Je leven beter maken

Als het leven pijn doet,
Mag je het best beter maken.

Hans de Gans

bowls-1301575_1920Deze spreuk kwam pas geleden ineens bij mij op. Soms doet het leven pijn. Er gebeuren dingen die je niet wilt, die je liever anders had gezien, of die je juist probeerde te ontwijken.

Opmerkingen van mensen, hun gedachten die de jouwe niet zijn en welke een heel andere achtergrond hebben, maar die je toch kwetsen. Gebeurtenissen die je niet wilde. Het leven doet soms pijn.

Je kunt er niet omheen, want het leven leeft door terwijl jij het probeert te leven. Maar je kunt het altijd beter maken, dat leven. Je hoeft niet te leven met de pijn en je hoeft je niet te laten regeren en kwetsen door gebeurtenissen om je heen. Ook al kun je ze niet altijd ontwijken. Want die levenspijn die hoort er helaas wel bij.

Dus daarom deze korte quote. Om het leven weer even beter te maken.

Heel veel liefs en een mooie dag, van Hans de Gans ♥


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram of Pinterest en de Gans gakt ook op Twitter.

Je kunt je ook op deze blog abonneren via Bloglovin.

7 thoughts on “Je leven beter maken

 1. Wat een mooie quote.. las hem net op de blog van Mrs Brubeck..
  Denk dat het zo is zoals je het schrijft, proberen weer een en ander beter te maken mag altijd!
  Liefs

  1. Soms is het zo moeilijk. Je kunt zo gekwetst worden en soms is het zo moeilijk om dingen ‘bij die ander’ te laten. Maar je mag altijd je eigen gevoel volgen en luisteren naar je hart. Liefs x

 2. Soms moet je de pijn voelen om het leven verder te zetten. Het hoort er soms bij en naargelang de situatie is het ook nog eens een les die je ervan leren moet.

  Aum Shanthi

 3. Hier ben ik echt door geraakt, het is zó waar wat je zegt, maar toch niet altijd even makkelijk.. Twee jaar geleden ben ik zo erg geraakt en diegene die dat mee veroorzaakt heeft trapte ongenadig na en vindt van zichzelf dat ze geweldig is… Toch zou ik soms haar naam in het groot willen vermelden en wat er precies gebeurd is, gewoon zodat iedereen kan zien tot wat ze écht in staat is en hoeveel ze bijne kapot gemaakt heeft.
  Dank voor je mooie blog!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.