La Notre Dame de Paris

Notre Dame

Bron: NakNakNak, Pixabay

Notre Dame dans mon coeur

Veel woorden heb ik niet na gisteravond. Ongeloof, verbijstering dat een eeuwenoud symbool van hoop, geloof en groei, bijna volledig afbrandt.

Erover zwijgen, alsof ik het niet gezien heb, dat kan ik niet. Want ik ken de stad, ik ken haar kerken, haar geschiedenis. En ik ben intens verdrietig. Mijn Francofiele inborst in mijn ‘Moederland’, La France, huilt met de Fransen mee.

Tegelijkertijd is mijn hart wakker geschud: laten we alsjeblieft zuinig zijn op onze prachtige historie en alle kostbare cultuur en kunst die daarbij hoort.

Mijn gedachten zijn in Parijs vandaag…

De Gans

Notre Dame

Bron: Pixabay

Niets meer missen? Volg De Gans ook op: 
  

Wie is De Gans?

18 Replies to “La Notre Dame de Paris”

 1. M e l o d y schreef:

  Mijn hart huilt om het jouwe !

  Houd moed meissie… het komt goed mettertijd!

  KNuffel xxx

 2. Judy schreef:

  Vreselijk. Maar ook ontroerend hoe de wereld ineens zo verbroederde. Ik hoop dat de boel weer opgebouwd kan worden. Ik zag een reportage op de BBC over de kathedraal in York, die in de jaren 80 geloof ik verwoest werd door brand. Die staat er nu weer in volle glorie. Dat was bemoedigend om te zien.

 3. Viviane schreef:

  Een eeuwenoud symbool van hoop, geloof en groei, bijna volledig uitgebrand maar … dat is toch ook hoopgevend … niét helemaal. Onze Dame bleef – gehavend – overeind. Laat dat jou en velen met jou een troost zijn Marije..

 4. Edward McDunn schreef:

  Het is echt verschrikkelijk Marije, er is gelukkig al 100 miljoen beschikbaar voor de wederopbouw.

 5. Hennie schreef:

  Lieve Marije, ik leef met je mee, zo.n prachtig gebouw met veel historie , het is vreselijk, hopelijk kunnen ze het weer opbouwen maar het zal nooit meer zo worden. Triest zeer triest
  Liefs Hennie

  • Marije De Gans schreef:

   Ze staat er al zo lang, ze zal er blijven staan. In welke vorm dan ook. Dat je historie aan gebouwen ziet vind ik niet erg, maar dat er een kunstwerk voor een groot deel verloren gaat dat doet echt pijn. Ik hoop dat ze weer mooi wordt, Onze Dame… Liefs x

 6. Matroos Beek schreef:

  Het is verschrikkelijk Marije. Een mens kan echt treurig zijn om het verlies van iets materieel. Zeker als het zo’n historisch pareltje is. Het kwam ook aan mijn hart. De Notre Dame bezocht ik twee keer. Het is en was een dame waarvan we niet konden vermoeden dat haar zoiets kon overkomen. X

  • Marije De Gans schreef:

   Ze staat er al zo lang…. Je denkt er eenvoudigweg niet aan. Brandende kerken gaan me altijd aan het hart, maar deze…echt verschrikkelijk. En de laatste paar keren dat ik er was maakte ik geeneens foto’s meer. Ken het land zo goed, dan hoef je niet meer alles vast te leggen. Had ik het maar wel gedaan denk ik nu…. x

 7. Kreanimo schreef:

  Vreselijk hè…. 🙁
  Ik zal met tranen in mijn ogen te kijken gisteren.

 8. shivatje schreef:

  Ja het is ontroerend maar een ding vind ik spijtig. Dat ze niet vermelden dat er een brandweerman zwaar gewond is geraakt. De kerk heeft al zoveel doorstaan en nu las ik dat ze al het nodige aan het inzamelen zijn om ze terug te herbouwen.

  Aum Shanthi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Quote of the Week:

Nieuw werk in de Galerie!

galerie

Zoek een artikel of onderwerp

Marije De Gans

Voel je Welkom

Vanaf dit plekje op het web bied ik mijn eigen, Gans persoonlijke kijk op de wereld. Goochelend met woord en beeld en soms met potlood.

Kritisch, soms recht voor zijn raap en zeker altijd eerlijk schrijf ik over wat ik meemaak, lees, hoor en zie. Maar het liefst deel ik de mooie, kleine dingen die het leven elke dag een beetje mooier maken.

Vul onder aan deze pagina je mailadres in en vlieg met me mee!

Marije De Gans

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Oude Gaksels

Translate this site

%d bloggers liken dit: