Les délices de l’automne: Groningen

Wij wonen in Groningen.

Dat is voor de meeste volgers wel duidelijk denk ik. Maar wat voor heel veel mensen niet bekend is, is de prachtige natuur in Groningen. Drenthe, Limburg of Gelderland zijn allemaal provincies die bekend staan om hun prachtige natuurschoon. Uiteraard is het voor ons als noorderlingen mooi waar wij wonen. Maar dat er in onze provincie ook echt heel veel pareltjes te vinden zijn, dat weet niet iedereen.

Midwolderbos.

Vlak bij ons huis is het Midwolderbos. We wandelen er graag en veel. Konikspaarden kruisen soms ons pad en af en toe een eenzame wandelaar, maar vaak is het er totaal niet druk. Aan de kant van Midwolda staat de statige Ennemaborg, waarvandaan je kunt wandelen op het landgoed wat overgaat in dit heel oude bos. Een bos wat in vroeger tijden voor houtteelt gebruikt werd maar wat nu een prachtige, sfeervolle plek is om tot rust te komen.

Groningen
Zonnestralen in het Midwolderbos

Rust.

De rust van het bos met in de verte een groep paarden voelt vaak weldadig aan. Voor wie goed om zich heen kijkt is er heel veel moois te vinden. Zoals dit paddenstoeltje op een bemoste boomstam.

 

Groningen

 

Bomen.

Kenmerkend voor Groningen zijn de lange, rechte, vaak uiterst smalle weggetjes, die kaal tussen de akkers doorgetrokken zijn, en waar soms ineens een bijna eindeloze rij bomen langs verschijnt. Eén van de wegen bij dit natuurgebied is ook zo’n soort bomenlaan. Hieronder staat hij op de foto. In de winter kijk je aan de ene kant over de akkers tot aan Midwolda toe, terwijl aan de andere kant een voor bezoekers afgeschermd gebied ruimte biedt aan talloze vogels bij een waterplas. Het gekwetter komt door de bomen zachtjes naar je toe. 

 

Groningen

 

Vliegenzwam.

Hoewel ik deze schoonheid een dorp verderop tegen kwam, mag hij in deze délice niet ontbreken: de vliegenzwam. Ondanks de grote hoeveelheid paddenstoelen, was ik deze variant nog niet tegengekomen.

 

Groningen

 

Vanmiddag komt mijn laatste post van deze week, met muziek in herfstsferen… Houd je mailbox dus in de gaten!

De Gans

Meer weten over het Groninger Landschap en alles wat in deze prachtige provincie te doen is? Kijk dan gauw op de site van het Groninger Landschap.

Meer Délices de l’automne lezen? Klik dan hier voor het complete overzicht van dit najaar.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

12 thoughts on “Les délices de l’automne: Groningen

  1. Wauw, wat een prachtige beelden! En ik ben al sinds enkele jaren verliefd op Drenthe, heb er een stukje van mijn hart verloren en kijk er al naar uit wanneer ik er nog eens terug kan gaan (voor mij is dat wel drie uur rijden)

    1. Drenthe is inderdaad heerlijk. Ben er geboren en ook heel blij dat ik met een twintigtal minuutjes daar weer ben. We wandelen er wat af! Tot vorig jaar was het voor ons ook uren tuffen. Het bevalt ons hier prima. Wie weet tot ziens in dat mooie stukje Nederland <3

    1. Het lijkt wel alsof het steeds mooier wordt Edward. Ze doen ook veel aan het natuurbehoud en weer in ere herstellen van gebieden. Gelukkig maar.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.