Leef je Droom

Hardwell

Pas keek ik naar een documentaire over Hardwell, ofwel Robbert van de Corput, de DJ die van het Britse blad DJ Mag in 2013 en 2014 de onderscheiding ‘beste DJ van de wereld ontving’. In het begin van de docu werd een terugblik gegeven op een uitspraak die hij op zijn zestiende aan tafel deed bij TV Breda: ‘Ik wil nummer 1 van de wereld worden. En het Gelredome voltrekken’.

Smalende lachjes en ongelovige blikken waren de enige reactie van de volwassenen aan die tafel. De jongen zat daar, oprecht en enthousiast. De volwassenen keken slechts ongelovig. Elke mogelijke stimulans of serieuze reactie bleef achterwege.

Nummer 1

Maar, hij werd nummer 1 en hij trok het Gelredome vol. En nog heel veel andere bijzondere stadions ook, overal ter wereld. De gewone jongen leefde zijn droom.

Hoe gewoon jij ook bent (en om even de droom door te prikken: iedereen is gewoon ‘gewoon’), hoe mensen ook op jou neerkijken of je zelfs uitlachen als je je droom vertelt: leef jouw droom. Hij is van jou, laat niemand hem van jou afpakken. Geloof niet in het ongeloof van anderen. Neem mensen niet serieus als ze jou niet serieus bejegenen.
Dan leef je je eigen droom.

De Gans

 


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

Pictures in this log are found on Pixabay.

 

13 thoughts on “Leef je Droom

 1. En zo is het. Maar niet altijd makkelijk… En ik denk ook niet dat iedereen zijn dromen kan waarmaken, er spelen ook nog factoren mee als geluk volgens mij. Maar het blijven dromen dat mag niemand je afpakken!

 2. Afgelopen jaren heb ik heel hard gewerkt aan mijn zelfvertrouwen. Dat was hard nodig want ik hield meer van mijn konijn dan van mezelf.
  Wat een prachtige zin: “Geloof niet in het ongeloof van anderen.”
  Die ga ik opschrijven in mijn schrift. Dankjewel!

 3. Die ene manier om er te geraken is geloven in jezelf.Er voor gaan wat anderen ook zeggen .Als je het echt zo graag wil en je blijft doorzetten dan gaat die droom echt in vervulling en geloof me.Ik beb het zelf ondervonden.

  1. De nagel op zijn kop! Morgen volgt er toch nog een vervolg op dit logje, wat ook op jouw opmerking aansluit. Gisteren tijdens een wandeling meegemaakt, toen was dit droomlog al af. Liefs x

 4. Een mooi principe en zeker de moeite waard! Voor mij persoonlijk niet zo gemakkelijk, ik zit al mijn hele leven gevangen ergens halverwege tussen gedrevenheid en relativering… Soms trekt de ene kant, soms de andere en uiteindelijk strand ik altijd bij het filosoferen. Wat ik ook de moeite waard vind tot… ik weer meer naar één of andere kant overhel.

  1. Ik bedacht er gisteren nog een log bij, die zal ik later deze week publiceren. Inderdaad niet in het ongeloof van anderen geloven… Dank je wel. Lieve groet.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.