zich!

 6. shivatje schreef:

  Wat is dit een mooi warm schrijven. Een levensfilosofie van een gewoon iemand die weet hoe ze door het leven moet en kan gaan. Met vallen en opstaan met leren en doorgaan.
  Wat lees ik jouw teksten toch al te graag.

  Aum Shanthi

 7. Hennie schreef:

  Lieve Marije, wat kan jij alles toch mooi verwoorden en wat een waarheden staan er in, voor mij voor jou en hopelijk voor velen. Ik ben gelovig opgevoed, doe er niks mee maar blijft wel hangen omdat het met mijn moeder te maken heeft. Ze was zeer gelovig en haalde daar kracht uit. Ik heb dat niet. Voor mij is het bos een grote kerk en daar haal ik kracht, emoties en spiritualiteit uit. Deze wereld wil je van alles opdringen maar ook ik probeer bij mijzelf te blijven. Jij hebt je wereld duidelijk gevonden, fijn voor je, je hebt er voor moeten strijden en lijden maar het lukt hoe moeilijk soms ook. Petje af Marije. Ik hoop nog veel inspiratie te mogen lezen , dankjewel en fijne dag

 8. Matroos Beek schreef:

  Wat een foto’s. Zo sfeervol, passend in een mooi leven. Mooi logje lieve Marije!

 9. Kerst schreef:

  Hey Marije weer een prachtig verhaal ja de insperatie komt bij mij ook uit de grote bostuin het leven is gehaast vooral de leeftijd begint tetellen thuis bij de vijver is het genieten en komen wij tot rust Met al dat getjilp om ons heen een Hele lieve groet Kerst en Sannie

  • Marije De Gans schreef:

   Er was inderdaad iets mis met de reacties, ik had ze wel doorgezet, maar ze bleven onopgemerkt staan. Ik hoop dat het inmiddels weer lukt. Geniet van de rust bij je vijver. Lieve groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

BLOG

naar zee

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: