Heb jij vertrouwen in je leven?

Bewijs van vertrouwen.

Ooit, echt al jaren geleden, keek ik terug op mijn leven tot toen toe. En ik zag dat ik telkens had gekregen wat ik ooit had gewenst. Misschien niet op het moment dat ik het persoonlijk gewild had of in een soms bijna onherkenbare vorm, maar uiteindelijk zijn al mijn wensen verhoord.

Het leven geeft je wat je nodig hebt.

Het leven geeft je echter niet altijd wat je wílt! Het is belangrijk om die twee zaken uit elkaar te trekken. Misschien wil je dolgraag in een bepaald land wonen, of je favoriete streek, maar past dit echt niet bij je, waardoor je door gebeurtenissen in je leven een heel andere kant op gestuurd wordt.

Uiteindelijk kijk je op een moment weer terug, en je ziet dat je feitelijk op je wenken bediend was geweest.

Drentse heidevelden.

Toen ik als jong meisje in Groningen opgroeide, was mijn droom om ooit terug te keren naar die prachtige, Drentse heidevelden. Ik was dol op die heide, maar mijn leven voerde mij naar Brabant. En via allerhande omwegen in die provincie, via de uitgestrekte Brabantse heidevelden onverwacht weer terug naar Groningen. Terwijl ik als avontuurlijke twintiger beweerde nooit meer naar die streek terug te keren.

Mijn verblijf tussen die heidevelden bleek allesbehalve zaligmakend.

Met de auto ben ik op dit moment in een twintigtal minuutjes op mijn Drentse heidevelden. Maar in evenzoveel tijd ben ik bij de Waddenzee, of in een oud bos wat bij een historisch landgoed hoort. Alles wat ik mooi vind heb ik nu binnen handbereik, en niet alleen die gewenste hei.

 

vertrouwen
Vertrouw in je leven

Liefde.

Ooit geloofde ik dat ik niet de moeite waard was om van te houden. Gebeurtenissen maakten mij van buiten hard en van binnen intens verdrietig. Jaren liet ik niemand dichter toe dan de drempel van mijn voordeur. Geloofde niet in een warm gezin en onbaatzuchtige liefde. Al was dat alles wat ik vroeg.

Mijn leven leerde mij echter dat die onbaatzuchtige liefde verstopt zat in mijzelf. Hoe kun je mensen vragen van jou te houden als jij niet eens van jezelf houdt? Mijzelf vinden, liefhebben, koesteren, bleek de sleutel naar de liefde die in mijn leven zo nabij te vinden was.

Zo trad ik met mijzelf naar buiten. Vond mijn Lief, die al langer in mijn buurt was, maar die ik helemaal niet zo had gezien. Jarenlang hebben wij om elkaar heen gedraaid, onze levens faciliteerden elke ontmoeting en wij zagen het niet.

Gezin.

Met mijn Lief kwam ook mijn Kuiken. Een lief, zuiver jongetje van inmiddels 7, wat elke dag kleurt met zijn lach en elk uur vult met zijn levendigheid.

Mijn malle katten completeren het gezin. Met drie pluizen en drie mensen is het vol in Mama’s huis. Een gezellig, vol gebeuren, waar wij allemaal over elkaar struikelen vanwege de ietwat onpraktische indeling van de woning. Maar daar laten we de toekomstige eigenaren zich over buigen. Die vinden misschien praktisch wat wij onpraktisch vinden.

Ondertussen hebben wij de wens besproken die wij beiden hadden… Ik schrijf hem hier niet neer, maar geschreven is hij wel. Een woonwens. We werken eraan. We worden teruggefloten door het leven en krijgen meteen een andere richting voorgelegd.

Wij nemen hem.

En jij? Wat doe jij?

Want…..je moet er ook zelf iets van maken. De stappen durven zetten en het risico durven nemen.

Dan wordt het echt wat, met dat leven

De Gans

 

Vertrouwen
Voetstapjes van vogeltjes in het slib van het Wad bij Lauwersoog. Waar gaan zij heen?

Alle foto’s in deze log zijn copyright byDeGans. Voor meer informatie verwijs ik naar de disclaimer op dit blog.


Niets meer missen van De Gans? Schrijf je dan in bij ‘Vlieg mee’ op dit blog en like mijn pagina’s op Instagram en Facebook. Zo geniet je optimaal van alle schrijfsels en belevenissen van De Gans.

De Gans gakt incidenteel op Pinterest en vliegt heel soms over Twitter.

21 thoughts on “Heb jij vertrouwen in je leven?

 1. Zo fijn, hoe het allemaal voor jou verlopen is lieve Marije.
  De mensen niet verder toe staan, dan je voordeur.. wel.. daar ken ik nu ook alles van.
  Ik heb echt schrik gekregen.
  Of ik vertrouwen heb ik het leven? Nu op dit moment echt niet.
  Maar wie weet… ooit? Misschien?
  Liefs xxx

  1. Ik snap wat je zegt… Maar je krijgt het wel terug. Net zoals het vertrouwen in je eigen kracht. Heel veel liefs xxx

 2. Prachtig blog weer lieve Marije! Het leven lijkt soms een chaos, maar ondertussen is er heus wel een plan en komt er inderdaad op je pad wat je op dat moment nodig hebt. Zo eenvoudig is het – soms. XX

 3. Ik probeer mezelf graag te zien! Gisteren nog in een boek gelezen dat je niks moet najagen, dat eens je jezelf goed voelt, je je ook zo gaat gedragen en al het goeds zelf naar je toekomt!

 4. Heel erg mooi om te lezen dat het allemaal stapje voor stapje op zijn plek is gevallen voor jou. Het is je gegund.
  Zelf heb ik dat gevoel eigenlijk nog helemaal niet. Dus hopelijk komt dat nog. En zo niet dan ben ik ook wel tevreden met hoe mijn leven nu is.

 5. Ik ben aan het leren houden van mezelf en ik maak goede vorderingen. Het bijzondere zit in het gewone. Gewoon tevreden zijn en kijken welke wensen haalbaar zijn in de toekomst. Soms is “gewoon zijn” al genoeg…
  Lieve groet ♥

 6. Over die stappen en de risico’s: soms zit je ‘gevangen’ in een situatie en zijn die stappen niet veel beter dan wat je nu hebt (lees mijn blog bijvoorbeeld). Ik laat me er weliswaar niet heel veel over (mijn situatie) uit, maar ik kan nu niet anders en goed bedoelde boodschappen als ‘volg je hart’ ‘leef nu’ maken mij alleen maar ontevredener met wat ik nu heb. Overigens kunnen die stappen ook zijn te accepteren in de situatie waar je nu in zit. En dat is wat ik met alle macht probeer….
  En mijn ‘situatie’ is overigens wel een luxeprobleem.

  1. Bij jullie is het inderdaad ook weer ‘een situatie’. Acceptatie blijft voor mij een sleutelwoord. Al veel te lang ‘gevochten tegen mijn leven’… Kan me indenken dat bepaalde quotes je kriebels geven. Al heb ik het een stuk makkelijker met mijzelf sinds ik dat hart van mij volg
   Heb voordat ik hier een reactie postte even bijgelezen op je blog. Na 10 jaar bijna op die Belgische grens te hebben gewoond dacht ik dat ik alles al wist, maar dat trottoir verbaast me dan toch weer. Wat gek!

 7. Toen ik laatst met de beste bedoeling zei: “Ik zal het proberen” werd mijn intentie vriendelijk terug gefloten. Zij toverde een sleutelbos uit haar handtas, hield hem tussen duim- en wijsvinger en vroeg me: “Probeer deze sleutelbos eens te pakken.” Toen ik hem nam zei ze kordaat: “Proberen bestaat niet. Je hebt niet geprobeerd de sleutels te pakken. Je hebt het gedaan. Je hebt de sleutelbos gepakt.” Alles wat je in het leven doet heeft een resultaat. Als het resultaat niet blijkt te zijn wat je had gehoopt kan je iets anders doen en als je dat voldoende keren doet verkrijg je uiteindelijk naar wat je op zoek was.
  Ik moest er ook een paar momenten over denken.

 8. En zo zie je dat het leven op een moment alles opvult waar je hartje naar verlangt.
  Vertrouwen een mooi woord maar je moet erin geloven. Het komt niet zoals men eraan denkt maar op het moment dat het nodig is. Vertrouwen is een leidraad van ons leven.
  Wat je hier neerzet is weer een stukje uit je eigen ervaring en levenswijsheid.

  Aum Shanthi

 9. Mooi stukje alweer!

  Na zoveel jaren van doelloos zomaar het eerste het beste werk aan te nemen en er dan zo lang mogelijk blijven tot de bel barst, voel ik dat ik op het kantelpunt sta om eindelijk te Beslissen. Bijna. Nog heel even. 🙂

  1. Je krijgt signalen, dat is het mooie. Als je wilt kun je de reactie van Shivatje nog even lezen, die vind ik zo mooi. Vertrouwen en geloven. Dan komt het naar je toe ❤

 10. Iedereen heeft wel een wens, maar ik denk dat velen te bang zijn om ervoor te gaan. Het is zoals je zegt… je moet durven risico nemen. Dat doe ik wel, maar heel berekend… Tot nu toe is me dat het best bekomen. Lieve groet.

  1. Je moet wel timen…. Maar soms wordt het je zo duidelijk aamgeboden dat je de moed krijgt om het risico te nemen. Maar ik kan me goed voorstellen dat die angst mensen weerhoudt … Lieve groet xx

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.