Klein geluk: wat ik soms zie en graag wil delen

Klein geluk.

In deze log wil ik een paar kleine momentjes delen die wij zijn tegengekomen in het Franse land. Als je goed om je heen kijkt is er overal zoveel moois te vinden! 
Ik neem jullie mee naar augustus, deze zomer. En naar alle kleine, onmogelijke hoekjes en alle plekjes waaraan je eigenlijk als voorbijganger meestal gewoon voorbijloopt. Naderhand checkte ik met mijn Lief of hij evenveel had gezien als ik. Dat was niet altijd het geval. Vaak bleek echter ook dat dezelfde details ons waren opgevallen of dat we dezelfde dingen op de foto hadden gezet. Voor jullie vandaag een verzameling plaatjes van dingen die ik eigenlijk het allermooiste vond de afgelopen weken. 

Stoeltje in een steegje.

Klein geluk: wat ik soms zie en graag wil delen
“Chaise en Buis”

In het charmante stadje Buis les Baronnies liepen wij regelmatig even lekker door de kleine steegjes en oude straatjes. Sommige zijn zo smal, dat je bijna met beide handen de muren aan weerszijden kunt aanraken, maar de Fransen krijgen het altijd voor elkaar om er toch met een auto doorheen te rijden. Niet al te langzaam ook nog. Dat er bij veel oudere modelletjes aan beide kanten van zo’n karretje van voor naar achter diepe groeven lopen zal niemand verbazen.

En dan ineens zie je zo’n tafereeltje staan. In een hoekje bij een garagedeur. ‘Het stoeltje’. Het stro puilt er aan de onderkant een beetje uit. Op de zitting is een kussen gelegd met daarop een oude, beschilderde emmer. Misschien heeft er vroeger verf of iets dergelijks in gezeten. Als je goed kijkt zie je dat er een kat op geschilderd is. De emmer is gevuld met een succulent en wat verdorde sprieten. Het geheel is verwaarloosd en toch heeft het een prettige nonchalance.

Elke keer als we er voorbij liepen werd ik er vrolijk van. Ik heb het geheel ook een keer bij nacht op de foto gezet. Due foto is ook mooi geworden. Misschien publiceer ik hem ook nog eens.

 

 

 

 

 

 

Kruikje in een raampje.

Klein geluk: wat ik soms zie en graag wil delen
“La fenêtre”

In Nyons, een prachtig oud stadje niet ver van Buis, vond ik een raampje. Tussen het ijzerwerk dat in het kozijn gemetseld was en het glas stond een kruik. Ik heb er meerdere van thuis, maar ze staan geen van allen op zo’n onopvallende, maar toch ongekend charmante plek.

Mijn Lief en Zoon van Zes waren hieraan voorbijgelopen, wat eigenlijk ook heel logisch is. Maar mijn ogen werden echt naar dit tafereeltje toegetrokken. het struikje wijst bijna naar het plekje toe. Toen we er een paar dagen later opnieuw langs zijn gelopen heb ik mijn Lief er wel even op gewezen. Weer kreeg ik de neiging het geheel op de foto te zetten. De simpele charme trof me telkens weer.

 

 

 

 

 

 

 

Het orgel in Beaumes.

Klein geluk: wat ik soms zie en graag wil delen
“l’Orgue”

Het stuit mij eerlijk gezegd wat tegen de borst om in kerken te fotograferen. Het voelt voor mij als heiligschennis. En toch heb ik het dit jaar voor het eerst gedaan. Ik zie altijd overal schilderijen en prachtige foto’s met de interieurs van kerken voorbij komen en die zijn ook niet zo maar uit het niets verschenen. Ik zette mij zo nu en dan over mijn gevoelens heen en fotografeerde dit orgel in de l’église Saint Nazaire in Beaumes de Venise.

Het orgel is  gebouwd door Frédéric GOLL in 1848 en vervolgens in 1853 geïnstalleerd in deze kerk te Beaumes. Ik heb de klank niet gehoord, maar ik vind het plaatje mooi geworden en ben blij dat ik het nu delen kan. Wat niet wegneemt dat ik in de meeste kerken die ik bezoek gewoon even rustig mediteren ga of een kaarsje zal onsteken. Dat bevalt me toch nog prettiger.

 

 

 

 

 

 

Trompetbloem op straat.

Klein geluk: wat ik soms zie en graag wil delen
“Bignone et bleu”

Tijdens één van onze wandelingen in Nyons trof mij deze compositie. Een knalblauwe garagedeur met een trompetbloem, welke zich om de regenpijp heen slingerde. Deze kleurencombinatie zou ik zelf nooit van te voren in mijn tuin gekozen hebben, maar daar denk ik inmiddels anders over. Wat een zalige, vrolijke combinatie!

In ons volgende huis komt er dus absoluut een trompetter in de tuin, dat staat al vast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je dit soort tafereeltjes ziet en er bij allemaal even stil kunt staan om ze te fotograferen en in je op te nemen, dan krijg je een ongelofelijke energieboost. Hoewel het in het echt natuurlijk allemaal nog veel mooier is, hoop ik dat jullie ook even genoten hebben van deze bijzondere plekjes. Ik neem jullie graag vaker mee op mijn tochten naar buiten om zo nu en dan al dat klein geluk met jullie te delen.

De Gans

 

Nog niet uitgelezen? Lees dan ook ‘Ik ga voor een nieuwe start‘.

N.B.: een groot deel van deze foto’s is al eens voorbijgekomen op Instagram. Wil je meer Ganzenfoto’s zien, volg mij dan ook op dat medium.

 


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

 

15 thoughts on “Klein geluk: wat ik soms zie en graag wil delen

  1. Prachtig!
    dit doe ik ook graag, gewoon even stoppen om een foto te nemen van wat moois, word je best vrolijk van 🙂

  2. Mensen die het kleine niet meer waarderen, missen mijns inziens een hoop.
    Prachtige tafereeltjes heb je gefotografeerd.
    X

  3. Een mooi blog met fraaie foto’s Marije, jammer dat er mensen zijn, die niet meer de tijd nemen om van de kleine mooie dingen in het leven te genieten.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.