Les délices de l’automne: kortere dagen

Inmiddels is het al november.

En we merken het ook flink: na het ingaan van de wintertijd valt de avond ineens een heel stuk eerder en ook in de ochtend komt de zon steeds later op.
Waar we in de zomer hele middagen in de bossen of op de heide rondhingen, blijft er nu een heel stuk minder tijd over om lekker buiten te verpozen. We moeten echt op tijd weg willen we iets hebben aan de dag.

Genoeg te genieten.

Maar er is natuurlijk nog genoeg moois te zien. Dat stopt nooit. Dit weekend zagen we weer de mooiste, en de kleinste dingen. Ik deel ze weer met jullie in deze Délice.

Ik begin met een zonnetje in het meer bij de Wedderbergen. Doordat het niet hard waaide was er een bijna rimpelloze (maar niet helemaal) weerspiegeling in het water.

Les délices de l’automne: kortere dagen
Zonnetje in het water

Nog altijd bloemen.

Tussen alle herfstkleuren en -geuren zijn her en der nog dappere bloemen te vinden, zoals deze, fier rechtop en kleurig tussen de afgevallen bladeren.

 

Les délices de l’automne: kortere dagen
Eén bloem.

Hulst.

Tussen de bomen zie ik op vele plekken de mooie, rode besjes in de hulsttakken. Ze geven het bos nog meer sfeer.

 

Les délices de l’automne: kortere dagen
Hulsttakje met besjes

Vind de slak.

Misschien wilde deze lenigerd niet gevonden worden, of slaapt dit plekje gewoon heel erg lekker. Een slak op een ongebruikelijke plek. Vond ik.

 

Les délices de l’automne: kortere dagen
Als ik de boom was, vond ik dit vast erg kriebelen!

 

Er is nog genoeg moois te zien, vooral de luchten vind ik in deze periode heel erg mooi. En al die kleine verrassingen, we blijven ervan genieten!

De Gans

 

Meer Délices de l’automne lezen? Klik dan hier voor het complete overzicht van dit najaar.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Alle foto’s in deze log zijn ©byDeGans.

17 thoughts on “Les délices de l’automne: kortere dagen

 1. Ja, er zijn prachtige dagen, maar het feit dat het weer glad kan worden van opvriezing bezorgen mijn nachtmerries en het verlangen naar het voorjaar.

 2. Ik vind het verbazingwekkend, dat het zo snel gaat. Het is inderdaad al november, mijn hoofd hangt nog ergens in september. En ik verwonder me over de kleurenpracht, dat ze er nog is. Gelukkig.

 3. Een heerlijke tijd vind ik dit .Er is idd nog zoveel moois te zien .Als ik naar buiten kijk staat er zo’n prachtige Oranje roos nog dapper te bloeien in het zonnetje en daar kan ik zo van genieten .Jammer dat veel mensen al dat moois niet eens zien en alleen maar mopperen over het weer . Vanochtend zo’n strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje ,de weilanden wit gevroren mooier kan toch niet .En dan rond half 5 gaan de kaarsjes weer aan .
  Liefs Elisabeth

  1. Ja zo gaat dat hier ook. Toen ik vanochtend onze zoon naar school gebracht had heb ik allerlei foto’s gemaakt. Het rijp op het gras, de druppels op bladeren en nog wat late bloeiers. Er staan zelfs nog rozen in de knop hier. En gisteravond de maan. Allemaal kleine cadeautjes <3 Liefs,

 4. De foto’s nemen je weer mee in een prachtige wandeling.
  Moest wel lachen met de slak en de boom. 🙂

  Al is het november het buiten zijn laat je altijd mooie dingen zien en voelen.

  Aum Shanthi

   1. Niettegenstaande dat bepaalde slakken op het lichaam gezet worden.
    Wie weet heeft die boom het nog graag.
    Koude mooie dag

    Aum Shanthi

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.