Het is goed zoals het is

Train yourself to find the blessing in everything

Het is zo’n eenvoudig advies, maar toch is het zo vaak zo moeilijk. Meestal hebben we een voorstelling van hoe iets zal gaan lopen. Als het anders loopt, dan voelt dat op zijn minst een beetje oncomfortabel. Het brood wat je wilde hebben is uitverkocht als je je boodschappen doet, of de juiste maat van de trui die je al een tijdje wilde hebben hangt er niet meer tussen. Het is minder mooi weer als je een tuinfeestje hebt gepland of het etentje waarmee je iets wilde vieren wordt verpest door hoofdpijn.

Op die momenten is het vaak knap frustrerend dat het even niet loopt zoals je had bedoeld. Maar ik merk zelf vaak, achteraf, dat het toch beter is verlopen zoals het is gegaan. Omdat tijdens de onweersbui die je tuinfeest saboteerde, toevallig, een heel gezellig feest met marshmallows branden onder de carport ontstond, waarin je in een vertrouwelijk gesprek belandde wat jou en je gesprekspartner heel veel heeft gegeven. Een gesprek wat bij mooi weer helemaal niet tot stand gekomen zou zijn. Of je vindt een mooiere trui als alternatief, of je spaart domweg geld uit voor een financiële tegenvaller waarvan je nog niet wist dat die kwam!

sky-476817_1280
De onvoorstelbare schoonheid van een betrekkende hemel

Terugkijkend zie ik altijd dat het leven de juiste wending neemt. Je staat zelf aan het roer, maar je zult wel mee moeten met de deining, de versnelling in stroming of de versmallingen op je pad. Soms is een pad om bepaalde redenen afgesloten en moet je een andere richting kiezen, die uiteindelijk toch ook weer blijkt te kloppen. Maar als je telkens weer gaat vechten tegen en tegensturen aan de wendingen die op je pad komen, dan blijf je vaak energie steken in zaken die niet opgelost kunnen worden.

Ik bedoel nadrukkelijk niet dat je achterover leunend je leven moet gaan overleven en passief moet accepteren wat er gebeurt. Maar je kunt zo ontzettend veel niet sturen en je zult zo nu en dan moeten accepteren dat zaken anders lopen, dat mensen je ontvallen, dat mensen andere dingen doen dan je graag zou willen, of die je zelfs kwetsen, of dat je bepaalde talenten ontbeert. Forceer het dan ook niet en kijk ook niet met spijt terug naar wat geweest is. Trek je lessen uit je leven en ga niet gefrustreerd proberen je verleden, de omstandigheden, de mensen of de manier waarop zij in het leven staan, te veranderen. Dat is voor jou alleen maar vervelend.

Steek die energie in je toekomst. En leer jezelf daarvan te genieten.

Alle liefs van Hans de Gans ♥


Mooi Leven, by Hans de Gans heeft ook een pagina op Facebook, ik zou het heel leuk vinden als je me ook daar wilt volgen.
De quotes van de Gans kun je vinden op Instagram en Pinterest.

3 thoughts on “Het is goed zoals het is

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.