Manestraaltje: La lune

La lune

Elle me touche,

elle me nourrit

de sa lumiere.

Elle me donne de la force.

Un sourire,

un peu de joie

La lune.

La force.

Je vis.

 

De Gans


De Maan

Ze raakt me,

ze voedt me

met haar licht.

Ze geeft me kracht.

Een glimlach,

een beetje plezier.

De maan.

De kracht.

Ik leef.

 

De Gans


Een maanmijmering

Vandaag een korte toegift in mijn favoriete taal. Een ode aan de maan.

Achter ons huis knipoogde ze naar me, snel stijgend boven de toppen van de bomen. Ze voedde mij met haar kracht, het zonlicht zilverachtig weerkaatsend in het donker van de nachtelijke hemel, mij vertellend dat het diepste duister nog met het puurste licht te verlichten is.

Elke maand is ze er weer. Vol, rond, of juist een klein, bescheiden sikkeltje. Eens per maand bijna afwezig, maar toch best goed te zien, voor wie goed kijkt. Een donkere ronde schijf staat aan de hemel. Zacht verlicht, ver weg. En toch zo dichtbij.

Dankbaarheid overvalt me als ik haar op de foto zet.

De Gans

La Lune


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

6 Replies to “Manestraaltje: La lune”

  1. Natasja schreef:

    Ik slaap slecht met volle maan en bruis van energie dan!! Mooi gedicht!!

  2. natuurfreak schreef:

    Wat een mooie ode aan de maan

  3. Edward McDunn schreef:

    Mooi Marije, de romantiek kan ook eigenlijk niet zonder maan hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Quote of the Week:

Nieuw werk in de Galerie!

Galerie

Zoek een artikel of onderwerp

Marije De Gans

Voel je Welkom

Vanaf dit plekje op het web bied ik mijn eigen, Gans persoonlijke kijk op de wereld. Goochelend met woord en beeld en soms met potlood.

Kritisch, soms recht voor zijn raap en zeker altijd eerlijk schrijf ik over wat ik meemaak, lees, hoor en zie. Maar het liefst deel ik de mooie, kleine dingen die het leven elke dag een beetje mooier maken.

Vul onder aan deze pagina je mailadres in en vlieg met me mee!

Marije De Gans

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Oude Gaksels

Translate this site

%d bloggers liken dit: