Les délices de l’automne: een allegaartje

Ik ben gek op het herfstsfeertje.

Kaarsjes, het eerder donker zijn ’s avonds en toch die heerlijke, zachte dagen die tussendoor ineens nog komen. Puur genieten vind ik oktober.
We zijn er weer veel op uit getrokken de laatste weken en daarom een flinke greep uit de foto’s die ik gemaakt heb.

 

Bungelende voetjes.

Wat lief he, die bungelende voetjes vanaf een hunebed. Toch een keer een foto van onze zoon op de blog. Op geheel eigen wijze.

Les délices de l’automne: een allegaartje
Bungelende voetjes…

 

Herfst in Mama’s Tuintje.

Zelfs uitgebloeid zijn heel veel planten nog prachtig. Een close-up van de Verbena. Als je goed kijkt, zie je de spinrag overal tussen.

Les délices de l’automne: een allegaartje
Verbena in de tuin.

Hosta.

De hosta is dit jaar in korte tijd volledig vergaan. Andere jaren vergaapte ik me nog weleens aan de prachtige gele bladeren, maar zelfs daar was nu nauwelijks tijd voor. Toch vind ik deze dorre staken met het verschrompelde blad ook best decoratief.

Les délices de l’automne: een allegaartje
Nog maar een maand geleden was dit een fiere hosta.

 

Paddenstoelen.

En nog meer paddenstoelen. Wat zijn het er ongelofelijk veel dit jaar! De onderste twee foto’s heb ik van hetzelfde stelletje gemaakt. De bovenste zonder flits en de onderste met. Ik vond het verschil best mooi.

Les délices de l’automne: een allegaartje
Zonder flits. Gewoon bij daglicht.

 

Les délices de l’automne: een allegaartje
Met flits, hetzelfde moment van de dag. Wat een verschil he?

 

Nieuwe schoenen.

Dat is een aparte vermelding waard, mijn schoenen. Want elk jaar is het een zoektocht. Ik heb een heel specifieke smaak qua schoeisel en die is nogal prijzig ook. Daarom koop ik niet elk jaar nieuwe schoenen, maar draag ze echt helemaal af, met tussentijdse reparaties ook nog. Wandelschoenen koop ik helemaal zelden, ik ben al 8 jaar mijn tweede paar van mijn leven aan het aflopen en die zijn nog lang niet af.

Maar deze ‘dagelijkse schoenen’ vielen qua prijs best mee, ze zitten heerlijk en ik hoop dat ik ze vaak aan mag trekken op de gewone tussendoor-wandeltochten. Nog even inlopen nu.

Les délices de l’automne: een allegaartje
Nieuwe stappers!

Hopelijk heb ik jullie met deze log weer lekker een beetje inspiratie gegeven om er op uit te trekken. Ik wens jullie een heel goed weekend toe.

De Gans

Meer Délices de l’automne lezen? Klik dan hier voor het complete overzicht van dit najaar.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

16 thoughts on “Les délices de l’automne: een allegaartje

 1. Jouw schoenen vind ik heel mooi! Die zullen jou ongetwijfeld op nog meer van deze prachtige plekken brengen. Mooie foto’s, ik heb ontzettend meegenoten.

 2. Ja de herfst heeft echt karakter! Mooie foto’s heb je gemaakt. Ik moet wel zeggen dat ik ook erg uitkijk naar de winter. Lekker weer knus met de kerst met z’n allen!

  1. Dank je wel Marieke. De winter is inderdaad ook supergezellig. Dat sfeertje in december, daar kan ik me echt op verheugen.

 3. Nu pas toegekomen aan deze herfstblog lezen. Heerlijk om te lezen en zoals altijd ook weer op een heel fijne manier geschreven. Ik heb mee genoten door je woorden en alle foto’s. En je schoenen, prachtig! Ik draag dat soort schoenen ook, maar als kleuraccent vaker in het rood ivm mijn kleding. Wat een kleur dat groen, prachtig!!! Geniet er van, maar dat lukt wel. Liefs!

  1. Ik lig ook best achter met reageren en berichtjes. Heb gisteren je lieve herinnering gelezen, maar wilde de tijd nemen om te reageren. Komt nog ❤ Heb de schoenen nu aan, heerlijk warm nu het buiten zo nat is. Ik wens je een heel mooie dag toe ❤ xxx

 4. Ik kan er ook zo van genieten. De wind die om je heen ruist.
  Toch heb je weer van je logje een foto logje gemaakt die inspireert om te gaan wandelen. 🙂
  Geniet van je mooie stappers.

  Aum Shanthi

 5. Ik hou ook zo van dit seizoen.
  Aangezien ik door mijn kapotte heup mijn schoen niet kan dichtknopen, koop ik er enkel maar met een rits. Alhoewel ik zo’n schoenen, die jij koos echt super mooi vind. ‘k Ben echt een beetje jaloers.

  1. Er zijn ook momenten dat ik alleen kan ritsen. Maar ik ben creatief met trappen, stoelen en een ouderswetse voetenstoof Liefs xx

 6. Je nieuwe stappers mogen gezien worden!
  Dit weekend belooft het geen wandelweer te worden, tenzij je lieslaarzen hebt (-:
  Ik heb “polderstampers” zoals ik ze noem. Lang geleden gekocht voor 800 gulden. Mijn man verklaarde me voor gek maar ik had er zelf voor gewerkt. Vorige maand heb ik ze voor het eerst laten verzolen terwijl ik ze aantrek wanneer het buiten ook maar een beetje nat is. En nooit meer koude voeten.
  Lieve groet

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.