KiesKoorts!

Vandaag geen log in het Engels. Ik houd even mijn aandacht bij Nederland. Want al weken is het te merken: we lijden aan KiesKoorts!

Ik zag de afgelopen weken heel duidelijk partijen polariseren: telkens zwart witter, aangevuld met kinderlijk gepraat als ‘ik wil niet met jou samen, en ook niet met jou. Ik wil wel met een ander, maar die wil niet met mij…’. Tot op het persoonlijke af. Standpunten verhardden, politici werden gequoot en aangevallen. Ik zag iemand in een kogelvrij vest en via Twitter werden ook nogal wat vetes uitgevochten. Wat er ook werd gezegd, getweet en geroepen, niemand leek tevreden en niets leek genoeg.

In mijn ogen werd het steeds meer een heel ingewikkelde dans om de gunsten van de kiezer. Idealen raakten onderbelicht en verschillen kwamen in de spotlights. Gebeurtenissen in den lande en elders ter wereld werden aangegrepen om punten te maken. Soms hopeloos onhandig en grof, soms gloeiden en groeiden lijsttrekkers van trots als ze voelden dat hun uitspraken of acties opgepakt werden door de kiezer.

Uiteindelijk is het beeld wat we allemaal krijgen van al die partijen zodanig versplinterd, dat het vormen van een ook maar enigszins werkbare coalitie een waar sprookje lijkt. Temeer daar sommige partijen harder roepen dan dat ze hun ideeën op papier hebben weten te krijgen, zodat je als kiezer moet af gaan op een leeg, of een slechts eenzijdig gevuld A-viertje om je keuze te bepalen. Laat staan dat je dan als serieuze partij daarmee onderhandelen moet over hoe we nu met zijn allen onze samenleving in gaan vullen, leefbaar houden en dat alles ook nog betaalbaar laten zijn.

Diverse thema’s zijn de afgelopen weken opgepakt: uiteraard de aardbevingen in ons mooie Groningen, die eindelijk een beetje meer van de hard nodige aandacht krijgen. Maar ook een, bepaalde politici zeer welkom conflict met Turkije, hoewel de rellen die tegenwoordig bij dat soort evenementen lijken te horen dan weer niet goed te praten zijn. Ook het milieu en de fossiele brandstoffen, exit-scenario’s, zorgen over zorg en handel en wandel met het buitenland passeerden vele malen de revue.

De politieke ontwikkelingen op het wereldtoneel doen ons allen bijna unaniem huiveren en ook daarover vindt iedereen wel iets en etaleert dat graag met verve.

Ontzettend vermoeiend, eigenlijk…

De Gans heeft een advies voor iedereen die het nog niet weet: volg gewoon je hart.

Want, wat wil je zelf nu echt? Wat is jouw ideale wereld? Wat is jouw utopie? Wat vind jij belangrijk in het leven, in het samenleven. En hoe zie je die samenleving dan het liefste ingevuld?

Laat je stem niet een stem uit angst of boosheid zijn, maar laat hem vrij om te kiezen door jouw dromen en hoop te laten spreken.

Kies de partij die daar het meeste bij past. Kleur het hokje rood bij de kandidaat die jij daarvoor het meest geschikt acht om jouw dromen te verwezelijken. Lever zo je bijdrage aan een mooiere wereld.

Zou me niet verbazen als we dan bijna unaniem eenzelfde type keuze zouden maken…

De Gans

 

Lees ook:

Vrij weekend‘ en ‘En als dit jouw huis was?

Pictures @Pixabay


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

17 thoughts on “KiesKoorts!

    1. Erg spannend. Niemand wil bepaalde mensen op die zetels, en op een of andere manier winnen die bepaalde mensen toch een hoop stemmen. Hoe dat dan kan snap ik niet. Enfin, ik ga voor links 🙂

  1. Mooi en goed verwoord, je moet je inderdaad richten op zaken die voor jou en de samenleving belangrijk zijn, en dan maar hopen dat je het goed hebt gedaan.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.