Korte ontmoeting

Een landweggetje door het heuvellandschap. Een fietspad wat eindigt en een bordje wat de fietsers maant om over te steken en op de weg te gaan fietsen. Een bocht met een drempel.

Twee fietsers en een gebogen wandelaar komen van de ene kant en ik, een wandelaarster met een bescheiden netje boodschappen, loop aan de andere kant, genietend van het fijne nazomerweer. En een plotselinge toevloed van auto’s, daar op dat kleine, bochtige landweggetje.

We wachtten op de auto’s. De fietsers stapten af. De wandelaar, een oudere man met een prachtig, verweerd gezicht bleef staan in de geurende berm en de auto’s reden stapvoets om elkaar heen de drempel op en af. Ik voelde het pasgemaaide gras onder mijn schoenen knerpen en de scherpe geur van drogend hooi kringelde in mijn neus.

Geduldig wachtten wij met zijn vieren.

De auto’s gingen verder. Hun tempo opvoerend reden ze snel weg uit ons gezichtsveld. De fietsers stapten op en ik en de oudere man staken aan weerskanten het weggetje over.

Een glimlach, een vriendelijke blik van verstandhouding. Een warme groet naar elkaar.

En we gingen weer elk ons weegs.

Een korte ontmoeting.

Liefs van Hans de Gans 💚

forest-1583778_1280


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

6 thoughts on “Korte ontmoeting

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.