Kleine ritueeltjes zijn gezond

De oplettende lezer zal dit stuk pas geleden gedeeltelijk op mijn vorige website voorbij hebben zien komen. Maar omdat hij hier zeker niet mag ontbreken, heb ik hem een beetje aangevuld.
Het geluk zit hem in de kleine dingen. Maar ben je je daar wel genoeg van bewust? En als je een keuze moet maken, doe je dat dan met je hart? Of volg je je verstand, of misschien de wereld of de meningen van mensen om je heen?

Ik heb een oefening voor je. Koffie drinken. Of thee, als je dat liever hebt.

Kopje TheeEerst het zetten. Dat is een ritueel op zich. Apparaat aanzetten, water koken. Doe dit bewust. Voel de aanraking van het apparaat aan je vingers. Voel je ademhaling. Wacht geduldig tot het klaar is en schenk jezelf een welverdiend kopje in.
Ik zet zelf het liefste thee, met verse kruiden uit mijn tuin. Even de tuin in lopen en een paar topjes van de gewenste planten afplukken. Drupje honing erbij en je hebt een heerlijke drank.

Als je kopje klaar is ga je lekker zitten. Het kopje voor je op tafel. Zit je lekker? Comfortabel? Als de vloeistof ver genoeg is afgekoeld, pak je rustig het kopje op. Je ruikt aan de geurige damp. Wat ruik je? Hoe voelt het aan je neus? Neem nu rustig een slok en voel de vloeistof je mond in stromen, slikkend stromend door je keel, richting je buik. Herhaal dit rustig, bewust, slokje voor slokje, totdat het kopje leeg is. Als je buiten zit voel je misschien de wind langs je wangen strelen of misschien hoor je vogels in je tuin of kabbelend water. Beleef het moment in zijn totaliteit even heel bewust.

Als je op dit moment voor lastige keuzes staat, kijk dan ook even goed naar binnen. Kijk naar jezelf. Naar je hart. Naar je gevoel. Voel eerlijk en zuiver wat goed voor je is. Voel je energie stromen en laat jij jezelf vertellen welke richting je moet bewegen. Want jij zelf bent de enige die jou dat kan vertellen.

Kom even helemaal tot rust. Kom even helemaal tot jezelf.

Veel liefs en rust van De Gans ♥

Kleine ritueeltjes
Picture found on Pixabay

Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

One thought on “Kleine ritueeltjes zijn gezond

Gak mee en plaats hieronder je reactie,