Ik zoek een klein beetje diepgang

Een klein beetje maar

Want ik vind het soms een beetje weinig en worstel daar vaak mee. Het internet, de gesprekken, berichtgeving op het nieuws…soms mis ik daarin de diepgang. Zo snel volgen alle berichten elkaar op dat ik als gevoelsmens dat nauwelijks geschakeld krijg.

Wat bedoel ik met die diepgang?

Ik pleit nu echt niet voor een hele avond lang intensieve praatprogramma’s over allerhande ingewikkeldheden. Of lange televisie-uitzendingen met taaie college’s filosofie. Daar zou ik ook gek van worden. Maar ik zou het wel fijn vinden om soms iets langer stil te blijven staan bij een onderwerp. Iets meer achtergronden erbij. Even iets langer hetzelfde zien, in plaats van reclame’s en dergelijke tussendoor.

 

Een beetje diepgang
Een wijde blik

Iets minder internet

En dat uit de pen van een blogger! Maar ja…inderdaad ook iets minder internet. Ik merk zelf al dat ik geen lange stukken moet schrijven omdat ik dan een deel van mijn publiek mis. Niet iedereen die ik wil bereiken wil lange stukken tekst doorworstelen. En niet iedereen zit te wachten op een uittreksel van de Griekse filosofie of een uitgeplozen zienswijze uit het boeddhisme.

 

Een klein beetje diepgang
Opladen in het bos. Bron: Pixabay

Trek er eens op uit

Het groen van de bossen voedt je geest. Of laat de wind aan de kust eens lekker door je haren waaien. Je voelt de muizenissen weg stromen uit je lichaam. Kijk naar de wuivende halmen van het riet en luister naar geblaat van schapen. En weleens een koe horen kauwen?

Neem eens een duik in helder water en zie de wereld onder je. Of beklim een hoge toren en kijk uit over het land.

Laat de drukte achter je en voel je weer één worden met de aarde. Dat voedt je geest. En misschien niet in letterlijke zin, het voedt toch de energie in je lichaam ook.

Dat bedoel ik vandaag met diepgang.

De Gans

 

Een klein beetje diepgang
Bron: Pixabay

Lees ook ‘Ga eens terug naar jezelf’


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

32 thoughts on “Ik zoek een klein beetje diepgang

  1. Ik sta een beetje in vakantiestand deze maand, maar ik hoop ergens deze week nog een blogje te maken over heel kleine, maar heel mooie dingen Lieve groetjes, Marije

 1. Diepgang kan soms ook in kleine dingen zitten. Bijvoorbeeld een grasspriet. Sommige mensen verwarren dat met oppervlakkigheid, maar het eindpunt van diepgang is in mijn optiek eenvoud. Snap je?

 2. Onderweg zonder diepgang

  weinigen laven zich aan de innerlijke bron
  velen laten de diepte van het bestaan
  levenslang aan hen voorbij gaan
  als regendruppels in een lekkende regenton

  Hoe kun je aan een kikker die op de bodem van een put leeft, de grootheid van de oceaan beschrijven?
  Hij zal je niet begrijpen, Marije. 🙂 (
  Chuang-tzu)
  Lenjef

 3. Ik zoek diepgang in de omgang met mijn geliefden en in de dingen die ik doe. Het zoeken naar schoonheid, betekenis en samenhang hoort daar ook bij.

 4. Of jij blogt en hoe… is puur en alleen aan jou. De mensen die zich oprecht voor jou interesseren blijven toch wel komen. Kwaliteit ipv kwantiteit toch?

  Diepgang is er wel, het zit in jezelf, maar soms ben je gewoon te druk om daar even bij stil te staan

  KNUFFEL xxx♥♥♥

 5. Ik krijg het ook allemaal niet verwerkt, soms, ik snap niet hoe andere mensen dat doen, al die berichten, al die meningen, …. soms wordt het wel heel erg druk in mijn hoofd…. 🙂

 6. Deze week heb ik er werk van gemaakt. Samen met mijn zussen gewandeld door de landerijen waar mijn moeder opgroeide en héél veel gepraat onderweg. Genoten. Vandaag ga ik weer op stap om mij te verdiepen in de mooie streek en om de natuur te voelen. Regen of geen regen. Heerlijk! Lieve groet X

 7. Het duingebied hier om de hoek daar laten wij de wind door het haar blazen.
  Daar ergens op een stil plekje krijgen veel emoties de vrijheid.
  Zo druk als ik zelf ben…daar kunnen we uren rond dolen zonder een woord te zeggen.
  Of zomaar ergens samen de moeilijkste gesprekken voeren ..
  Zolang we er samen lopen dan…gaat er iemand mee dan lopen we er al teutend ons rondje.
  Praat programma’s op TV volg ik nauwelijks, ik vind het meestal een hoop slap gel#l om niks, met een presentator die er zit om zijn eigen ego op te krikken.

 8. P.s. Inderdaad lappen tekst daar houden bloggers niet van. Ik probeer het altijd zo kort mogelijk te houden en dan nog merk ik aan de reacties vaak dat het niet gelezen is.

 9. Soms vind ik dat er teveel diepgang is, of nou ja…diepgang? Neem nou de vader van Maxima, je kunt geen krant openslaan, geen tv programma bekijken of alles over die man wordt tot in de treure doorgezaagd . En zo gaat het met alles. Het is komkommertijd en de media zijn blij met ieder nieuwsfeitje.

  1. Dat vind ik geen diepgang… Juist dat niet. Men slaagt er in mijn ogen in de gemiddelde kijker ‘te boeien’ met non-nieuws van 20 jaar geleden.
   Terwijl feitelijk voor ons land het nieuws is dat Máxima haar vader heeft verloren… Ik heb 15 seconden iets gehoord over de band tussen die twee…. Diepgang zou in mijn ogen zijn geweest een mooie ode aan die vader-dochter band. Enfin, ik kan niet als Gansje het nieuws dicteren. En dat is waarschijnlijk maar goed ook

 10. Je een voelen of je een laten worden met de aarde laat zoveel in je lichaam stromen.
  En daar hoef je dan even geen internet voor te hebben.
  Maar een diepgaand gesprek waar je ook energie van krijgt dat slaag ik nooit af.

  Aum Shanthi

 11. Niet iedereen heeft dezelfde interesses, maar je hoeft natuurlijk je blog niet aan te passen aan de wensen van lezers. Uiteindelijk bepaal jij zelf waar je over schrijft, en belangrijk vindt.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.