Later, als ik groot ben …

Later, als ik groot ben

 

later

 

Later, als ik groot ben
is NU geworden

Jarenlang hebben we ‘later’ in ons hoofd. Totdat zo’n moment komt dat we ons realiseren ‘later, is NU!’

Mijn leven is totaal anders gelopen dan ik als jong, immer zoekend meisje had gedacht. Ik heb andere afslagen genomen, idealen ingeleverd en sommige weer teruggenomen. Eigenlijk heb ik een hele omweg af moeten leggen om er achter te komen dat ik toen al was wie ik was, en niet die ander die ik tussentijds probeerde te zijn.

En wie ik ben, bevalt me wel

Maar de wereld waarin ik leef, bevalt me ten dele niet. Ik denk dat iedereen na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren en vandaag de dag, wel begrijpt waarom. Ik ben nog altijd dat pacifistische, groene kind dat zich het liefste onderdompelt in natuur en geniet van mooie dingen. Dat blijft geloven dat liever voor elkaar zijn de wereld beter maakt, ook al maken boze leiders nog zo veel kapot. Ik geloof nog altijd dat we één zijn met de aarde en dat iedere schade die wij als mensheid toebrengen aan die mooie aarde, schade is aan onszelf.

In dat later van vroeger, dat wankele, bijzondere leven van het nu, realiseer ik mij dat ik, ondanks de toenemende grijze haren op mijn hoofd, nog steeds datzelfde kind ben van vroeger. Misschien doe ik af en toe wel alsof ik volwassen ben, maar ik ben het niet. Ik ben dat kind in mij.

Een kind dat zich zo veel mogelijk omringt met mensen die geestelijke rijkdom hebben, die samen met mij naar de wereld kijken en met wie ik samen mooie dromen mag plukken.

Overigens, dit laatste is wel een groot verschil met vroeger…

De Gans

 

Later

Model: lieve Caer

Doe niet zomaar iets omdat een ander vindt dat je dat moet doen. Volg je ♥

De Gans is Gans kritisch, realistisch en praat niet klakkeloos met anderen mee. Mijn mening baseer ik op wat ik diep van binnen voel, voorzien van gefactcheckt, internationaal nieuws, niet overgoten met een saus van links, rechts, zwart of wit.
Meer lezen, bekijken of iets anders? Kijk dan ook eens op mijn social mediaprofielen:
 & 
Meer fotografie en Woorden bij Beeld van mij vind je in mijn Portfolio.
Wie is die Gans?

 

3 Replies to “Later, als ik groot ben …”

 1. Jane Brommet schreef:

  Ik leef mijn droom nu, en mag mijn innerkind knuffelen en liefhebben.
  Samen verder dromen…
  Jane

 2. shivatje schreef:

  Wat beschrijf je jouw pad zo mooi.
  Tussen de lijntjes is weer veel uit te halen.

  Aum Shanthi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

Marije De Gans

Lees nu:

Vrij

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Alle schrijverijen van De Gans

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: