Hoe stop je een pestkop?

Een filmpje…

Pas geleden stuitte ik op dit filmpje. Een voorbeeld van een echte pestkop. Ik kan niet anders dan het met jullie delen omdat ik het zo helder vind en ik denk dat heel veel mensen hier iets aan hebben.

De reactie op een pestkop

Als iemand nare dingen tegen je zegt, heb je de neiging om de woorden te ontkrachten, waarop iemand anders dan weer reageert. Je hebt de neiging om boos te worden en die boosheid te uiten, waarmee je precies doet wat de pester wil.

Die filmpje geeft een prachtig voorbeeld van hoe je het beter niet, maar vooral hoe je het wél kunt doen:

Pesten als dominant gedrag

Pesten is mij zeker niet onbekend. Het gekke is, dat de mensen die dat vroeger deden mij eigenlijk totaal niet lagen. Ik mocht ze niet, ik vond ze niet aantrekkelijk en niet interessant. Maar destijds, voor mij als kind, lagen de zaken vaak anders. Als kind heb je nog niet je volwassen opmerkingsgave om te denken ‘dan niet’… en dat gold zeker ook voor mij. Ik was een onzeker meisje dat maar al te graag aan ieders wensen wilde voldoen. Gelukkig ben ik vrij snel over dat gepest heen gegroeid en is het daarna ook nooit meer voorgekomen.

Ik hoop dat dit filmpje, als je het al niet gezien hebt, jou kan helpen om je wat weerbaarder te voelen. Of om je te helpen om je kind wat meer zelfbewustzijn mee te geven. Alle beetjes helpen. En hier laat ik het bij, het filmpje is duidelijk genoeg.

De Gans


Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.


Wie is De Gans?

10 thoughts on “Hoe stop je een pestkop?

  1. Oi oi oi, ik ben vroeger zo gepest. Mijn moeder riep: negeer ze, dat helpt. Not. Ik had inderdaad, zoals jij ook schrijft, niet de zekerheid om me te realiseren dat hun woorden in mijn leven geen plek hebben, dat hun mening hun mening is en soit.

    Nu wel, gelukkig. Dat filmpje is echt briljant! Vooral als hij begint te zingen :’)

    1. Geweldig he. Ik ben niet zo erg gepest, ook omdat ik uiteindelijk gewoon van me afsloeg als het me te gek werd, ook al past dat niet bij mij. Maar wat ik soms hoor of lees vind ik echt afschuwelijk, en de methoden tegenwoordig gaan elk voorstellingsvermogen te boven. Ik hoop dat het filmpje veel kinderen, maar ook ‘grote mensen’ helpt…

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.