Het verhaal van een steen

Het verhaal van een steen.

 

ROND
GESPOELD DOOR WATER
LIG IK HIER
VOOR LATER
ALS BRON VAN UW LEVEN
AANSCHOUWT U MIJ EVEN
LAAT MIJ WEER ALLEEN
OOK IK BEN NIET VAN STEEN
STREEL MIJ EEN MAAL
OP MIJN WENKEN
OPDAT IK U HERNIEUWD
LEVEN KAN SCHENKEN

(10 september 2017) Hunebedcentrum Borger, Drenthe

 

De grote zwerfkei met deze tekst zag ik dit weekend in Borger, waar wij terechtkwamen op zoek naar een wandeling. Langs het pad stond hij, de schijnbare eeuwigheid van een steen, de kracht van het universum symboliserend. Een universum waar alles met elkaar verbonden is in een, naar wat ik merk, groter geheel. Het blijft mij in mijn leven de nodige zekerheid en kracht geven. Opkomend op momenten dat het nodig is, beantwoordt mijn leven, beantwoordt het universum mijn onuitgesproken vragen, waarbij ik tevens opmerk dat ook kwetsbaarheid een kracht mag zijn.

Een steen…

Maar niet van steen…

De Gans

Het verhaal van een steen
Zwerfkei met tekst, Hunebedcentrum Borger

 

Lees ook: Ga eens terug naar jezelf.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

 

8 thoughts on “Het verhaal van een steen

 1. Schaduwen in de tijd

  elke grote en kleine steen is allicht
  wat woorden zijn van een gedicht
  een deel
  van een waarneembaar geheel
  waarvan levenden, kwetsbaar tot de laatste zonneschijn
  van het eeuwig ontroerende kortstondige getuigen zijn

  Steengoed geschreven, Marije!
  Lenjef

 2. Ik verzamel stenen (en mineralen). Niets zo fijn als de subtiele energie van een steen… Altijd aardend en troostend. Mooie tekst! ❤️

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.