Heb jij tijd voor mindfulness?

Als je denkt dat je geen tijd hebt voor mindfulness,

is het tijd voor mindfulness.

Eigenlijk is het zo simpel. Even stilstaan tijdens de dag, even afstand van alle drukte om je heen. Vaak is het zo druk dat je denkt geen tijd te hebben om je even, al dan niet fysiek, terug te trekken. En toch is het heel eenvoudig.

Je kunt er altijd tijd voor maken.

Mindfulness is geen rocket science, het is simpelweg even stilstaan in het nu, en terug naar jezelf, met acceptatie van wat is. Een heel handig moment om even te mediteren is tijdens het wachten. Zo mediteer ik ook wel tijdens het wachten in de rij bij de kassa, op het schoolplein, of op de trein. Of rustig terwijl ik loop.
Lopen kan ook heel mindful zijn. Het voelen van je stappen op de weg, het voelen van de structuur van het pad waarop je loopt, je ademhaling, het voelen van het bewegen van je lichaam.

Daarom heb ik onderstaande quote opgeschreven. Er is immers altijd even tijd voor mindfulness.

Ik wens jullie een heel goed en rustgevend weekend toe.

De Gans

Mindfulness
Als je denkt dat je geen tijd hebt voor mindfulness, is het tijd voor mindfulness…

Alle foto’s in deze log zijn ©byDeGans.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

26 thoughts on “Heb jij tijd voor mindfulness?

  1. Regelmatig stilstaan, tot mezelf komen en het ‘nu’ ervaren is een must voor mij, anders red ik het niet in deze jachtige wereld.
    Anderen vinden het raar dat ik regelmatig behoefte heb om alleen te zijn en dat ik daar bovendien van geniet.
    Ach, ik laat ze maar denken….

    1. Ik heb dat ook weleens gehoord. Dat onbegrip voor de behoefte aan alleenzijn. Ik heb het ook echt nodig. Als ik niet genoeg alleen ben word ik soms zelfs ongenietbaar. Alleen zijn kan zo fijn zijn.

  2. Het is zo fijn om te weten Marije dat ieder moment een moment is om even stil te staan, even om je heen te kijken, te voelen waar je bent en even niets te willen veranderen. De gewoonste momenten worden dan bijzonder.

    1. Van de week zat ik even rustig tussendoor en schrok van hoe mijn lichaam voelde. Te veel stress is niet goed, ook al ga je er nog zo veel mogelijk goed mee om. Alleen al om werkelijk even te voelen hoe je lichaam er aan toe is, en je geest, maakt een meditatie doen al waardevol. En even de stilte hervinden geeft weer even energie. Het blijft voor mij een absolute basisbehoefte op de dag <3 Liefs voor jou.

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.