Leef vandaag

“Haast u niet. Maak u geen zorgen. U bent hier maar even. Vergeet dus niet af en toe halt te houden en de geur van  bloemen op te snuiven”

-Walter Hagen-

Ik kwam deze quote van Walter Hagen pas geleden tegen. Hij vertelt ons eigenlijk simpelweg dat we veel vaker mogen stilstaan bij de mooie dingen in het leven.

De lente komt, na een wat moeizame start, nu eindelijk toch op gang en de komende tijd zal de bloemengeur onze tuinen en parken weer bewolken. Neem zo nu en dan een moment voor jezelf, om even uit de dagelijkse tredmolen te stappen, even stil te staan en de heerlijke geuren op te snuiven.

 

Photo by: Ilona, Freiburg/D on Pixabay

Neem niet alles wat je overkomt meteen serieus. Verlies jezelf niet in problemen van anderen. Laat anderen niet hun eigen zorgen op jou afwentelen of projecteren. Bij elk conflict kun je ervoor kiezen om daar in mee te gaan, of het over te laten gaan en het van je weg te laten rollen. Je mag voorvallen laten passeren zonder je bemoeienis. Je stapt immers ook niet in elke bus die langs komt rijden. Laat zaken die niet zinvol zijn voor je dagelijks leven gewoon voor wat ze zijn en volg je eigen pad.

Ook de komende dagen, waarin weer zoveel leed op onze wereld, leed van toen en leed van nu, zal worden herdacht, is het belangrijk bij jezelf te blijven. Je niet te laten meevoeren door alle emoties van anderen en je eigen wezen daardoor te laten beïnvloeden. We herdenken, we vieren en daarmee spreken we onze hoop uit dat dergelijke gebeurtenissen ooit definitief tot het verleden zullen behoren. Maar we leven wel in het nu. En ieder gedenkt op zijn eigen manier.

Er zijn natuurlijk heel veel mensen die op dit moment van alles vinden. En de sociale media zijn een uitstekend platform om, hoe paradoxaal toch ook, snel en gedachteloos vele gedachten te delen. Maar ook daar hoef je niet aan mee te doen. Maar als je dit toch lastig vindt, blijf dan even stilstaan bij de geuren van de bloemen en de kleuren om je heen. Laat je verleiden door schoonheid en niet door alle roerigheid om je heen.

Er zijn belangrijker zaken 🙂

Ik wens je goede dagen toe.

De Gans ♥


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en soms verschijnt een quote op Pinterest.

 

One thought on “Leef vandaag

Gak mee en plaats hieronder je reactie,