Laat het gaan…

‘Let go off what you can’t control’

Laat gaan wat je niet kunt beïnvloeden… Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar, is dat wel zo? Ik heb ervaren van niet. Dat vasthouden, je vastbijten in het willen beïnvloeden van situaties, is veel lastiger en kost veel meer energie. Als je je realiseert dat het leven toch wel loopt zoals het loopt en dat je de keuze hebt om daar iets van t maken, of niet, dan is het veel eenvoudiger en je houdt meer energie over bovendien.

Wat je zelf kunt veranderen.

Je boos maken, of niet neerleggen bij een onvermijdelijke situatie in je leven zorgt er niet voor dat je je beter voelt. Je kunt hem niet veranderen, maar je kunt wel veranderen hoe jij jezelf toestaat je te voelen. Sta jij jezelf toe om te rouwen om dat wat er niet meer is en verder vooruit te kijken in je leven? Of sta jij jezelf toe om boos te worden om dezelfde situatie, ook al kun je er niks aan veranderen, en zo energie te spenderen aan iets wat nergens toe leidt…?

Ik heb pas aangehaald dat een boom elk jaar zijn bladeren verliest omdat hij ze nu eenmaal niet allemaal vasthouden kan. Gebruik dat als voorbeeld en inspiratie. Want loslaten mag dus. Loslaten is goed. Laat los wat je niet onder controle hebt, sta jezelf de gevoelens toe die je ervaart, maar kijk vervolgens vooruit naar wat je van de situatie kunt maken en hoe je dat het beste kunt doen.

En steek daar je energie in. Dan houd je ook energie over…

De Gans

mont-ventoux-1688412_1920
Bron foto’s: Pixabay

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

13 thoughts on “Laat het gaan…

  1. Je hebt helemaal gelijk…. ik weet het al heel lang maar het doen is verhaal 2. De afgelopen maanden heb ik veel af-bij-geleerd…. en nu ‘alles’ een plekje krijgt komt oud zeer om de hoek, dat hakt er best in.. en ik heb weer momenten dat ik me verloren voel omdat dat oud zeer zo zeer doet dat het me overrompelt en sterker is dan alle kracht die ik bijeen kan schrapen om het te aanvaarden zoals het is…

    1. Dat is herkenbaar. En toch kun je die ervaringen niet veranderen. Niet overdoen… Ze zijn er en je kunt er van leren. En het hier en nu gebruiken om er een positieve wending aan te geven… Maar dat is moeilijk, dat weet ik. Maar het kan en het mag! Sterkte xx

  2. Zo was ik gisteren naar de bomen aan het kijken, hoe ‘kaal’ ze inmiddels zijn en hoe dapper ook…Geheel naakt trotseren ze toch maar heel stoer die winter.
    XxX

  3. Goed geschreven. Het is inderdaad het best voor jezelf om de dingen waar je toch geen invloed op hebt los te laten. Natuurlijk is dit niet altijd even makkelijk, maar het geeft wel heel erg veel rust.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.