In de Ganzentuin

De Ganzentuin.

Op het moment dat ik het begin van dit stukje schrijf, gieren de snoeischaren over onze heggen. Een deel van het onderhoud van onze tuin hebben we uitbesteed aan een bevriende hovenier, die vandaag al heel vroeg begonnen is. De heggen staan er inmiddels weer strak bij en we ontwerpen een plan om ons ‘bos’ een beetje uit te dunnen, zodat de gezonde bomen meer licht krijgen en de zwakke bomen er uit gaan. Een aantal dode stammen laten we staan, ze zitten vol spechtgaten en daarvan wil ik er nog meer!

Tuinieren.

Aan de ene kant lukt het me niet, dat tuinieren. Veel dingen zijn te zwaar. Het bukken, het trekken aan struiken of zwaar onkruid. Maar tegelijkertijd is niets zo rustgevend als wieden, rozen bijknippen of een wandeling om te kijken waar we nog iets bijwerken moeten. Dus dat rustige priegelwerk is voor mij. In mijn eigen, slakkige tempo. Mijn handen in de grond, totdat ze zo pikzwart zijn dat ik ze nauwelijks meer schoon krijg. Elke dag even lekker de tuin in. En tegelijk ook elke dag rust.

Dieren in de tuin.

We willen van onze tuin een toevluchtsoord maken voor dieren. Er zitten hier vele, omdat we aan de rand van een klein bosgebied zitten, dat aansluit op een groter natuurgebied met wilde paarden, reeën, vossen, dassen en allerlei vogels. De fauna in onze tuin is dan ook rijk. Vooral al die vogels zien we veel. Van roofvogel tot groenling, tot natuurlijk diverse soorten ganzen, eenden en fazanten. Zwaluwen scheren over onze hoofden als we ’s avonds buiten nog wat drinken. Met mijn ogen op een appje probeer ik het divers gekwetter te onderscheiden en te herkennen. Ooit leer ik het wel.

Fotogalerij.

Natuurlijk laat ik jullie graag meegenieten van al dat moois. Dus heb ik een paar plaatjes uitgezocht. Hier komen ze dan:

 

ganzentuin
Ontmoeting met een slak

 

ganzentuin
Verse aardbeitjes, allerlei soorten!

 

ganzentuin
Frisgeplukte lavendel

Alles op zijn plaats.

Heel kalm valt alles op zijn plaats. De stilstand heeft ruimte gegeven en zo is er weer gelegenheid om vooruit te kunnen kijken en nieuwe plannen te maken. De tuin, met al haar planten, geuren en bloemen geeft ons rust en energie. De plek is prachtig en rustig. Ons bemoste rieten dak omhult ons en de poezen. We hebben het goed. Wij zijn drie blije eieren.

Soms krijg ik bezorgde vragen van medebloggers, omdat ik minder bij lees bij jullie. Het is nog even te druk (en het ontbreekt me aan de concentratie) om helemaal bij te lezen. Veel sorry daarvoor. Als het lukt dan land ik even op jullie plekjes.

De Gans

ganzentuin
Blij ei in de Ganzentuin

Lees ook ‘Haagwinde‘.


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

29 Replies to “In de Ganzentuin”

 1. afwaswater schreef:

  Oh heerlijk. Weinig is zo fijn als je even samen met de natuur in je eigen tuin voelen. (Bijlezen is echt niet iets wat hoeft.) liefs, Hanneke

 2. Patty schreef:

  Zo heerlijk te lezen, dat jullie genieten. Mooie foto’s! XxX

 3. Vlinder1960 schreef:

  Ik ken dat , van die tuin. Heerlijk om erin bezig te zijn. Ik weet er alles van. Bij ons is nog alles vrij kaal, maar hopelijk over een paar jaar net zo gezellig als bij jou.
  Mooie foto’s!

 4. shivatje schreef:

  Je tuin op jouw eigen manier verzorgen geeft zwarte handen soms pijn aan het lichaam maar nadien zie je wat je gedaan hebt en kan je zeggen wat is het prachtig.
  De dieren laten je zien dat ze graag daar vertoeven en zich ook graag laten zien. Geduld en je leert, dat is het dagelijks leven ook.
  Jouw gezinnetje in het algemeen mag trots zijn op wat jullie elkaar geven en verwezenlijkt hebben. Maar ook het van elkaar genieten, zoals je schrijft blije eieren.

  Aum Shanthi

 5. Het had mijn verhaal kunnen zijn: het alles zelf willen doen maar niet kunnen. Het gedeeltelijk uitbesteden van het tuinwerk, de vers geschoren hagen. De flora en fauna (ja, ook hier hebben we al een ree gespot!). De rust, de ruimte. Wat zijn we bevoorrecht! Maar alleen die foto’s, dat lukt mij niet, zo mooi! 🙂

  • Marije De Gans schreef:

   Ik volg een cursus fotografie. Mondjesmaat nu met de verhuizing, want het lukt niet om ook nog daarop te concentreren, maar het levert me zo veel op. Ja, we zijn bevoorrecht. Vanmorgen zag ik een reegeit lopen met erachter haar kind. Zo klein nog! Witte vlekjes op het rugje en dribbeldedribbel achter mama aan. Mijn zoontje straalde toen hij het zag en raakte niet meer uitgepraat.
   De hagen zijn weer zo netjes, de tuin opgeruimd. Nu het onkruid wat bijhouden, een speelgazonnetje voor zoonlief regelen met een vuurplaats voor onszelf, en we kunnen er weer een heel jaar tegen. Dat gazon doet mijn Lief de komende tijd. Ik neem vandaag een rustdag, het is onstuimig buiten. Alles komt zoals het goed is. Geniet van je tuin, veel liefs!

 6. vivapo schreef:

  keuzes maken en daarvan genieten, héérlijk!

 7. Zij schreef:

  Mij lukt het ook niet meer al dat tuinwerk.
  Jammer, want ik hou wel van al dat groen en de diertjes.

  Een dezer ga ik me ook lavendel knippen 🙂

 8. Matroos Beek schreef:

  Prachtige foto’s. Geniet maar van je paradijsje en neem de tijd voor jezelf. Lieve groet X

 9. Stien den Braber schreef:

  Niets is zo rustgevend als tuinieren. Soms denk ik: hoe dichter bij de aarde, hoe lichter je hoofd wordt. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Geniet er maar van. Fijne dag, Stien

 10. Esther Cuyvers schreef:

  oh lieverd geniet, geniet en geniet, en hier ook het prutswerk is ook voor mij!

 11. Mies Huibers schreef:

  Het lijkt me heerlijk om zo te kunnen en mogen wonen. Prachtige foto’s ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

#HOUDAFSTAND

BLOG

Leeggegoten

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: