Korte ontmoeting

Een heuvellandschap.

Met een landweggetje door dat heuvellandschap. Een fietspad wat eindigt en een bordje wat de fietsers maant om over te steken en op de weg te gaan fietsen. Een bocht met een drempel.

Twee fietsers en een gebogen wandelaar komen van de ene kant en ik, een wandelaarster met een bescheiden netje boodschappen, loop aan de andere kant, genietend van het fijne nazomerweer. En een plotselinge toevloed van auto’s, daar op dat kleine, bochtige landweggetje.

We wachtten op de auto’s. De fietsers stapten af. De wandelaar, een oudere man met een prachtig, verweerd gezicht bleef staan in de geurende berm en de auto’s reden stapvoets om elkaar heen de drempel op en af. Ik voelde het pasgemaaide gras onder mijn schoenen knerpen en de scherpe geur van drogend hooi kringelde in mijn neus.

Geduldig wachtten wij met zijn vieren.

De auto’s gingen verder. Hun tempo opvoerend reden ze snel weg uit ons gezichtsveld. De fietsers stapten op en ik en de oudere man staken aan weerskanten het weggetje over.

Een glimlach, een vriendelijke blik van verstandhouding. Een warme groet naar elkaar.

En we gingen weer elk ons weegs.

Een korte ontmoeting.

De Gans 

forest-1583778_1280
Bron foto’s: Pixabay

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

6 thoughts on “Korte ontmoeting

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.