Ik ben toch helemaal niet goed genoeg?

goed

Ik ben toch helemaal niet goed genoeg?

Dit zinnetje is gedurende lange jaren mijn meest gedachte gedacht ooit… En hoewel ik het ook echt zo vind, ga ik er niet meer naar leven. Als ik mijn eigen schrijfsels, mijn fotografie niet goed genoeg vind, waarom publiceer ik dat dan nog?

Durf …

Ik durfde niet te schrijven, ooit. Fotograferen kon ik totaal niet. Vond ik. En dat wat ik wel goed kon, daar had de wereld geen boodschap aan, zo overtuigde ik mijzelf. Ik leerde mij steeds verder weg te cijferen en mijn talenten totaal vergeten. Totdat juist het ‘ziek’ zijn mij liet zien wie ik ben. En daar horen een heleboel dingen bij, waarvan ik vind dat ik er niet goed genoeg in ben, maar die telkens weer op mijn pad komen, terwijl de mensen om mij heen mij blijven steunen en stimuleren.

Maar de werkelijke steunpilaar die ik nodig heb, dat ben ik zelf. Maar hoe kan een mens nu groeien als hij zichzelf in alle opzichten neerhaalt? Dat werkt toch totaal niet?

Change …

Enfin. Ik ga het dus eens heel anders doen. En ik moet iets aan mijn PR doen. Heel slim om dan je Facebookpagina te sluiten, overigens. Maar dat ligt meer aan Facebook dan aan mij of mijn contacten. Ik vind het gewoon geen leuke website om energie in te steken. Maar dat houdt in dat ik stukken meer energie overhoud voor nuttiger zaken. Een fotowedstrijd bijvoorbeeld.

Ik heb dus een foto ingestuurd voor een wedstrijd bij Ring-Foto. En ik wil zo brutaal zijn om jullie vragen om massaal op mij te stemmen. Via deze link kun je mijn foto vinden: Change… Druk op het hartje links van de foto, of, op een mobiele telefoon of tablet, eronder. Delen mag uiteraard ook. Bij voorbaat heel veel dank voor jullie stem!

Ik vind heel veel van mijzelf niet goed genoeg. Maar ik weiger om mijzelf dat nog langer wijs te maken. Verandering begint pas als je zelf gaat veranderen. En ik roep jullie op om jezelf, indien nodig (vooral bij vrouwen een zwakke plek … ) te bevrijden van de kettingen waar je je ooit zelf aan hebt vastgelegd.

So, let’s change.

De Gans

Link naar mijn foto ‘Change…

goed

Change…

Meer foto’s van De Gans? Je vindt ze in mijn Galerie.

De Gans is gestopt op Facebook. Wil je niets meer missen? Volg mij dan ook op:
 & 

Wie is De Gans?

 

38 Replies to “Ik ben toch helemaal niet goed genoeg?”

 1. Samantha schreef:

  Yes! Als minderwaardigheidscomplex-ervaringsdeskundige ken ik dat zinnetje maar al te goed. Tot ik me besefte dat ik niemand iets hoef te bewijzen, incluis mezelf. Ik ben goed genoeg. Voor mij.

  Je foto is ook goed genoeg. Beter nog, vind ik. Ik heb er natuurlijk op gestemd en ga voor je duimen! 🙂

 2. minoesjka schreef:

  Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is dat kritische stemmetje over jezelf te stoppen. Het achter in de bus te zetten en zelf achter het stuur te gaan zitten.
  Iedereen was altijd beter, meer waard, kon meer …………… het wordt steeds makkelijker die criticus achter in de bus te zetten, maar of ik mezelf er ooit helemaal van bevrijden kan????

  Trouwens een schitterende foto ………. dat zou jij ook zeggen als de foto van mij was ………. en het echt menen, net als ik nu.
  Ik heb gestemd , met alle plezier.

  • Marije De Gans schreef:

   Dat vind ik leuk om te horen, dank je wel!
   Ik zet soms de criticus uit de bus. Ook al stapt ie een halte later er weer in, ik ben er toch mooi een tijdje van verlost geweest 😉

 3. Ingrid Kretzer schreef:

  Gestemd hoor, prachtige foto! En weer heel herkenbaar overigens…

 4. Nathalie schreef:

  Zolang je je niet anders voordoet dan je bent, want dat vreet energie. Een verandering kan heel goed zijn, maar verwacht niet gelijk dat het gaat zoals je dat zou willen. Babystapjes… en die foto is een heel mooi begin, Ik ga stemmen…

 5. Kerst schreef:

  Hey Marije een beetje laat Met een reactie weer een mooi verhaal Heb op je foto gestemt een lieve groet Kerst

 6. Anja schreef:

  Wat herken ik toch veel in je schrijverijen, het afstand nemen van iemand met narcisme was moeilijk, maar heeft nu na anderhalf jaar ook een gevoel van bevrijding gegeven. Het mezelf niet goed genoeg vinden met fotograferen is soms ook lastig. Ook schrijf ik wekelijks op mijn website en soms weet ik ook niet waarom en of wie dan ook daar wel op zit te wachten. Uiteraard heb ik op je foto gestemd.

  • Marije De Gans schreef:

   Als je gewend bent om niet voor jezelf te kiezen dan is het zeker een bevrijding als er iets in je leven gebeurt wat laat zien dat het echt niet verkeerd is om grenzen te hebben, én ze aan te mogen geven. En jezelf goed genoeg vinden…. Dat blijft een dingetje he. Dank je wel voor je stem 🙂

 7. ien smits schreef:

  Zo herkenbaar, mijn man zegt altijd: “Jij bent de kunstenaar, dus jij bepaalt hoe een foto eruit ziet, net als een schilder”. Daar denk ik vaak aan als ik weer eens twijfel. Succes!

 8. Moontje schreef:

  Het is een hele zoektocht, jezelf weer terug vinden. Ben er ook mee bezig.
  Bij mij via psychokinesiologie.
  Heb ik veel aan, sta een stuk sterker in mijn schoenen en het geloof in mezelf begint stilaan te komen.
  Gestemd voor je foto. Mooi!

  • Marije De Gans schreef:

   Uiteindelijk is het een heel mooie zoektocht, zo heb ik ervaren. En er komt geen eind aan want je blijft dingen over jezelf ontdekken en je verbazen 😀 Fijn dat ook jouw geloof in jezelf er komt. Wens je succes en een heel mooie weg toe. Dank voor je stem!

 9. Melodyk schreef:

  vraagje….

  als jij niet goed genoeg bent…. waarom houden mensen dan van je???

  Gestemd, uiteraard!v

  xxx

 10. Jasmine schreef:

  Een mooie nadenken deze!
  Ik ga je foto liken, change begint …

 11. shivatje schreef:

  Dat is prachtig geschreven.
  En jezelf omlaag trekken is nooit goed. Al is het met een zin.

  Aum Shanthi

 12. Ximaar schreef:

  Ik heb gestemd en ook nog op een andere foto.

  Toch snap ik het nooit dat mensen zich meer of minder kunnen voelen dan een ander. Dwz ik weet dat ik m’n goeie dagen heb en alles kan en ik kan ook dagen heb waarin dingen niet meezitten. Volgens mij geldt dat voor iedereen. Voor mij is dan ook iedereen gelijk. Ik kijk tegen niemand op en kijk ook niet op mensen neer. Omgekeerd vind ik het ook vervelend als mensen tegen mij op kijken of op me neer zien. Komt beide gelukkig zelden voor. 😉

  • Marije De Gans schreef:

   Ik denk dat het heel herkenbaar is wat je schrijft. Ook dat opkijken naar. We zijn allemaal ‘mens’, wat inhoudt dat er altijd plus- en minpunten bij ons horen. Opkijken naar voelt voor mij heel ongemakkelijk. En onnatuurlijk.
   Er zitten mooie foto’s tussen hè. Ik ben ook steeds weer benieuwd welke er bij komen. Leuk om te zien.

 13. Matroos Beek schreef:

  Ik heb gestemd Marije omdat je beter bent dan goed. Lieve groet X

 14. Wilma schreef:

  Ook ik geniet van je schrijfsels en de foto vind ik prachtig, dus ook ik heb erop gestemd.
  Hartelijke groetjes

 15. omabaard schreef:

  Een prachtige foto, zeker meer dan de moeite waard om op te stemmen. Heb ik duw heel graag gedaan.
  Ik tap geregeld een beetje in hetzelfde vaatje van gebrek aan zelfvertrouwen. Maar ik ga jouw woorden ter harte nemen

 16. Mooi je foto. Ik heb gestemd!
  Ik heb zelf ook altijd snel het idee niet goed genoeg te zijn. Of dat mensen mij alleen nodig hebben als het hen uitkomt. Op dit moment zit ik ook weer in zo’n periode, maar ik probeer het los te laten. Moeilijk hoor.

 17. Karel schreef:

  volgens mij , ja en wie ben ik
  zijn jou schrijfsels en foto’s heel goed
  en daarom heb ik ook gestemd

 18. Rob Alberts schreef:

  Gestemd.

  Jouw schrijfsels en jouw foto’s geven mij veel plezier.

  Vriendelijke groet,

 19. vivapo schreef:

  Met heel veel plezier én overtuiging heb ik op jouw foto gestemd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws: De Gans exposeert!

Expositie

Marije De Gans

BLOG

polarisatiefilter

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: