Grote Spinnen!

Ik heb geen grote problemen met spinnen.

Maar ik heb wel problemen met grote spinnen…


Vroeger als kind was ik als de dood voor spinnen. Gelukkig is dat een beetje weggezakt en dat is maar goed ook, want op de plek waar wij nu wonen delen wij ons huis met talloze verschillende, kriebelige exemplaren. Elke avond schud ik de dekens van ons bed even uit in de hoop alle bewoners ervan te verwijderen. Geen gekriebel in mijn bed. Maar in de hoekjes van ons huis mogen de meesten gewoon blijven. Ze eten veel irritante vliegen en muggen op en verder hebben we geen last van ze. Hoewel ik mij soms wel eens wat bekeken voel…

Aan ons rieten dak hangen ze genoeglijk te schommelen in de zon. En als we door de tuin lopen worden we soms bijna gevangen tussen de draden als waren wij een vliegend insect. Een heel avontuur, terwijl de spin in een hoekje ongetwijfeld gniffelend toekijkt hoe ik de kleverige draden tussen mijn haren uit vis.

Die kleinere figuren, de trilspinnen, hooiwagens, kruisspinnen…? Ach ik kijk er graag naar en heb daar geen problemen mee. Maar die grote bruine joekels zo groot als de palm van mijn hand….? Nee die vind ik nog steeds niet grappig.

Enfin, het is weer spinnentijd. En ik heb geen grote problemen met spinnen. Maar ik heb wel problemen met grote spinnen…

De Gans

spinnen

 

Voor wie echt heel benauwd is voor spinnen is hier een filmpje dat je aversie misschien iets kleiner maakt:

 

 

Mooi Leven, by De Gans vliegt ook op Facebook, gakt op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.


Wie is De Gans?

27 Replies to “Grote Spinnen!”

 1. Vlinder1960 schreef:

  Als ik nu tegenwoordig mijn pad afloop, zwaai ik altijd geestdriftig met mijn linkerhand om de spinnewebben kapot te maken die er ’s nachts over mijn pad tussen de twee kanten zijn gesponnen. Mensen die dan net het winkelcentrum uitlopen denken dan altijd dat ik naar ze zwaai (au contraire….). Ik vind ze mooi. Buiten. Niet binnen.

  • Marije De Gans schreef:

   Als ik hier een paar dagen niet binnen stofzuig dan zitten de meubels aan de grond vastgebreid!! Leuk idee dat jij elke dag vanuit het winkelcentrum toegewoven wordt. Ik vergeet altijd te zwaaien naar de webben en soms peuter ik ze tussen mijn lippen uit. Zo even het bos in, zag paddenstoelen staan. Dat zal ook wel weer iets worden, want het is een padloos bos.

 2. afwaswater schreef:

  Lucas is geweldig! Net als bij Deborah Hamar, gaf mijn moeder spinnen ook een naam (wel allemaal dezelfde naam 🙂 ; Jacoba ). Ik denk dat dat geholpen kan hebben. Spinnen griezelig vinden lijkt me moeilijk. (Kippen zijn overigens niet bang voor spinnen, die heb ik wel eens om ‘hulp’ gevraagd bij een grote die lastig naar buiten viel te brengen). liefs, Hanneke

  • Marije De Gans schreef:

   Ik vraag mijn katten altijd om hulp. 1x was de spin zelfs mijn stoerste kat te groot. Brrr. Jacoba vind ik ook een leuke naam haha! Maar die kleintjes, gisteravond nog een trilspin tussen de kussens uitgevist.
   Liefs,

 3. Judy schreef:

  Oja, die grote enge donkere, die hoef ik ook niet, hoor. In mijn flat op 1 hoog heb ik geen spinnen. Ik zou dolgraag weer op de begane grond wonen, met vaste grond onder mijn voeten. Maar ja….. die spinnen, hè. Een vriendin heeft een ‘spinnenvanger’, een apparaat waarmee je een spin kunt oprapen en naar buiten doen.

 4. Ka schreef:

  Ik heb zelfs vogelspinnen als huisdier gehad, ooit 😀

 5. Matroos Beek schreef:

  Ik ben niet bang van spinnen, dus laat ze maar komen… het is weer spinnentijd. Maar helaas ben ik héél bang van muizen. Dat zul jij waarschijnlijk niet hebben. Veel sterkte met de grote spinnen.

 6. Rebbeltje schreef:

  Nu ik heb geleerd met deze beestjes om te gaan door de kinderen…
  Wilde niet dat zij er net zo panisch van werden dan ik was…dus ieder spinnetje binnen werd dan ook naar buiten verhuisd en zo ben ik zelf ook over de angst heen gekomen…maar die grote zwarte met korte poten daar roep ik een ander voor…groetjes

  • Marije De Gans schreef:

   Precies! Ik wilde mijn paniek ook niet naar mijn kuiken transporteren. Dus krijgen spinnen hier hetzelfde respect als bijen… En ik met het kippenvel op mijn armen lieflijk spinnetjes naar buiten begeleiden. De angst is inderdaad bijzonder geslonken… En alleen die enorme griezels…. die wil ik liever niet bij mijn bed 😉

 7. Deborah Hamar schreef:

  Ik geef ze een naam. Dan vind ik ze minder eng haha.

 8. gewoonzoalsikben schreef:

  Ow Marije de rilling lopen over mijn rug .Ik ben echt panisch voor spinnen .Ben twee keer gestoken/gebeten door zo’n engerd al word er beweerd dat ze niets doen .In onze vorige woning keek ik ook altijd mijn bed helemaal na want daar zaten altijd van ie grote zwarte in huis .Om deze tijd loop ik al om me heen te kijken in huis en de tuin durf ik bijna niet in want daar hangen heel dikke grote kruisspinnen .Nee ik wen er nooit aan .
  Lieve gr Elisabeth

  • Marije De Gans schreef:

   Ze bijten! Ja dat gebeurt soms. Maar dat doet mijn kat ook wel eens 😉 Maar ik ben net zo panisch geweest als jij. Maar had gewoon geen zin meer om angstig te zijn voor beest wat doorgaans de meest vervelende insecten uit de weg ruimt. Hier zijn zo veel vliegen, wespen en ander gespuis dat ik al lang blij ben met een beetje hulp haha! Maar knuffelbaar zal ik ze nooit vinden hoor! 😉

   • gewoonzoalsikben schreef:

    Haha ik moet wel lachen hoor Marije sorry ,want ik word toch liever gebeten door mijn kat want die doet dat ook wel eens .De enige spinnen die mogen blijven zijn de hooiwagens die laat ik dan wel weer zitten ,maar beet pakken echt niet ! Mijn zoon is ook bang voor spinnen maar mijn dochter veel minder ,die laat ze wel gewoon in huis zitten .Ach en ik heb het allemaal nog steeds overleefd grap ik dan maar
    Elisabeth

 9. Rob Alberts schreef:

  Spinnen eten insecten. Veel spinnen is dus weinig muggen. Dat is voor mij een voordeel.

  Mijn vogelspin groeit langzaam. Het eten, krekels, moet ik kopen. En bij het voeren gaat de bak heel even open. En verder blijft mijn vogelspin netjes opgesloten.

  Diervriendelijke groet,

  • Marije De Gans schreef:

   Je neemt hem dus niet mee op je kussen? Ze zijn wel wat knuffelbaarder dan een trilspin. Maar nee…. Ik laat hem bij jou. Hoe oud worden vogelspinnen eigenlijk?

   Warme groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marije De Gans

#HOUDAFSTAND

BLOG

Leeggegoten

Gans beknopt: quotes

Mooi Leven in je mailbox?

Voer je mailadres in en vlieg mee:

Zoek een artikel of onderwerp

Privacy bij De Gans

Gevoelens van een ander

Translate this site

%d bloggers liken dit: