U kunt hier tekenen….

Al die geurende zomerbloeiers geven mij inspiratie.

Eigenlijk wilde ik een lief kaartje tekenen voor de juf van mijn Zoon van Zes. Om haar te bedanken dat ze hem zo goed heeft opgevangen midden in al onze hectische veranderingen gedurende het afgelopen jaar.

Ik keek naar onze border en genoot van wat ik zag.

Bloemen, bloesem, geurende rozen, uitgeschoten groenten en veel lavendel. Omdat de vlinderstruiken nu ook beginnen te bloeien komen er nu ook talloze vlinders bij. Onze kersverse en net aangelegde border verwordt tot een droom van leven om, daartussen gezeten op een stoeltje, lekker even tot rust te komen.

De vrolijke bloemetjes trokken mijn handen naar het papier, dat leeg voor mij lag te wachten.

Ik tekende een Kaartje Voor De Juf.

Met een Ganzengedichtje erbij. Ik zal het haar binnenkort geven. Want onze zoon kreeg een heerlijk veilig plekje op de school, zo halverwege het jaar, terwijl wij als ouders van de chaos, die ontstond door de verkoopactiviteiten van ons eigen huis en de plotselinge dood van mijn schoonmoeder met ook weer een heel huis aan de andere kant van het land, weer een redelijk stabiel geheel probeerden te maken.

Zoonlief is deel van een hecht vriendengroepje, waarmee hij ook weleens afspreekt. Ondertussen zijn hier in de buurt talloze kinderen die hem komen halen om te spelen en laaf ik het zweterig en met modderige vegen besmeurde geheel zo nu en dan met limonade.

Op wat hobbels en bobbels na, die we nu proberen glad te strijken, komt er weer wat rust in ons bestaan.

 

U kunt hier tekenen....
Inspiratie voor de juf, ©byDeGans

Bloemetjes en bijtjes.

Ik mag heel graag tekenen. Met potlood dan wel. Tegenwoordig zie ik heel veel van dat handlettering verschijnen. Hoewel ik het echt indrukwekkend vind hoe sommige bloggers dat kunnen, is het toch echt niets voor mij. Die stiften kreeg ik ooit cadeau, ik heb ze geprobeerd maar ik kan er niets van maken. Ik ontbeer absoluut het stifttalent. Ik ben een potloodmeisje. Met allerlei kleuren probeer ik iets neer te zetten wat onder mijn handen ontstaat. Als ik begin dan is het nog niets. En bijna altijd komen er bloemetjes. Vanwege mijn drukke leven de afgelopen decennia is mijn tekenkunst op een bedroevend laag pitje komen te staan. En mijn technische en artistieke ontwikkeling is al jaren 0. Maar ik pak het gewoon weer op en ga kaartjes tekenen.

Misschien kan ik ze ooit nog wel versturen. Hoewel…de kaartjes hier in dit artikel zijn allemaal al vergeven. Aan de juf. Aan een vriendin. En aan een andere vriendin.

Maar ik ga gewoon een prutsen met mijn potlood en papier. Misschien vinden anderen ze ook wel grappig en willen sommigen ze ook wel hebben. Ze fleuren ook de voorspelde regendagen wat op. Al die zonnige bloemetjes van De Gans.

Weer eens wat anders, nietwaar?

De Gans

U kunt hier tekenen....
Fragment ‘bloemen’, ©byDeGans
Alle tekeningen in dit artikel zijn ©byDeGans. 

20 thoughts on “U kunt hier tekenen….

  1. Ja, tekenen is fijn en rustgevend heb ik ontdekt. Vooral als het druk is in mijn hoofd. Dan zorgt tekenen, gewoon met potlood, voor focus. Schilderen en werken met kleuren vind ik dan te onrustig.
    Je tekeningen zien er mooi uit!
    Groetjes, Stien

  2. Ik ‘handletter’ en ‘bujo’ zo nu en dan. Dit wat jij maakt kan ik echt niet.
    Maar het is heerlijk om af en toe eens lekker te kliederen vind je ook niet? X

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.