Hoera, het is augustus!

Ik vind augustus een fijne maand.

Ik houd van heerlijk weer en in augustus is dat vaak wel het geval. De vruchten rijpen, de goudglanzende korenvelden worden gemaaid en de heide komt steeds meer in bloei. Augustus is prachtig. Daarnaast komt heel langzaam ook mijn favoriete seizoen weer dichterbij: de herfst. 

Op naar de nazomer.

Niet meer zulke ontzettend warme nachten. Hoewel de zomernachten in het noorden een stuk beter te verdragen zijn dan in ons huis op de grens met België. Heel veel die slechts op één van die locaties woonden meenden dat die verschillen wel meevielen, maar wij hebben het nu wederom aan den lijve ervaren: het is daar gewoon echt een heel stuk warmer dan hier in Groningen. Punt.

De zomer is over haar hoogtepunt. Ik zie dat de planten in mijn bakken moe worden. Sommige snoei ik bij. Andere haal ik er gewoon uit en laat het maar een beetje. In de tuin zelf bloeit alles echter nog weelderig en dat ben ik niet gewend, mijn laatste tuin was op gortdroge zandgrond. Hier op de Groninger klei is het prima toeven, en dat geldt niet alleen voor onze plantjes.

Ik neem deze maand vaak wat meer tijd voor mijzelf. Even minder schrijven, minder doen, en vooral een heleboel minder moeten. De nachten worden al wat langer, waardoor ik weer wat beter slaap. Die helle, hete nachten met al die zon in juni en juli daar ben ik niet echt een fan van.

 

Hoera, het is augustus!
Lekkere oogst! Bron: Pixabay

Een beetje rust.

Ik kan wel aankondigen dat ik wat meer rust wil nemen, maar natuurlijk loopt dat niet zo. Ik ben een soort van ‘met pensioen’, wat wil zeggen dat ik niet fit genoeg ben om volledig deel te nemen op de arbeidsmarkt. Dus die rust die heb ik al. Werken lukt gewoon niet, simpel als dat. En schrijven kan soms best in bed. Met pauzes tussendoor. Want niemand weet dat ik de helft van de dag lig te liggen omdat ik de avond in verticale stand gewoon niet haal. Elke activiteit moet worden afgewisseld met,  bijvoorkeur ligpauzes. En dat doe ik braaf. Te weinig pauzeren is dagen inhalen. Horizontaal. Maar nu ik afgekeurd ben en die rustpauzes redelijk fatsoenlijk kan inpassen in mijn leven, is mijn bestaan voor mijzelf en voor mijn familie een stuk beter geworden.

Of ik in augustus elke dag van de week een blogje post kan ik niet zeggen. Buiten mijn Summerquotes, die al wekenlang staan ingepland, kan het best zijn dat ik me dagenlang niet meld. Moet kunnen. Raad ik jullie overigens ook aan 🙂

 

Hoera, het is augustus!
Lekker, bramenpannenkoekjes! Bron: Pixabay

Genieten van de zomer.

Want uiteindelijk is het gewoon nog heerlijk zomer. Ik zie de korenvelden veranderen in borstelige stukken land en de bramen rijpen in de bossen waar ik graag in loop. Ik laat ze overigens lekker zitten voor het gedierte wat in dat bos rondloopt. Zelfs de slakken eten er gulzig van.

Mijn Lief is aan het klussen in de tuin. Niet omdat het moet, want we blijven uiteindelijk niet in mama’s huisje wonen, maar omdat hij graag iets om handen heeft. En het hoort bij het afscheid nemen van het plekje waar hij is opgegroeid.

We genieten rustig. Dankzij mijn klussende Lief hebben we straks nog even een afdak waardoor we ook bij regen lekker buiten kunnen zijn. Of de was laten drogen. Gewoon eenvoudig genieten en zachtjes de mooie dingen in ons leven benoemen.

Het is augustus. Genieten jullie mee?

De Gans

 

Hoera, het is augustus!
Delicatesse! ©byDeGans

Lees de Summerquotes van De Gans. Er komen de komende weken nog heel wat meer leuke quotes en nadenkertjes bij!


Volg je Mooi Leven, by De Gans al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram, landt soms op Twitter en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest.

34 thoughts on “Hoera, het is augustus!

 1. Augustus is een heerlijke maand, juli en augustus zomermaanden, zalig! Maar alsjeblieft niet te heet!
  Ik houd eigenlijk van alles seizoenen behalve sneeuw in de winter 😉

 2. Ik doe het al enkele dagen rustig aan door minder blogs te volgen/lezen/becommentariëren, niet in het minst omdat ik de vrijgekomen tijd spendeer aan samen-zijn met één van de kleinkinderen.
  De komende week wil ik het nog rustiger aan doen en meer gaan schrijven, los van mijn eigen blogs.
  Laat ons maar genieten van wat is en wat zich dagdagelijks aandient!

 3. Ohhhh bramenpannenkoekjes. Heerlijk! Hier zitten de struiken bommetje vol met bramen en bramen die nog moeten komen. De komende weken zal ik diverse potjes jam gaan maken denk ik.
  Ik zag dat de mais ook alweer opschiet.
  September is voor ons gezin een drukke maand. 4 jarigen hier in ons gezinnetje. Maar september vind ik ook wel weer erg lekker moet ik zeggen, betere temperaturen (ik ben niet zo van de warmte) en alles weer in school-werk ritme. Heeeeerlijk.

 4. Ik houd ook wel van augustus. Het gejakker is eraf en het is tijd om achterover te luieren en een beetje te genieten. Toch zit er wat mij betreft ook een keerzijde aan augustus. Na 10 augustus zie ik de hoek van de invallende zon al verder dalen dan ik zou willen. Te vaak is het licht al zacht oranje, waar ik stiekem nog wat geel verwacht. De zon gaat vroeger onder en staat ook later op, op weg naar haar wat ik noem winterslaap. O jee, dat klinkt wel heel erg voorbarig.

  1. Je denkt wel een paar seizoenen vooruit ja. Maar dat roept mijn stukje ook wel op denk ik, dus je interpretatie is helemaal top. Ik vind dit een heerlijke maand. Even een beetje terugschakelen. Zalig. Geniet er maar van, zolang die zon nog lekker laat onder gaat x

 5. Ik zie bloggen niet als moeten, maar doe het graag. En als ik een dag of een week geen zin heb, dan doe ik het ook gewoon niet. En ja, de herfst. Met vlagen kijk ik er ook naar uit, maar ik hou niet zo van die donkere dagen dat iedereen zo gestresst en opgefokt rondrijdt/loopt. Maar dat ligt meer aan de plek waar ik woon denk ik. Als ik rustiger zou wonen zou ik daar minder last van hebben.
  Doe rustig aan…

  1. Ja hier is het ook geen moet. En mijn drive is enorm, dus soms moet ik mijzelf tegenhouden anders wordt het veel te gek 😉 Ik kan me voorstellen dat je die drukte van de donkere dagen lievere kwijt bent dan rijk…. Ik houd daar ook niet van. Wel om dan met beker warms en voeten bij haard te zitten. Binnen, met alleen lieverds erbij 🙂

 6. Van de herfst hou ik ook! Zo onwijs mooi! Geniet van het minder moeten deze maand. Je hebt gelijk! Wat heerlijk dat je zo’n handige man hebt. Lekker lang buiten zitten onder een afdakje is heerlijk (I know…)

  Groetjes Jeanine.

 7. de luchten ruiken al anders hier op de ‘gortdroge’ zandgronden in de morgen en de avond. een anders seizoen is in aantocht !

  ik ben nu in ‘energie’ die echte warmte neen die is niet voor mij.
  straks hoef ik niet meer na te denken of ik wel kan gaan wandelen met ons fientje, dan is het gewoon elke dag goed fientjesweer! (en niet te warm)

  1. Straks komt ook weer mijn energie. Die is in december wel weg en komt dan in april terug. Verdwijnt eind mei want dan wordt het warm… De geur wordt inderdaad anders, ik rook het gisteren! Heerlijk he. xxx

 8. Ik kijk ook al uit naar september. Voor mij begint het leukste van het jaar in september. Ik hou van de herfst. De kleuren in de natuur. Terug gezelligheid binnen in huis. Maar vooral naar de feestjes. Mijn verjaardag, de verjaardag van de kleinkindjes, de verjaardag van de zonen, de Sint, Kerst, …

  Geniet van je maand augustus lieve Marije

 9. Ik zie het ook in de tuin wat ik niet wil zien dat het najaar seizoen er weer aankomt, niet mijn seizoen. Ik hou van de lente, de zomer, de warmte, de zon… Hoop dus nog op een prachtige augustus maand met meer warmte dan de laatste weken en minder regen.

 10. Zo herkenbaar. Ook ik proef en ruik de aankomende sfeer en lucht van mijn favoriete seizoen… de herfst dus. Iets om naar uit te kijken. Lieve groet X

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.