Ik ga voor een nieuwe start. Jij ook?

De afgelopen weken was het rustig op de blog

Ik was heerlijk met vakantie. Liet me opslokken door het Zuid Franse leven en genoot van de zon. Tijd voor rust, en die was broodnodig. De eerste dagen deden wij weinig meer dan slapen. Het afgelopen jaar heeft ons veel duidelijkheid en inzicht in onze levens gegeven, maar tegelijkertijd was het wel heel heftig allemaal. Dat verwerk je niet zomaar, maar daar is tijd en rust voor nodig.

Die rust werd ons gegund

Een heerlijke vakantie hebben we gehad. Ontzettend warm, maar mijn lijf voer er wel bij. Al na een paar dagen kon ik zonder veel pijn lopen en pas nu we een paar dagen weer in Nederland zijn begint de stramheid weer toe te nemen. Heerlijk was het! Zoonlief deed schattig zijn best op Frans en vroeg me doorlopend wat welk woord betekende. Graag ook even in het Engels en Duits, voor het geval dat er anderstaligen opdoken …

De kringen onder de ogen van mijn Lief werden minder scherp, zijn kale kruin stralend bruin. We zaten aan ons favoriete riviertje, op ons favoriete terrasje en ik las. Las, las en las nog meer. Geen boekwinkel was meer veilig, want er is weer een schat aan prachtige boeken bijgekomen. Over kruiden, over de geschiedenis van de prachtige streek die mij al meer dan 35 jaar telkens weer kan boeien. Ik heb in mijn leven best wat van de wereld gezien, maar buiten het prachtige noorden van Nederland roep ik al jaren vol overtuiging dat ook deze streek mijn thuis is en dat heb ik ook de afgelopen weken weer intens gevoeld.

 

Ik ga voor een nieuwe start. Jij ook?
De olijven bij ons huisje. De lekkerste olie, maken ze er hier van!

Genieten

Brocantemarktjes werden bezocht en ik heb fijn bijgekletst met ‘mijn kaasman’ op de Procençaalse markt. Heel veel kruiden en olijfolie heb ik ingeslagen en vooral heel veel lavendel gekocht. En slapen….. Oh wat hebben wij zalig geslapen. ’s Avonds in slaap gezongen door cicaden en krekels, begeleid door het roepen van een uil, ’s morgens gewekt door vogels met hun zachte getjirp. Geen mensen, geen etensgeuren van de Hollandse Pot, geen drukte, maar wel heel veel natuur, veel rust en veel stilte.

Ik zat aan een riviertje te lezen terwijl mijn mannen een dammetje bouwden. Mensen liepen spetterend door het zachte water, met spelende honden en schaterende kinderen. De kleuren en de geuren fristen mijn gedachten op en de stenen die ik door mijn handen liet glijden lieten mij voelen wat werkelijk belangrijk is. Het was echt puur genieten.

 

Ik ga voor een nieuwe start. Jij ook?
Wat voor verhalen kan deze steen ons vertellen?

Nog even lekker ontspannen

Ik ga ontspannen blijven. Dat zal natuurlijk niet helemaal lukken, het gewone leven herneemt ook in huize Gans zijn gang, maar ik ga me niet meer druk maken om wat ik niet belangrijk vind. Dat heb ik me vast voorgenomen. De rivier vertelde mij dat alles blijft stromen en dat het leven je in die stroom dingen afneemt, maar ook nieuwe dingen voorbij laat komen. Dat je mag grabbelen en graven naar dat wat jij nodig hebt en dat je je ook even mee mag laten voeren op die stroom. Ik heb veel zorgen aan het water toevertrouwd. Ze zijn kabbelend met het water mee gestroomd en verfrissend van mij weggespoeld.

De komende tijd zal ik stukje bij beetje proberen bij te lezen bij jullie, maar ik vertel alvast dat ik het niet ga redden om alles helemaal in te drinken. Dat heb ik de periode voor de vakantie wel gedaan en dat vind ik te druk. Ik ga dus, heel onsympathiek, een beetje meer ‘lurken’, maar dat betekent niet dat ik niets meer lees. Het wordt wat relaxter allemaal en dat was hard nodig.

Een frisse start en nieuwe plannen

In rust kom ik altijd tot stapels nieuwe plannen en dat is dit keer niet anders geweest. Ik ga er nog een speciale post aan wijden, maar jullie kunnen je nog verheugen op nieuwe paden en mooie Ganzen. Een heel frisse, nieuwe start.

Nu ga ik eerst op mijn gemakje bijlezen bij veel van jullie. Stukje voor stukje. Want er zijn prachtige schrijfsels gepost, dat heb ik al gezien!

In ieder geval heel graag tot snel en tot lees’!

De Gans

 

Ik ga voor een nieuwe start. Jij ook?
Montagne de Bluye. Al bijna 35 jaar van mijn leven met enige regelmaat mijn uitzicht.

Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

All pictures in this log are ©byDeGans.

25 thoughts on “Ik ga voor een nieuwe start. Jij ook?

 1. Hoi Gans,

  Ik volg je nog niet zo lang, dus ik weet niet wat er allemaal het afgelopen jaar gebeurd is. In ieder geval ben ik blij dat je uitgerust bent en weer nieuwe energie hebt. Het is inderdaad belangrijk om te stromen met stromen die voeden. Dan kom je in een heerlijke flow. Ik zal zo af en toe met je meestromen, want ook ik volg mijn eigen stroom en kijk wat er mee- en wegstroomt.

  Liefs,

  Rabarbara

  1. Laten we zeggen dat het een uitdagend en bewogen jaar is geweest. We hopen dat er komend jaar meer rust komt. We werken er aan!
   Liefs, Marije x

 2. Wat fijn dat jullie zo heerlijk genoten hebben, dat dat ook lukte…want afschakelen is immers niet zo makkelijk 😉
  Prachtig die verwijzing naar de rivier…go with the flow, komt in me op 🙂
  En ook al weet ik dat je het in de reader krijgt, zou je toch graag even willen wijzen op my post over de Universal Human Rights. Misschien kan je er ook nog eens een artikeltje aan wijden? Overtuigd dat ook jij er prachtige wijze dingen over te zeggen/schrijven hebt…
  Dikke knuffel, XxX

  1. Dank je wel ❤ Ik lig door de vakantie erg achter met lezen dus goed dat je t zegt. Zal deze week eens kijken. Liefs xxx ☀

 3. Heerlijk he dat thuiskomen in Frankrijk !!
  Wij hebben dat gekend in de Cevennen..
  Voor de laatste keer in 2015 geweest , thuis bij vrienden die we er 32 jaar geleden hebben leren kennen..
  Frans eten , Frans praten ..Frans denken …vermoeiend maar zo fijn !!
  Gelukkig hebben we de foto’s nog en als we die bekijken …zijn we er weer even !!

  1. Ja dat is heerlijk. Wat een mooie herinneringen. Ik vind het Frans niet zo vermoeiend maar ben met de taal opgegroeid. Vind het vaak zelfs lekkerder ‘bekken’ dan Nederlands. Ik post binnenkort een logje met wat foto’s. Misschien leuk voor jullie om even te genieten. Lieve groet,

 4. Het ultieme vakantiegevoel spreekt uit je verhaal, heerlijk! Fijn dat de vakantie zo goed gelukt is en nu dat ontspannen gevoel vast zien te houden ook met het uitvoeren van de nieuwe plannen. Ik kijk er naar uit tot wat je je hebt laten inspireren.

 5. Wat je wilt behouden moet je loslaten
  Als je loslaat heb je beide handen vrij om het nieuwe met open armen te ontvangen

  Goed bezig schat!! Alles komt goed.

 6. Wat klinkt dat heerlijk Marije. Ik hoop dat je het goede gevoel nog lang kan vasthouden en laat nazinderen. Ook fijn te lezen dat je met nieuwe plannen zit. Ik ben benieuwd en kijk er naar uit! Lieve groet ❤️

 7. dag Marije, dat klinkt inderdaad als een heerlijke vakantie! Ik hoop voor jou dat je de ontspanning zo lang mogelijk vol kunt houden.
  Benieuwd naar je nieuwe plannen 🙂 !
  Warme groet.

  1. Ja dat hoop ik zelf ook Chantal. Je wordt zo snel weer opgeslokt door de alledaagse dingetjes. Maar toch heb ik me vast voorgenomen om meer stiltetijd voor mezelf in te passen 🙂 Hartelijke groet,

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.