Gezien bij Merel: ‘de begin van je dag tag’

Begin van je dag tag

Ik zag deze tag bij Merel van LotusWritings en ik kondigde al meteen aan hem over te zullen nemen. Ik was vergeten om erbij te zetten dat de tag is verzonnen door Fleur, dus dat doe ik op de valreep voor het weekend nog even.

Na de rustige paasdagen lijkt het mij een mooi moment om eens even uit de doeken te doen hoe het er hier werkelijk aan toe gaat…

Deze gans start dus niet stralend vrolijk en evenwichtig de dag. Lang blijven liggen is ook niet mijn ding. Zoals in alles (zelfs haar, recentelijk) ben ik hierin van de grijstinten …

Begin van je dag

Ik begin mijn dag bij voorkeur na zevenen. Ik houd van vroeg opstaan, van de rust en de opkomende zon. Maar mijn lijf werkt al een tijdje niet meer mee, zodat ik liever wat rustiger wakker word. Tussen 08.00 en 09.00 is de beste ontwaaktijd en geeft de grootste garantie op het in verticale positie halen van de avond.

Hoe laat gaat de wekker?

Op de dagen dat ik ons kuiken naar school breng gaat hij om 07.00. Meestal is manlief dan al weg omdat hij in het westen werkt, en zoonlief is dan vaak ook al wakker. Onze slaapkamer is op zolder en de zon piept dan soms een klein beetje door de luxaflex van het dakraam. Ik vind het een heerlijke plek om wakker te worden!

Snoozen of meteen naast je bed?

Niks meteen naast het bed! Ben je mal! Eerst rustig alles een beetje laten ontwaken anders lazer ik zo van de trap. Snoozeknop is een goede vriend. Boek en bedlicht ook. Pas als ik het vertrouw dan hobbel ik onze twee wenteltrappen af.

begin van je dag tag
Koffie? Ja graag!

Wat is het eerste wat je doet als je ’s ochtends wakker wordt?

Mijn ogen open…. En beneden zet ik graag eerst koffie, voordat ik ook maar één woord heb gezegd. Negeer mij maar als ik uit bed kom, heel graag. Helaas begrijpt zoonlief dat niet altijd even goed … Maar verder, zo min mogelijk. Buiten een ontbijt voor iemand die nog heel veel jaren moet groeien. Maar het meeste zet ik daarvoor de avond ervoor al klaar.

Word je uit jezelf wakker? Of heb jij daarvoor een wekker nodig?

Zonder wekker niet wakker! Ja, veel te laat. Zonde van de dag!

Koffie of thee?

Koffie graag. Met veul melk. Thee kan ook wel, maar ik merk dat mijn motor op koffie beter loopt.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd liever over?

Mijn ontbijt bestaat uit een banaan. Zoveel suiker; kan ik uren op voort. Eerlijk gezegd krijg ik ‘s morgens verder ook geen hap door mijn keel. Ik moet eerst een beetje beweging hebben om alles ‘aan te zetten’. Dus mijn lunch is dan wel weer wat groter.

Douchen of in bad?

We hebben een bad, maar ik lig er maar een paar keer per jaar in. De laatste keer omdat we de douchebak hebben gerepareerd en ik dus geen keuze had. Ik vind het best lekker, een bad, maar tegelijk vind ik het nogal een heisa.

Hoeveel tijd heb je nodig voor je make-up en haar?

Dat kan best snel. Minuutje of 5? Als ik er echt iets van wil maken dan kan ik er veel langer aan besteden. Maar meestal vind ik dat niet nodig.

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?

Ogen open. Beetje wakker worden en hopen dat ik niet meteen weer inslaap. Raam open, naar beneden sukkelen, koffie zetten en ontbijt maken voor ons kuiken (meestal pap).

Even rustig koffie leuteren en bijkomen van dit enorm hoge activiteitenlevel.

Dan zoonlief aansporen om zich aan te kleden. Meestal is hij van het soort dat ‘hangt naakt voor tv met één sok aan’ helemaal tot de laatste seconde uit weet te spelen…. Ik denk erover een langspeelplaat te maken met de uitspraak ‘kleed je je nu eens aahaaan?’ 50 x daarop. Deze dan afspelen tot 08.15. Daarna vervangen door ‘pak je tas, doe je jas aan, vergeet je das niet-nee het is niet warm-de zon schijnt alleen maar maar er ligt rijp op het grasveld-schiet toch gewoon eens ooop!’, met daarop ontbrekend mijn aansluitend binnensmonds gemompel in de toon van ‘GRRRR‘.

Vaak trek ik snel wat kleren over mijn pj aan, zwabber een tandenborstel langs mijn tanden en hobbel onwakker met kuiken naar de school. Als ik thuiskom dan is het weer koffie + banaan, op mijn dooie akkertje douchen en dan over tot de orde van de dag.

Begin van je dag tag

Hoe laat ga je/gaan jullie de deur uit?

10 voor half 9. We wonen vlak bij de school. Heerlijk! Manlief gaat op een onmogelijk vroeg tijdstip weg. Dat ga ik niet afdrukken op de blog (zo zielig), maar hij werkt in het westen en wij wonen in het noordoosten van het land. Omstandigheden…. Hij heeft een prima baan, dus we houden het maar even zo. Gelukkig kan hij ook regelmatig thuis werken en dan is de ochtend voor hem iets minder vroeg.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?

Dat andere mensen een gesprek met mij beginnen: voordat ik aangekleed ben geldt er een absoluut spraakverbod voor mijn directe omgeving. Waar overigens niemand, inclusief de katten, zich aan houdt 😊 Maar dit verbod te lang negeren voorspelt niet veel goeds voor mijn omgeving gedurende de rest van de dag, dus een beetje houdt men zich vaak wel in.

Bij manlief is dit overigens net zo. In de vroege ochtenduren praten hier alleen kuikens en katten.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?

Ehhhhhm. Dat moet ieder voor zichzelf weten. Ik begin graag met fruit omdat ik dan de rest van de dag, tot het avondeten, niet na hoef te denken over gezond en verantwoord. Als ik eenmaal lekker schrijf dan vergeet ik zelfs dat ik nodig moet plassen. Maar meestal heb ik rond lunchtijd toch wel trek dus dan eet ik ook een hapje in de trant van ‘gezond en verantwoord’.

Maar tips? Start de dag zoveel mogelijk op je eigen manier. Voor zover je dat een tip kan noemen 😉  Ik ben benieuwd wie de tag overneemt en kijk uit naar meer ochtendrituelen.

De Gans

Begin van je dag tag

All pictures in this log are from Pixabay.


Volg je Mooi Leven, by De Gans ook al op Facebook?
De Gans gakt ook op Instagram en incidenteel verschijnt een quote op Pinterest. De Gans vliegt heel soms over Twitter.

13 thoughts on “Gezien bij Merel: ‘de begin van je dag tag’

  1. Wat leuk om je ook zo een beetje beter te leren kennen 🙂
    Mijn ochtendritueel is elke dag hetzelfde. Opstaan, langs de badkamer, koffie, havermout met soyamelk en die dan opeten terwijl ik door Facebook scroll. Saai hé 😉

  2. best goed om te met lanterfanten de dag aan te vatten maar bij mij werkt het niet. Als ik op normale weekdagen niet uit onmiddellijk uit mijn bed spring na het krijsen van de wekker is mijn ochtend om zeep. Kwart voor zeven dan start alles. Eerst heel rustig met een half uurtje me time en dat wil zeggen. koffie een sigaretje even door social media en boterhammetjes voor de kroost. En vanaf dan valt iedereen op zijn of haar tempo in. Het maakt niet uit zolang je je maar goed voelt bij je eigen ritueel…

Gak mee en plaats hieronder je reactie,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.