Les délices de l’automne: regen

Het regent.

Op het moment dat ik dit schrijf is het even droog, maar kleurt de hemel roze door de ondergaande zon… Prachtig is het licht en eigenlijk wil ik liever met de camera naar buiten. Maar dat is de hele dag het geval, dus ik schrijf eerst dit stukje af.
Ik kan me indenken dat sommige mensen knap neerslachtig worden van het donkere en natte weer, terwijl die hele winter ook nog moet komen. Maar ik wijs je graag op al het moois wat er dan te zien is. Kijk je met me mee?

Klaver.

Heb je wel eens goed in het grasveld gekeken? Grote kans dat je gazon op dit moment iets langer is. Wij laten het altijd bewust wat langer zodat allerhande gedierte er in deze periode rustig in kan overwinteren. Egels, maar ook kikkers en ander ‘gespuis’ zoals torren of een groepje slakken, bij ons in de tuin is iedereen gewoon welkom. Tussen de grassprieten groeit ook onkruid en juist dat zorgt voor verrassingen.

De klaver tussen het gras en het terrasje geeft haar geheimen prijs…. Kijk maar naar deze prachtige waterdruppels en het afgeknabbelde randje van het blad. Wie zou daarvan hebben gegeten?

 

regen
Waterparels op klaver

 

Het wad.

Soms rijden wij even naar de Punt van Reide. Voor iedereen die van dieren houdt is dit een fantastische locatie om te wandelen. Er grazen koeien, of schapen. In de meertjes tussen de dijken wonen tal van watervogels en op de kleine strandjes liggen vaak heel ontspannen enkele zeehondjes.

Wij werden getrakteerd op een regenboog. En bijbehorende bui, maar door het lopen en de harde wind droogden we zo weer op. Ik was niet de enige met de camera in de aanslag om de nek en wij werden allemaal rijkelijk beloond.

 

Regen
De kleuren van de regen…

 

regen
Nog meer kleur. Overweldigend…

Een koe.

En tussen al die buien en die velden, blikte deze koe mij vriendelijk aan. Bleef heel even staan om te poseren.

 

regen
Een vriendelijke blik…

Sinds de aanschaf van mijn nieuwe camera moet ik mij echt inhouden om niet alle foto’s hier op de blog te posten. Dat zou aan mijn oorspronkelijke doel van dit plekje op het web voorbij gaan, maar de mooiste en de prachtigste plaatjes die horen hier wel thuis. Een beetje positiviteit in deze donkere dagen.

Ik wens jullie een heel mooie avond toe.

De Gans

Meer Délices de l’automne lezen? Klik dan hier voor het complete overzicht van dit najaar.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Alle foto’s in deze log zijn ©byDeGans.

11 thoughts on “Les délices de l’automne: regen

 1. Prachtig meiske!!

  Eennnneee die foto’s? Maak ‘gewoon’ mappen aan in Google.. ideaal, dan kun je eindeloos al je foto’s in je blog tonen, al dan niet op het 1e oog gelijk zichtbaar.

  ♥x♥x♥

  1. Ik vloek en tier met Google. Nee, mijn blog is geen fotoblog, maar wel een blog met mooie dingen. Daar houd ik het voor nu ook bij. Maar wie weet wat de toekomst biedt 😉
   Liefs x <3 x <3 x

  1. Dank je wel! Sommige foto’s had ik al gedeeld op social media. Het is best jammer dat de kwaliteit dan meteen een heel stuk minder is. Die parels ben ik zelf ook tevreden over.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.