I Love Sleep Tag

Ik kwam deze tag tegen bij Lifestyle by Muslima en ik vind hem enig. Dus gauw invullen maar!

 

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik ben een heel slechte slaper. Meestal zorg ik dat ik 23.00 naar bed ga, maar het kan goed zijn dat ik, moe of niet, het rustig 03.30 zie worden. Of later. Of al weer licht…

 

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Ik ben een kaarsenfanaat, dus ik check minimaal 3x of alle kaarsjes (binnen en buiten!) uit zijn. Dan de poezen verzorgen en knuffelen. Daarna is het tandenpoetsen, soms nog even lekker snel onder de douche, crème opsmeren en naar bed. Daar lig ik dan nog even te lezen tot ik in slaap val. Telefoons en televisies zijn uit den boze in onze slaapkamer.

 

Wat doe je als je niet kunt slapen?

Meestal lig ik gewoon te liggen en laat mijn gedachten wat waaien. Als ik erg wakker ben ga ik even lezen, maar een toestand maak ik er zelden van, ben gewend om veel wakker te zijn. Pas als ik echt niet meer lekker lig loop ik even naar beneden voor een glas water. Daarna snel weer terug in bed. Soms doe ik kleine meditatieoefeningen die wel eens willen helpen.
Inmiddels krijg ik hulp om beter te slapen, want het is een hormonale kwestie waardoor het niet lukt.

 

Wat is je favoriete slaaphouding?

Gewoon lekker op mijn zij met een lang kussen voor mijn buik en tussen mijn benen. Sinds de zwangerschap heb ik veel last van mijn heupen en bekken dus zo ligt het prettiger en heb ik een stuk minder pijn.

 

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Ehhhhhhhhh……….Eigenlijk nergens voor hihihi. Doe maar voor een knuffel dan! Of als het huis in brand staat, dan ook graag.

 

Hoe laat gaat je wekker ’s morgens?

Meestal gaat hij iets voor zevenen, maar ik blijf vaak nog een poosje liggen. Zeker als ik slecht geslapen heb en ik hoef er niet per se uit dan blijf ik graag nog even bijtanken. Ik heb een hele lieve Lief die mij dan vaak een kopje koffie brengt. Met koffie en een boek in bed is het zalig ontwaken!

 

Snoozen of direct opstaan?

Ik snooze vol overtuiging 😀  Belachelijk dat dat een slecht iets zou zijn, dat lijkt mij per persoon verschillend. Ik kan echt niet normaal (lees: veilig) opstaan direct na het ontwaken.

 

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Ik geloof dat ik wel eens praat. Maar volgens mij doet iedereen dat en is dat dus normaal hahaha! Ik schijn ook wel te lachen als ik slaap. Is dat raar?

 

Wat heb je aan in bed?

Nu in de herfst/winter een pyjama en sokken! Ik heb het werkelijk altijd koud! Maar in de zomer is het meestal een shirtje of nog minder. Zonder sokken.

 

Slaap je met sokken aan?

Zie hierboven 😀  Als ik ze nu niet aan doe word ik wakker van de kou. Maar midden in de zomer niet natuurlijk.

 

Hoe groot is jouw bed?

Ik geloof 1.80 bij 2 meter? Geen idee eigenlijk. Ik meet het nooit. Het is wel een zalig bed moet ik zeggen. Groot, warm, zacht, heerlijk.

 

Als ik ‘s ochtends wakker word is het eerste wat ik doe…

Een boek pakken. Ik word lezend wakker en ik ga er mee naar bed. Papieren boeken uiteraard, want dat leest nog altijd het allerfijnst!

 

Droom je elke nacht?

Ik denk het wel, maar ik kan ze zelden navertellen, die dromen.

 

Welke droom of nachtmerries kun je goed herinneren.

Dat is een droom van vorig jaar, een ware nachtmerrie met het klassieke gillend wakker worden en sidderend op de rand van het bed bijkomen. Hij was zo eng dat ik het hier niet opschrijf.

 

Zo heb je weer wat meer info over de mens achter de Gans. En…als je tips en tricks wilt geven over dat slapen, lief dat je ze wilt delen, maar houd ze nu maar fijn voor jezelf, want ik ken ze allemaal al 😀
Nu ik dit opschrijf bedenk ik dat ik er prima binnenkort een logje over kan posten. Want ik ben niet de enige, dat weet ik al lang. Wie ze wil lezen kan dat dan heerlijk vrijblijvend doen.

Wil je de tag overnemen? Laat het me dan weten, dan lees ik met je mee!

Liefs van Hans de Gans

pillows-1090466_640


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft een pagina op Facebook, fijn als je me ook daar wilt volgen.
De Gans gakt ook op Instagram en Pinterest.

P.S.: als je een reactie wilt posten en het lukt niet, dan kun je proberen om Comment Luv uit te zetten. Hopelijk lukt het dan wel.

12 thoughts on “I Love Sleep Tag

  1. Die willen inderdaad nog wel eens helpen ja. Ik gebruik ze zo min mogelijk, maar soms moet je toch echt even echt slapen. Dan is het fijn dat het kan

 1. Wat een leuke tag. Altijd fijn om zo iemand weer een ietsje beter te leren kennen.
  Misschien moet ik ook maar eens een keertje mee gaan doen met een tag, want mijn blog is een en al gezeur 🙁

  Heel veel liefs xxx

  1. Hahaha ik vind het geen gezeur. Je zit in een lastige periode. Dat gebeurt ons allemaal… Maar het is wel een leuke tag inderdaad xxx

  1. Ik zou hem maar eens in gaan vullen als ik jou was dan 😉 We zijn met best veel slapelozen geloof ik, wat gezellig 🙂 Groetjes, HdG 🙂

 2. Lees voor het eerst je blogs, is nu al fijn om te lezen. Even toch nog over dat slapen ook al heb je dat liever niet. En dat snap ik zooo goed. Heb al zo’n jaar of 15 ook een inslaapprobleem. Echt heel het alternatieve circuit uit geprobeerd. Met als gevolg dat ik heel veel geld kwijt ben, en heel veel rotzooi geslikt heb. Ben nu sinds een week of twee met CBD olie begonnen en geloof het of niet, heb al zowat een paar nachten geslapen. Hoop dat het zo blijft…misschien toch eens proberen. You never now…

  1. Wat fijn lieve Willeke! Gelukkig gaat het bij mij ook beter. Het was/is bij mij een chemisch probleem (hormonale verstoring). Heerlijk om goed te slapen he. Liefs x

   1. Dankjewel, en hoop voor je dat we uiteindelijk net zo makkelijk slapen als de meeste mensen…waar ik weleens jaloers op ben..
    Liefs willeke.

 3. Ik was een slechte, onregelmatige slaper. Sedert ik geen suiker meer eet en eet volgens een orthomoleculair dieet (ook geen lactose en gluten) slaap ik de nacht door. Niet-te-ge-lo-ven… en dat na ja-ren van slecht slapen. Ik kan het iedereen aanraden. Dat is wat voeding met mij deed…
  Ik slaap echter nooit meer plat, altijd minsten 45 graden rechtop. Anders word ik mogelijk wakker (ook midden in de nacht) met heftige draaiduizelingen. Dan schreeuw ik het uit van de angst en paniek. Het is zo eng. Je kan je ogen niet meer richten en je hebt het gevoel dat je in een diepe coma gaat glijden. Evenwicht is totaal weg. Het valt niet te omschrijven. Die duizelingen ontstaan door verplaatsing van kristallen in mijn evenwichtsorgaan. Dat was het engste gevoel wat ik ooit in mijn leven heb ervaren. De schrik zat er goed in – nog steeds eigenlijk… Het was ook de oorzaak van mijn slapeloosheid. De grote angst voor het grote duizelen… Nu is alles al bijna een jaar rustig en ik hoop het zo te houden. De angst hakte in mijn sociale leven en in mijn welzijn…en breidde zicht uit tot heuse paniekaanvallen. Het was de hel en ik wens het niemand toe. Soms ervaar ik nog even onstandvastigheid na lang zitten of liggen en loop ik even als een dronkelap. Dan schaam ik mij als mensen dat zien, maar ik heb dat niet in de hand.
  En dat was dus de boosdoener van het slechte slapen. Ik hoop het oprecht te houden zoals het nu gaat.
  Ik wens ook jou betere nachten toe…

  1. Wat heb je veel meegemaakt zeg! Ik eet ook weinig tot geen suiker en behoorlijk aangepast inmiddels, het lijkt wel op wat jij doet, maar toch iets anders. Het gaat nu iets beter gelukkig. Slapeloosheid heeft zo veel oorzaken en dan heb je de onderlinge samenhang nog van alles in je lijf en leven. Heel gecompliceerd. Ik ben blij dat het nu beter met je gaat. Veel liefs!

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.